"Лукойл" свали цените предпразнично

Бензин А-95H поевтиня с 5,4 стотинки на литър
Обновена: 20 май 2011 15:11 | 20 май 2011 14:57,
60
"Лукойл" свали цените предпразнично
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

“Лукойл“ намали предпразнично цените на едро на масовите бензини. Промяната е в сила от тази сутрин.

Бензин А-95H поевтинява на едро с 5,4 ст. на литър, което е 2.3%, до 2 314.80 лв. за 1000 л.

Цената на по-високо октановия бензин A-98H се понижава също с 5,4 ст. на литър или 2.2%, до 2410, 80 лв. за 1000 л.

Причината е намалението на цената на международните пазари на сорт "Брент", който по време на вчерашната сесия падна с $1,5 до 111.5 долара за барел.

Още по темата

Цените на бензина на дребно ще се движат около 2.46 лв. за литър А-95H и до около 2.58 за литър A-98H.

След Великден изтече мораториумът на цените на горивата, сключен между „Лукойл" и правителството.

Замразяването на цените на дребно бе с период на действие един месец и бе предшестван от поредица от протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
27
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Ще почакам да падне цената поне с още 1-на стотинка на тон, преди да напълня 200 литровия варел , останал ми в мазето от нафтовата печка.Е, вярно, тогава го пълнех целия с нафта за 25 лева, но сега е демокрация.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То в 95% от случаите цените на безина се вдигат. Мисля че добра новина и със 1 ст да падне.
16
4
 
4
 
! Отговори
преди 12 години
????????????????????????????А????БББББББББББ!!!!
15
4
 
22
 
! Отговори
Тинев преди 12 години
А бе, тия що се *** с нас? Голям праз! Събуват ни гащите с цена 2.46/л., а се хвалят за 5,6 ст. на тон. Ама като почнат ХЕПТЕН да ни правят на балъци, ми иде да им е......................!!!Спирам щото пак ще ме изтрият.
14
2
 
18
 
! Отговори
mery преди 12 години
Лукойл са големи мошеници, миналия петък вечерта газта беше 1.29лв. а в събота скочи на 1.36, защото в събота и неделя техните клиенти с карти ползват отстъпки, и в понеделник вече свалиха цената. Ще ни принудят да зареждаме газ от ОMV, като се правят на такива големи тарикати. И днес цената им на газта е по-висока от тази на OMV и Shel.
13
2
 
9
 
! Отговори
Боб преди 12 години
Ми то като му чета писаницата на тоя не му плащат много за тези статии, неможе да събере пари за кола и ходи с колело. Като си с колело дали е 5 стинки на литър или на тон за него е се тая.
12
2
 
14
 
! Отговори
gotin преди 12 години
цената ще се движи около 2.46 от тази сутринвчера беше 2.42
11
5
 
27
 
! Отговори
БМ-13 преди 12 години
Трябва да има още повече ДДС и акцизи за изкърпване бюджета на Мони Пицаря. Руския нефт с който работи Лукойл на каква цена е в момента? Само не ми казвайте, че е на цената сорт Брент. Колко струва обработката му за достигане на краен продукт? Цената на горивата е като при 150 долара на барел!!! ФАКТ!!!
10
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страшно намаление, направо заредих с 50 грама повече за 20 лв .Всичко това е подигравка с народа от страна на Лукойл и дръжавата която само седи и блее докат си взема парите под масата.Всяко намаление по малко от 20-30 стотинки е не сериозно и подигравателно.Но така ще е докато сме пародия на държава, и ни управляват празни кратуни който ги интересува само това техните фирми да печелят повече и да могат да си купуват лимузини за по половин милион и палати.
9
3
 
12
 
! Отговори
Грую преди 12 години
5.4ст на литър или тон последно?
8
4
 
3
 
! Отговори
ha taka преди 12 години
Таласъм в българските фолклорния поверия е зъл и невидим дух, който обитава мостове, чешми, и сгради (най-често изоставени). В Родопите е познат под наименованието дракус. Според някои поверия, таласъмът може да приема облика на куче или котка. Той възниква, когато човек или имане бъдат зазидани при строежа. Съобразно остарелите традиционни представи за пола, таласъмът, който произлиза от зазидана жена често пее, плаче, или преде, докато таласъмът, който произлиза от зазидан мъж често свири на кавал или на гайда. През деня таласъмите се крият на тавана, в избата или в стопанските помещения на двора. (Традиционно и исторически, българското население се е състояло предимно от земеделци, което е отразено в народните поверия подобни на това за таласъма. Това им придава архаичен стил.) В някои области на страната таласъмите се възприемат като духове на неживи. Според тези вярвания, блуждаещите им души търсят покой и убежище и, когато намерят подходящ дом, те се заселват там и трудно могат да бъдат прогонени. Напротив, таласъмите правят всичко възможно да прогонят хората, в чиято къща са се заселили, като създават шум, издават стонове, и правят пакости (подобно на западноервопейския "полтъргайст"). Според българските поверия, за да се отърве от таласъм, стопанинът на дома трябва да го извика на предварително приготвена трапеза и да го излъже, че обитателите на дома празнуват сватба. След като постои на масата, човекът трябва да стане и да каже, че е време да отидат на сватбеното празненство, след което да отведе таласъма в отдалечена хижа в гората (някога е имало много такива заслони на ловци, овчари и дървари). Когато стигнат нарочената колиба, човекът отваря вратата, поканва таласъма вътре, оставя му малко храна и оплетена на възли прежда и под предлог, че отива да доведе и сватбарите, залоства вратата отвън. Вярва се, че таласъмите са домошари и не могат да търпят недовършена домашна работа и ръкоделие край себе си. Всичко разпръснато или омотано се залавят да го оправят, така че кълбо заплетени конци обзема вниманието им задълго. Затова поверието гласи, че е опасно човек да влиза в чужди колиби из гората, защото, ако там е изоставен таласъм, той ще тръгне с него и ще се засели в дома му.
7
1
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Видях си го, затова и написах коментар номер 1. За съжаление, няма как да подчертая ИРОНИЯТА, но мерси, че ме светна :)
6
2
 
20
 
! Отговори
:) преди 12 години
5 стотинки за 1000 литра, 0.00005 намаление за литър... Егати щедростта, поласкан съм
5
2
 
25
 
! Отговори
БСП преди 12 години
На протест, другари, долу ниските цени на бензина!
4
2
 
16
 
! Отговори
Янев преди 12 години
Последно 5 ст. на ТОН или на литър. Или си оправете подзаглавието или си сменете новината. Драскачи !!!
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Бензин А-95H поевтиня с 5,4 стотинки за тон"ВИЖТЕ СИ ЗАГЛАВИЕТО!!
2
7
 
26
 
! Отговори
Станишев преди 12 години
Абе Златев, ти нормален ли си? За това ли ти го подарихме Лукойл, да ни подливаш вода на и без това яловите протести?
1
2
 
35
 
! Отговори
леле! преди 12 години
С тази новина ми се вдигна жизненият стандарт на секундата!