Уорлик се прехласна по Нефтохим и Вальо Златев

"Лукойл е уважавана компания и в България, и в САЩ"
26 авг 2011 18:30,
171
Уорлик се прехласна по Нефтохим и Вальо Златев
Уорлик е видимо доволен от видяното в Лукойл. А и Вальо Златев - също.Снимка: БТА

Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик даде висока оценка за работата на бургаската рафинерия.

Днес той бе гост на "Лукойл Нефтохим Бургас" и разгледа комбината, придружаван от Валентин Златев – шеф на Управителния съвет на дружеството, както и от кмета на града Димитър Николов.

На няколко пъти Уорлик посочи, че компанията е сред най-уважаваните както в България, така и по света, но и в САЩ, където Лукойл също оперира.

Той добави, че днешната обиколка му е дала възможност да се запознае пряко с работата на комбината. Още повече че научил как "Лукойл Нефтохим Бургас" е най-големият частен работодател и плаща високи данъци, които допринасят за икономиката на България.

На въпрос дали не се притеснява от упреците към рафинерията, че е монополист у нас, Уорлик каза, че по отношение на диверсификацията на предприятието – това е от компетенцията на българското правителство.

Отговора на посланика за монопола допълни и Валентин Златев, който каза, че никой не е забранил в България да има и още една рафинерия.

"Строежът на нефтокомбината си е заварено положение. Така че самата сделка при приватизацията е била в условията на естествен монопол. Ние не забраняваме да се построят още рафинерии в България. Никой на може да обвинява „Лукойл”, че се бори за монопол, при положение че е заварил това положение и не ограничава възможността да работят и други рафинерии. Ако не се лъжа, 3 или 4 има други такива. Второ, всеки може да внася. Въпрос е на конкурентоспособност и на цени", допълни той.

Още по темата

Златев бе попитан и за хода на монтирането на измервателни уреди в предприятието.

Той поясни на журналистите, че наредбата се изпълнява и в момента, но има технически срок за довършване.

"Единствено е наложена промяна в срока и в количеството на измервателните уреди, които трябваше да се монтират на нефтения терминал. За там митницата има друго виждане", каза още Златев, но поясни, че за завода уредите ще се монтират до края на годината.

"Всичко останало са свободни приказки. Ние ще изпълним всички закони, които трябва", категоричен бе той.

В края на миналата седмица главният инженер на рафинерията Илшат Шарафутдинов обяви, че 30% от исканите по закон измервателни уреди вече са поставени в "Лукойл Нефтохим".

27 милиона долара ще са необходими, за да бъдат поставени всички измервателни уреди, пресметна тогава той.

Драмата около "Лукойл Нефтохим" се разигра в края на миналия месец, след като по заповед на шефа на митниците Ваньо Танов бе отнет лицензът на "Лукойл" за управление на данъчен склад.

Впоследствие съдът върна лиценза и рафинерията започна отново да произвежда горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
11
 
! Отговори
но комент преди 12 години
С нетърпение чакам да бъде отпран по един голям руски *** в задниците на Боко, Трайчето и Дянкоффф.
38
1
 
6
 
! Отговори
мони преди 12 години
Скрий се бе Орли,стига бе нали сте най демократичната сткана в света.Защо се месиш в работите на една суверенна държава.То и Югославия,авганистан,Никарагуа,Ирак,Либия и още много бяха суверенни ама вие се справихте с тях,Насаждате демокрация със сила,ако това може да се нарече демокрация.
37
6
 
3
 
! Отговори
бЕдНяК преди 12 години
Русия е отроче на България, както САЩ на Израел. Проблемът ни е, че вторите са по-дисциплинирани, а ние първо гледаме ракията-салатата, водката-сельодката и ако може "леко по ръба цял живот". Затова се получават "ситуации" като настоящата.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След Дянков, идва редът и на Трайчето- очаквайте: Ворлих се запознава със строежа на новата АЕЦ
35
3
 
12
 
! Отговори
аз преди 12 години
Абе Уорлик мишок такъв земи се скрии някъде .Лукойл не плаща никакви данъци - последните няколко години - точно 0 лв ( имат разходи и никаква печалба)Акциза и ддс от горивата ,които са основно перо в бюджета го плаща всекии българин в момента в който отиде на бензиностанцията. Дали горивото ще е от лукойл или от друго място ,за бюджета няма никаква разлика.Та Лукойл винаги работят на загуба, не плащат данъци , но тръбят че са най-големия данъкоплатец - долна лъжа .
34
0
 
4
 
! Отговори
Да,но преди 12 години
а бе като някой изпеят песничката It's Not About the Money (vbox7/play:bb00a179) никак не вярвай...., ама никак ....Все някой трябва да е платил на Уорлик, то така.... той врат не превива, дори и съветниците от Посолството да му наредят, пак... не слуша, трябва да има по-дълбота причина в парички
33
0
 
9
 
! Отговори
ПОСЛЕ... преди 12 години
После този Златев да разкаже за преживяното с Уорлик на всички ни ! Молим го горещо !
32
0
 
6
 
! Отговори
Калин преди 12 години
В Съветска русия комунизъм има, щото държавен субект русея нема :) Колкото до мутрите от правец и банкя. Неграмотни не става дума за монопол а за господстващо положение на пазара за разпространение на горива, Това се преследва в нормалните страни!За монопол може да се говори при доставките за обществения сектор!!лукойл българия доставя по договори на всякъде милиция, бедеже .. общинските автоТРанспорти и прочие и всичкото това му се плаща от бюджета!!
31
0
 
14
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Много се надявам такъв да е краят и на тъпите герпави.
30
0
 
13
 
! Отговори
Jitan преди 12 години
Ако тоя зализан дипломат си позволи публични изказвания определящи тоя или оня в страна като Нубия /по Гошо ***/,досега да е уврял в казана за радост на населението...не че някой неща ти казва точно ,въпреки че си ги знаем,ама да му *** мамата и дипломат, кога ти замества правителство,народно събрание и съдебна система...Ами давайте тогава да си го вземем за пожизнен президент,министър председател,прокурор,СЪДИЯ и най-вече като любител на леката дрога...тогава всичко ще ни е в розово !
29
0
 
15
 
! Отговори
но комент преди 12 години
В България пък който е тръгнал против Русия, все си го е получил в ***.От Стамболов до Богдан Филов-краят им е един и същ и хич не е добър.
28
9
 
7
 
! Отговори
За 19.... преди 12 години
Уорлик , не е дефектен--зад него има армия от хора с пари и власт!...а парата -- *** майката на фукарата...и тия гдето *** *** на Москва , ама са си купили вече билет за Вашингтон....!Сефте "комунистически", гяволъци!!!!!!!!!!!!Питайте Р.Петков, защо реве още за "хамериканска виза" !Нали има руска ....КЪВ МУ Е ПРОБЛЕМА??!!!!!
27
2
 
17
 
! Отговори
бЕдНяК преди 12 години
Като не се разбираме помежду си до къде я докарахме - български работници се трудят в руска фирма под благосклонния поглед на американски "наставник". Някой от нас въобще спомня ли си от каква народност сме.
26
0
 
4
 
! Отговори
xaide de преди 12 години
dalavera e,4e neftoxima ne e na darjavata ,a na edin gaz,koito nqma i xaber ot goriva,a ot 6mekerlazi razbira.ZA6TO NE ,KATO TOI KAZVA KAK DA CE XAR4AT PARITE!
25
0
 
25
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 12 години
УОРЛИК СА ГО РАЗДРУСАЛИ МАЛКО ПО СИЛНО, И СЕГА ТОЙ СЕ ИЗВИНЯВА НА ЛУКОЙЛ ЗАЩОТО ТЕ ИМАТ 1200 БЕНЗИНОСТАНЦИИ Я САЩ
24
0
 
17
 
! Отговори
\\:=) преди 12 години
Да си завре *** отзад, тоя шут Уорлик. Няма такова *** като него, говоря от лични наблюдения.
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох пак ли този, дето е тръгнал из страната ни като пъдарин и само ръси мозък!Защо посланиците на другите държави не се държат така?
22
0
 
13
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Охо!Там ли ви стяга чепика-да ви продаде Лукойл Нефтохима.В грешка сте герберчета, в голяма грешка.Лукойл не е Прамод Митал да му вземете предприятието без нищо.Рашъните пипат здраво, затова и Ворлик взе да им върти опашка.
21
0
 
15
 
! Отговори
Azz преди 12 години
айде ся САЩ поклонниците-всички вкупом да бият по едно коляно пред руската Лукойл, ведно със своя идеен водач ::)))
20
1
 
16
 
! Отговори
НЕЩО СЕ МЪТИ ОКОЛО . преди 12 години
.....РУСКИЯ МОНОПОЛИСТ "ЛУКОЙЛ"!ПОЧНАТ ЛИ ДА РАБОТЯТ НОРМАЛНО И ДА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ .....СТАВА НЕВЪЗМОЖНО ЗА ДАЛАВЕРИ И НИЩО ЧУДНО ,РУСНАЦИТЕ ДА ПРОДАДАТ "НЕФТОХИМА" ,НА НЯКОГО.......!ДОСЕГА РАБОТЕХА .....ВСЕ "УЖ НА ЗАГУБА".....ХА,ХА,ХАААА.....ТУРЯТ ЛИ ИМ "ВОДОМЕРИТЕ"----ЩЕ ИМ УМРАТ И ДАЛАВЕРИТЕ....!!!!!КОМАЙ ,НАИСТИНА ЩЕ СА НА ЗАГУБА......ХА,ХА,ХАААА.....БЪЛГАРИЯ Е САМО 6-7млн,НАСЕЛЕНИЕ....СЪС СТАРЦИТЕ, ДЕЦАТА И ГЛУПАЦИТЕ.....!