Лукойл е нулев данъкоплатец, отсече Ваньо Танов

Рафинерията не внесла и една стотинка в хазната за 2 години
Обновена: 22 авг 2011 07:37 | 21 авг 2011 17:30,
269
Лукойл е нулев данъкоплатец, отсече Ваньо Танов
директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Снимка: Архив, Булфото

Аз твърдя, че „Лукойл” до този момент е нулев данъкоплатец, тъй като преки данъци не е внесъл в последните 2 години нито една стотинка, заяви пред БНР директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

По веригата „Лукойл Нефтохим” България стои една междинна фирма на вход и на изход, която е регистрирана в Швейцария. Тази фирма в края на краищата определя цената и на суровия петрол, и на това, което се изнася. По всяка вероятност е възможно да се акумулират печалбите в тази фирма и по този начин „Лукойл” да бъде губеща фирма, добави Танов.

30% от новите измервателни уреди са монтирани в "Лукойл Нефтохим". Уредите се внедряват поетапно, с цел до средата на следващата година да бъдат изпълнени 90% от изискванията към компанията, каза още Танов, като уточни:

До края на октомври планът, който е представил „Лукойл Нефтохим”, е в самия „Лукойл Нефтохим” почти 80% от уредите да бъдат поставени. Сериозните проблеми са на площадка „Росенец”. Там се изискват по-сериозни инвестиции за по-дълъг период от време, особено що се касае до самото пристанище.

Директорът на митниците посочи, че е нужен е по-стриктен контрол на износа на горива.

Държавата в лицето на Агенция "Митници" е изчистила всички задължения към бизнеса и има право да изисква същото от частните фирми, защото иначе изпада в зависимост, каза още Ваньо Танов.

Още по темата
Той подчерта също, че трябва при провеждането на обществени поръчки да не се допуска монопол на една фирма на пазара с горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Национализация на Нефтохим или да ги накарат да продадат 50-60% от бизнеса си чрез борсата заради наличието на монопол и злоупотреба с него.
262
3
 
3
 
! Отговори
до 258 преди 12 години
Иванчо черничкият закопа държава - той подари Кремиковци, балкан, нефтохим, заедно с онзи 10% - завещаха на българия глад и мизерия.
261
7
 
2
 
! Отговори
ДПС e нoм.1 преди 12 години
Cамо Ахмед Доган може да спре безумието ГЕРБ !до сега никога не съм гласувал за ДПС. Но в ден днешен няма друга алтернатива
260
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА Бойко ли е плащал Лукоил последните 2 години?Защо при Хамстера Златев е плащал данъци а при Тиквата не плаща?Плува няква тиня в Бирата ... май е на Бойко оставката!
259
1
 
10
 
! Отговори
Мен преди 12 години
На мен ми е интересно защо навремето продадоха печелившо предприятие от национално значение. Нямаше ли да е по-добре печалбата да я прибира държавата ?
258
0
 
11
 
! Отговори
Ваня преди 12 години
Затова именно,Златев купи на втората си жена яхта,а сега щял да и купува самолет,щото му била родила момиче,за третото дете сигурно ще купи телескопа Хабъл,че да си гледат звездите!!Почвам да си мисля,че само една спешна национализация ще оправи нещата,и ще върне откраднатото там,където му е мястото!!Тези дерибеи оплячкосаха България,съсипаха ни живота,направиха ни заложници на безкрайната им лакомия!Но ще дойде и за тях Видовден,убедена съм в това!
257
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лукойл върви уверено по стъпките на кремиковци
256
2
 
2
 
! Отговори
сашо преди 12 години
Костов,само от Костов ги е страх .
255
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
интересно твърдение, излиза, че Лукойл са спрели да плащат на държавата през последните 2 години, що ли ?? на кого плащат ?
254
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
..."Аз твърдя, че Лукойл до този момент е нулев данъкоплатец, тъй като преки данъци не е внесъл в последните 2 години нито една стотинка,..." Тоест от както Вие управлявате ли? И защо за 2 години не взехте мерки?
253
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сложили били 30 процента от уредите докладва Шарафутдинов?!?Илшат Шарафутдинов е именно един от инициаторите заедно със Сергей Андронов, Димитър Добрев и още няколко руски другари активисти, за изгонването на Петр Медведик - пратен от руснаците в Москва да разследва кражбите в Лукойл Нефтохим и на терминала в Росенец. Всички нарушения, които докладва за кражбите на пристанището в Росенец, бяха потулени, като самият Медведик беше прогонен обратно в Русия, а неговият екип разформирован и порицан. На тяхно място са удобните марионетки-риби, а те не говорят.
252
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
е танов признахте ли си герберите че скубете само народа с акцизи и данъци а вашите приятели в.златев и другите не ги закачате .има господ той си знае работата.свещички от 2 лв. няма да ги покаят а ще ги накаже алчните и крадливи политици и най-вече гербери защото поругаха българина.
251
0
 
4
 
! Отговори
Пурко преди 12 години
Според едни слухове, точно заради тази компания на една друга не е било разрешено да влезе на бг пазар със значително по- евтини цени на горивата. Монопол, данъци...... спокойно- идва шифрограмата! УВО ББ 2011
250
0
 
4
 
! Отговори
God преди 12 години
Ако Нефтохим прави трансферно ценообразуване (а той го прави!), държавата не само че ще им държи сметка, но това се преследва и от данъчните закони. Защо не е правено досега е друг въпрос. Вървете в Правец и ще разберете къде отиват печалбите на рафинерията. Тя работи на ишлеме и е на загуба! Нефтохим напрактика не плаща нито 1 стотинка данък печалба. ДДС-то в/у горивата го плащаме всички ние! Единствените приходи за хазната са осигуровки на работещите там и ДОД.
249
0
 
10
 
! Отговори
mda преди 12 години
и за какво беше цялата пушилка всъщност ? не си познаваме законите или какво ?
248
4
 
5
 
! Отговори
Лукойл преди 12 години
Фирмата не е ваша, че да и държите сметка. Ще си внасяме петрол от Афганистан. Ще си обявяваме нулева печалба. Да сте си я държали държавна, защо я продадохте?
247
2
 
14
 
! Отговори
статистик преди 12 години
до 235-Този народ както казваш"мизерства",повече от 2 милиона на почивка,останалите не си спират автомобилите, а уж горивото е скъпо,всяко семейство с по 2-3 автомобила,апартаменти,обзавеждане-на това ли му викаш мизерия.Зле са единствено половината пенсионери.Да ти кажа че има една прослойка/ роми/,които въобще не работят а движат денонощно с мерцедеси и бмв/затова пенсионерите мизерстват/.Всичко е сбъркано в тая държава и оправия няма!
246
0
 
7
 
! Отговори
iva преди 12 години
очевидно нашето законодателство е доста хлабаво, след като могат да се правят такива врътки със свързани лица за избягване плащането на преки данъци в България, независимо от мястото на извършване на дейността.
245
0
 
5
 
! Отговори
Ваньо ЕГН-то преди 12 години
Лукойл ни лук яли, ни лук мириласи :)
244
0
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
То да беше само ЛукОйл... ами ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН, Софийска вода, Глобул, Виваком и още, и още.