Синдикатите пак не щат!

Продължава играта за новите промени в пенсионната реформа
Обновена: 1 дек 2011 14:30 | 1 дек 2011 14:26,
306
Синдикатите пак не щат!
Очаква се решение дали портестите ще продължат. Снимка: БТА

Синдикатите не приемат последните предложения на управляващите за пенсионна реформа.

Те напуснаха срещата в парламента с депутатите на ГЕРБ, на която КНСБ и КТ "Подкрепа" трябваше да се запознаят с новите промени, които предвиждат плавно повишаване на възрастта за пенсиониране за всички категории труд.

По-рано днес след среща с Бойко Борисов ГЕРБ предложи с по четири месеца на година да се вдига възрастта за
пенсиониране и за трите категории труд в началото на  2012, 2013 , 2014 г. В разговорите сутринта е участвал и вицепремиерът Симеон Дянков и социалният министър Тотю Младенов.

След срещата с депутатите от ГЕРБ лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" заявиха, че свикват стачните комитети за обсъждане на нови протестни и стачни действия срещу така предлаганата пенсионна реформа.

Още по темата

"Това, което касае увеличението на пенсионната възраст, аз не видях разчет, който да ни убеди, че ефектите, които се очакват дори през 2018-2020 г., си заслужава тази жертва, която се иска", коментира Пламен Димитров.

"Кой какво е играл не знам, но играта продължава. И не знам кой как си е мислел, че ще я кара оттук нататък, но предложенията, които се правят в момента, ще доведат до нова радикализация на хората и отговорността ще бъде и е изцяло и на правителството, и на управляващото мнозинство в момента", предупреди синдикалният лидер.

Управляващите бяха категорични, че новите предложения ще бъдат внесени в бюджетната комисия независимо от позицията на синдикатите.

"Няма да допуснем да ни бъдат извивани ръцете", заяви Искра Фидосова от ГЕРБ и призова българските граждани да не се подвеждат.

Тя посочи, че до решението за плавното увеличаване на пенсионната възраст за всички категории труд се е стигнало, след като цяла нощ експерти са правили изчисления и са стигнали до извода, че това е в интерес и на работещите в първа и втора категория.

Например миньорите, които са първа категория труд, през 2014 г., когато ще трябва да получават своите пенсии от пенсионните фондове, ако увеличението на възрастта не е факт, ще получат по-ниски пенсии, отколкото сега, каза Фидосова.

„Ние не разиграваме никого, отговорни сме, най-важни за нас са интересите на гражданите и на държавата“, декларира тя. 

Ефектът от предложените промени през 2017 г. ще бъде 265 милиона лева икономии и то само от разходната част, коментира Искра Фидосова. Само от тази мярка до 2020 г. ще бъдат спестени около 630 милиона лева, а пак в края на периода, тоест отново към 2020 г., от целия пакет мерки, ефектът ще е общо около 6 милиарда лева.

ПГ на ГЕРБ се срещна и с финансовия министър Симеон Дянков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
4
 
7
 
! Отговори
nomer2 преди 12 години
БРАВО НА СИНДИКАТИТЕ! ЩЕ СЕ БОРИМ ЗА СВАЛЯНЕ НА МИЛИЦИОНЕРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО!
230
7
 
2
 
! Отговори
Боце преди 12 години
Абе тия от правителството що се връзват на синдикатите?! Нека си стачкуват. Да изкарат по една пожарна да ги полее добре с вода и да видим колко ще стачкуват след това..
229
0
 
14
 
! Отговори
ясно преди 12 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВА Е ИДЕЯТА, КОЯТО НИКОГА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ? ИСКАТ ДА ТЕ СКЪСАТ ОТ РАБОТА И КОГАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА ПЕНСИЯ ДА ХВЪРЛИШ ТОПА , ОТ НЕРВИ, ОТ СТРЕС, ОТ ТАКИВА ПРОБЛЕМИ, КОИТО НЕ СВЪРШВАТ. КОЛКО ЗДРАВИ БЪЛГАРИ ИМА НА 60 ГОДИНИ? НУЛА. Я ИМАШ ВЕЧЕ ИНСУЛТ, Я ИНФАРКТ И ДО 65-70 АДИОС! ВМЕСТО ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА ДА ГИ ИЗЖИВЕЕШ С НАСЛАДА, ПОЛИТИЦИТЕ ГЛЕДАТ КАК ДА ТЕ ДОВЪРШАТ , ЗА ДА НИ ПЛАЩАТ ПЕНСИИ.
228
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Народа - ГЕРБ са изпразнили пенсионните фондове драги ми дами и господа , това е играта , забавянето на пенсиониранете е времето на ГЕРБ да върнат част от парите в хазната които са похарчени от кабинета Борисов и парите за пенсия на хората ги няма за три години и затова се бърза с реформата за пенсийте , просто г- дата от ГЕРБ са ви похарчили парите дами и г- да!!
227
1
 
2
 
! Отговори
до 227 преди 12 години
И като отида да си извадя една проста лична карта,към овчаря на кое стадо да се обърна...или когато наркотиците започнат да се продават съвсем спокойно на улицата,кой да питам как са влезли в държавата или ти ще ги спреш,и много много хиляди други ,зависещи от държавните служители неща...*** говорите точно като пиян поп с дедо*ия си...
226
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Умишлени палежи на коли , убийства , България номер 1 в ЕС по корупция, стачки, протести, блокади .... И ВСИЧКОТО ТОВА САМО 1 МЕСЕЦ СЛЕД ИЗБОРИТЕГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !!
225
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кабинета да си тръгва похарчил е парите на хората тея са за съд г - да всички пари на хората за три години ги няма пуф и Бойко е похарчил за магистрали парите на хората !!!
224
0
 
10
 
! Отговори
bvb преди 12 години
РЕФЕРЕНДУМ РЕФЕРЕНДУМ РЕФЕРЕНДУМ
223
0
 
9
 
! Отговори
до 218 от 206 преди 12 години
Революцията е не само с оръжие, макар че в случая това е цитат от Ботев, смятам че е подходящ, защото времената са сходни, само дето турците са заместени от олигарсите !!!Гражданското общество приятелю не е на бюджетна издръжка и не се създава с дикрет.Гражданското общество е феномен до който трябва да дораснем, то е състояние на духа и е вселдствие на потребноста от свобода, както на индивида, така и на цялото общество.Ние сме бедни, защото не сме свободни !
222
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Народа - ГЕРБ са изпразнили пенсионните фондове драги ми дами и господа , това е играта , забавянето на пенсиониранете е времето на ГЕРБ да върнат част от парите в хазната които са похарчени от кабинета Борисов и парите за пенсия на хората ги няма за три години и затова се бърза с реформата за пенсийте , просто г- дата от ГЕРБ са ви похарчили парите дами и г- да!!
221
11
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
То това синдикати ли са ? Това са комунистически ***. Защо не протестираха до сега ? Може би хората са били доволни от предишните правителства и за това са си пасували. В предишните 10-12 години ни Тренчев, ни КНСБ се чуваха. Бизнес ли въртяха ? Сега като БСП с огромен трясък загуби изборите, и мишките - синдикалисти разиграха план Б - стачки. 95% от стачкуващите са гласували за Станишев и понеже загубиха решиха да протестират. И къде ги видяхте тези 20000, я имаше 5 - 6 хиляди на митинга.
220
1
 
10
 
! Отговори
!!!! преди 12 години
Като на мастията пърдянков не му излиза фиска...Да погледне морето-за конфискация-бол!Да погледне планината-за конфискация-бол!Да съкрати плужеците в парламента-икономии-бол!Да изреже чиновниците-че и там и бай Пешо на бариерата си има клужебна кола!На на мангустките,които не са внесле нищо в хазната-никакви помощи!И още ,и още!!!!
219
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Към подкрепилите кандидата за Президент на ГЕРБ - Ако знаехте капаните на Дянков заложени в бюджета щяхте ли да гласува за Плевнелиев?
218
2
 
8
 
! Отговори
mkati преди 12 години
Предлагам да пуснем 40 змии в парламента в знак на протест,че не сме съгласни да ни управляват.Да излязат пред народа и да дадат сметка за безхаберието си.
217
1
 
5
 
! Отговори
qze преди 12 години
хе, хората чакат синдикатите да решат дали да продължат протестите, смях.
216
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
администрацията да си внася осигуровките от техните заплатиако им се струват малки, да напуснат и дойдат в частния бизнесако са умни да си започнат свой бизнесако не са да се хващат за мотиките - хората избягаха от селата
215
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... оставка на Бойко Борисов и предсрочни парламентарни избори... който е "ЗА" да гласува с "+"
214
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
218Този пък за клишета говори, а само клишета използва:))
213
0
 
7
 
! Отговори
mkati преди 12 години
Do 213 Не лъжете хората.Няма такъв проблем.Изкуствено се вдига възрастта,за да може олигарсите да крадат повече и да се разбогатяват.
212
2
 
8
 
! Отговори
az преди 12 години
няма лошо герб да си отидат, лошото е, че хората се лашкат пак към бсп.