Трябваше да спрем движението по "Хемус"!

Уволненият Антонов молил катаджии да изтеглят закъсали камиони
Обновена: 9 яну 2012 14:02 | 9 яну 2012 14:02,
85
Трябваше да спрем движението по "Хемус"!
Снимка: Impact Press Group

Правилното решение в критичната ситуация през последните два дни беше тотално да се спре движението по автомагистрала „Хемус", за да може спокойно снегорините да почистят трасето.

Така уволненият вчера изпълнителен директор на държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД Антон Антонов коментира пред "Дарик" снежния хаос в Северна България от почивните дни.

Той разказа как е молил служители на КАТ да му помогнат с изтеглянето на закъсали тежкотоварни камиони, за да се избегне задръстването по аутобана.

Още по темата

"Първия път ги изтеглиха, катаджиите стояха през няколко коли. Викам: "Айде бе, момчета, ходете дръпнете ги настрани, да изтеглим леките коли, да пусна камионите напред, около 2 км до тунела. Защото то не спира да вали. Там, където техниката не върви, снегът се трупа. Имаше там един, ама той не знам какво свърши. Тръгнах, преместихме се 500 метра напред и пак спряхме, защото тези по-нагоре пак закъсаха", коментира Антонов.

Той каза, че е имало пет или шест камиона на предприятието в тапата, попаднали постепенно.

"Те като карат, карат и видят кола, и спират, а отзад се натрупват коли", каза Антонов. Той допълни, че се молил на шофьори да пуснат камионите, за да бъде разчистен пътят напред.

Антонов твърди, че не е срещнал разбиране, а допълнително се е усложнила ситуацията, след като изтеглените тирове не са били спрени и това е попречило да се овладее положението.

"След като ги извадих с моя камион, трябваше да ги озаптят, за да могат да минат останалите камиони", каза той.

Антонов коментира, че камион трудно може да се движи по 30-сантиметров сняг и то отъпкан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ХемусАнтон Антонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
0
 
! Отговори
прованса преди 12 години
Аз живея в София но не съм кестен 100 квадрата апартамент и кола с не софе регистрация гражданската е с 50 лв по малко а кестените да му мислят сутрин пред блока остават от 100 коли 70 защото повечето карат само петък-неделя и всички зареждат на АМ Тракия Лукойл тапаци най зле са Дружба за Надежда няма надежда Люлин и др за които не се сещам
75
0
 
2
 
! Отговори
59 до онзи с минуса преди 12 години
Виж, твоя работа, види се имаш отрицателно мнение, но си 1 към 27. Значи мнението ти не е меродавно. Но,за да предизвикам размисъл в главата ти,ще ти напомня, че заради сигурността ни, а и заради географското ни разположение, машините ветерани в т.ч. Джоганите ЗИС и ЗИЛ, както и парните локомотиви трябва да бъдат пазени и обслужвани като реликви, защото,без значение дали при военен конфликт(не дай Боже) или природни бедствия с дълга липса на ток, тези машини не знаят НЯМА и НАЗАД.
74
1
 
3
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Бойко Борисов за пореден път си избърса ръцете с някое и друго уволнение и ни лук ял, ни лук мирисал. А когато беше кмет на София, не коментираше снегопочистването в София, а извън нея
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Просто трябва бой и глоби за тъпите камионджии. И който се хване да се движи в аварийната, на момента да му се взима книжката за минимум 6 месеца. Полицаите, които са допуснали това меле да се накажат жестоко. Не може да ти плащат, за да въвеждаш ред и ти да се оправдаваш, че не те слушали...
72
2
 
2
 
! Отговори
уточнение преди 12 години
Всичко това за летните гуми малкото гориво в резервоара,тарикатлъка,че ще изпревариш другите от авариината лента,овчето поведение и т.н. е вярно.Често при такива ситуации,когато се премахне препядствието,минава много време докато *** се оправят да тръгнат щото са се оплели като свински черва.Но за да не става това КАТ и ДАИ както пътните служби трябва да си свършат работата.Първо ТИР без вериги да не се пуска и ако стане беля да има кой да не допуска останалите да се набеват в тапата.
71
2
 
1
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Подкрепям 79-вината е във всички,много са тези тръгнали с летни гуми в снега?нали чистят снега???КАТ като спрат такива не ги санкционират както следва ами си вземат тяхното,масово се движат Тирове,камиони с ремаркета с лятни гуми,без вериги-е кой е виновен?Само на приказки да се намираме-всеки знае,че колата му зимно време трябва да е оборудвана както следва,с пълен резервоар,а ние искаме все някой да излъжем ама кой не знаем самите ние!!
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички имат вина, дори и ние. Да , КАТ трябва да спират тировете без вериги, да регулират движението, машините да чистят навреме, но и ние след като се е създала такава ситуация , да спрем , че аварийнаталента да е свободна за всякъква техника необходима. А не да се набият всички най-отпред да видят какво става, и ако могат да прецакат всички и да минат първи, да си подготвят колите за зимата, ама не с 2 зимни гуми , че е по-евтино и други такива елементарни неща. Най-добре е друг да е виновен!!
69
0
 
1
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Бе тоя де видя магистрали????
68
1
 
8
 
! Отговори
vetko преди 12 години
КАТ отново нямат вина!!! След като няма аванта ги няма там където трябва да КОТРОЛИРАТ движението. Естествено, че в този случай трябва да затворят магистралата докато бъде почистена! Хората на МВР/КАТ при това правителство са безпогрешни и недостижими както техните вождове ББ и Цв.Цв. Сега правителстовто да вземе да гласува едни допълнителни 20-30млн. на МВР, за да бездействие. Стига сме хрантутили тези военизирано-безполезни и *** структури. Между впрочем някой да знае официалната бройка на военизираните служители (милиционери) в МВР, както цивилните такива (съпруги, деца, приятелки и др. роднини)
67
2
 
3
 
! Отговори
йордан преди 12 години
да не се чака снега да натрупа 8 или 12 сатиметра за да тръгнат машините не се сештам колко сантиметря беше но да не се чака ловете ги в въдуха другарио Борисов ( БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ТЕ Е МАЙКА НА ГЕРОИ)
66
2
 
1
 
! Отговори
rm преди 12 години
Нищо не разбрах, той на кого казал, пък кой бил там, пречил, кой какво да дръпне, пък той да се дръпне, wtf!?
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе за какво са ви тези мигистрали като не можем да ги снегопочистваме.направете кърски пътища ем ще,, работим ,,лятоска по тях.
64
1
 
1
 
! Отговори
Не може преди 12 години
Как катаджия да изтегли ТИР ,по точно с какво с Опелчето ли ? Колкото по-често минават снегорини толкова по-малко сняг ще се събира.Зимни гуми задължително , вериги ако се налага и почистване до дупка това е за мен.Всичко останало е чесане на езици и *** дрънкане.
63
5
 
16
 
! Отговори
sharky преди 12 години
За всички които са недоволни , да се поинтересуват защо е станала тапата. Един водач на тир му е казано да не се движи , а той блокира магистралата три пъти един след друг. После всички които реват за задръстването се набиват в аварийната лента за да неможе да мине никъква техника. След отпушването на един му е свършило горивото, а друг не може да тръгне защото е с летни гуми и няма вериги и т.н. и т.н. Да , държавата има ограничен ресурс , но човешката тъпота е безкрайна. Поздрави
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тотална безпомощност по всички нива на властта...Що не вземете да си сложите всички по един памперс и бегом в първа групичка на забавачката....
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По магистралата карали ,,тирове,, и ,,леки коли,, ?!?По магистралата имало трафик докато валял и трупал сняг ?!?И когато стане ,,критично,, точно трафика, тировете и колите пречели на шефа на ,,магистрали,,По-нагло, безочливо и тъпо изказване не бях чувал.Господин Директора сигурно очаква по магистралата да се движат само бронирани или верижни машини?Или пък обикновения гражданин, който си плаща данъците да си стои в къщи, да не пътува, да си зареже бизнеса и да чака да спре да вали- ***
60
3
 
9
 
! Отговори
за Витков! преди 12 години
Жалко ,много жалко е положението! "Този, ония и ония двамата" точно така ми звучи това обяснение! Освен това сервилните медии вчера казаха ,че са се извинили на хората! НЕ НЕ СЕ ИЗВИНИХА! Поне аз ни видях извинение от нито един кютук показан в новинарските емисии. Имаше само хули по адрес на шофьорите на тирове, които едвалине трябва да са медиуми за да карат по БГ-пътищата! Как пък няма един милиционер наказан ,че е пуснал колоната! ОСТАВКА, Цъвти Оставката трябва да си дадеш!
59
5
 
9
 
! Отговори
! преди 12 години
А представете ли си тук да стане силно земетресение или атомна авария?! Господ да ни пази- това е истината! За Борисов и компания дори не ща да коментирам!
58
3
 
16
 
! Отговори
Аспарух преди 12 години
наречи го катаджия и повече няма нужда да го обиждаш: това са *** с униформи, които единствено знаят да събират парите на хората за щяло и нещяло и после да ги предават на сводниците си. Нима е случайно, че има толкова много вицове за *** катаджии? Те имат една гънка в мозъка, колкото да пазят равновесие. Но майсторите на спорта никога няма да са виновни за нищо, докато най-високо издигналия се физкултурник в РБ им е министър!Радвайте им се, Вие си ги избрахте!
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак съм аз, 64. Забравих да напомня за магестрала "Люлин" каква беше преди известно време!