Борисов облича археолозите с ватенки и им дава калорифер

Лили Павлова пък ще държи чадър, за да бъде спазен графикът за "Струма"
Обновена: 11 яну 2012 19:12 | 11 яну 2012 16:40,
591
Борисов облича археолозите с ватенки и им дава калорифер
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов посъветва археолозите да си облекат ватенки и да си вземат калорифер, за да приключат в най-кратък срок разкопките и проучванията на откритата по трасето на автомагистрала "Струма" тракийска гробница от VІ век пр. н.е.  Именно това застрашава забавянето на строежа на аутобана.

Премиерът инспектира днес строителните работи на Лот 1 – Долна Диканя – Дупница, придружен от министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски.

Борисов заяви, че няма да чака проучванията им до август-септември.

"Облечете ватенки, ще сложите калорифери. Има сняг три дни. Ще работят, както всички работници работят в България", нареди премиерът на археолозите.

"Когато пръстта е по-твърда от керамиката, не можем да работим", опонира му археологът Анета Бакъмска.

"Ще ви я подгреем, ще докараме калорифери тук. 22 години, да не говорим 40 преди това, не е пипано и днес му е дошло времето. Ние ще върнем накрая парите на Брюксел заради това, че хладно ви било", сопна й се Борисов.

Премиерът добави, че ако е необходимо, регионалният министър Лиляна Павлова "ще идва и ще държи чадър".

В крайна сметка археолозите обещаха, че до края на юни ще се справят с проучванията на находките в района, за да не спира строителството, като заявиха, че свършеното досега е героизъм.

Още по темата

"Работим, паралелно с това проучвате, каквото има ценно, дай Боже да намерите, отива в музеите или можем да направим един музей тук отстрани", каза още Борисов.

В крайна сметка стана ясно, че графикът за окончателно завършване автомагистрала "Струма" няма да бъде променян.

Бойко Борисов гарантира навремен пуск и обеща автомагистралата да бъде открита един-два месеца преди крайния срок, който изтича през октомври 2013 г.

В края на миналата година регионалният министър Лиляна Павлова влезе в спор с археолозите, като се оплака, че те саботират изграждането на аутобана и извиват ръцете на правителството с надеждата да получат повече пари.

Борисов категорично отказа да коментира оставката на председателя на СОС Андрей Иванов. "Никакви въпроси извън магистралата", обяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
454
0
 
0
 
! Отговори
до дедо Йоцо преди 12 години
Ей братче трябва да спретнеш някое фейлетонче за нашето примиерче чудно, а археолозите да знаят че вече лабаво нема, трябва да се научат да работят на всякакви условия, ама да не забравят калориферите и *** . Само премиера не уточни кой тока ще плаща.
453
1
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 12 години
Когато,започне да говори ББ се срамувам.Господи помогни му да поумней.
452
0
 
2
 
! Отговори
артефакти преди 12 години
ББ е поръчал да му изковат по коравата тиква една златна маска да я зарови на 300м от магистралата за да отвлече вниманието на археолозите и да направат навреме магистралата
451
1
 
1
 
! Отговори
Niki преди 12 години
Pravitelstvoto si e Ok,ako e neuspql,Boiko Borisov i e Premier,setete se vie kolko desetki zvena pod negoviqt rang ste,vzemaite si 200-te leva zaplata i tihichko,nie neka ni e zle na drugite ot srednata klasa i nagore,haide uspeh :)
450
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми те копаят земята за да си намерят ватенки,оти веч ги нема у селкоопа у Банкя!
449
1
 
1
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
На снимката....Б.Б вече е дал бакшиш...от два лева.Запитан защо толкова, отговорил-мин не остана по-малка хартийка.
448
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има мощно строително лоби в което потъва бюджетеца
447
2
 
2
 
! Отговори
Седларов -наградата преди 12 години
Вчера от п.79 обявих награда:Внимание -обява:Давам 2л.отлежала тетевенска ракия/2008г./ на този който до утре 10.00 /четвъртък/ ми напише отговор за добър бисер на министър-председателя.Моля само сериозни оферти. Днес след обсъждането с 5-членно жури, я присъждам на пост 458.Моля за негов тел.номер,мейл или друга комуникация.Следващата обява ще е на 14.февруари/Трифон Зарезан/.(10л.вино).Следете внимателно форума.
446
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А студентът няма представа изобщо що е правопис, що е граматика и що е културен туризъм.
445
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Амстердам строежът на метрото спря за двадесет (или пък бях тридесет) години, защото откриха ценни находки ПОД ГРАДА. Тук Батмана се пеняви за два месеца срещу археолозите които откриват могили които могат да донесат милиарди на хазната, защото след рязането на някоя и друга лентичак ще се забави малко. ДА ГО...... ТИивеника.......и.......грозен
444
1
 
6
 
! Отговори
Жорката преди 12 години
отдавана не е имало такава гавар с археолозите. Някой трябва наиситна да застави Л.павлова да им държи чадъра в лутия студ да видим колок ще издържи. Арехолозите са зиме, лет по разпоки, борят се с иманяри нямат пари да викнат полиция или частан охрана, ако покажат едан ваза на иманярите търчат, ако не покажат нищо - правителството спира проекта колок неща откриха - Перперикон, Старосел, Татул, златин маски, златин съкровища... а Боко тиквата се гаври с тях, зарази 30 км магистрала.
443
2
 
6
 
! Отговори
студент преди 12 години
Премиера няма представа изобщо що е Археология пътя по който вървят дадени разкопки ресурсите който са необходими законовите препяствия и куп други неща необходими за да се извършат качествено необходимите действия по намирането излагането консервацията реставрацията документацията и т.н. на открития.Не дай си боже да се открие например цял ансамбъл от примерно гробници и той да пречи на магистралата .Ами този ансамбъл ще носи милиони от туристи за десетилетия и столетия напре.
442
2
 
8
 
! Отговори
MAMA преди 12 години
Толкова грубо и просташко държане отдавна не бях виждала
441
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че какво по-хубаво в горещ юлски следобед от сладолед във фунийка..
440
1
 
10
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
Тиквата се доказва като най-страшното недоразумение, заемало премиерския стол у нас в следосвобожденската ни история! Такова чудо не може да се види и в централна Африка, нито в режимите в Южна Америка или югоизточна Азия! Когато Тиквата говори, планетата ни забавя своя ход около слънцето и се заслушва, несвикнала на такива звуци, а останалите планети от системата разстройват орбитите си и в резултат галактиката вече не е същата...Бакъмска се опита да обясни на австралопитека, че зимен терен за археологията е като горещ юлски следобед за сладоледа във фунийка, но разбира ли ти Тиква от дума? Насреща си г-жа Бакъмска видя единствено натурално малоумие и космически гьонсуратлък, чу лекция за "калорифери и палатки", а накрая беше наградена и с едва прикрита попържня от управника на държавата. Тиквата се оплете в собствения си словесен онанизъм и в резултат се изнерви за пореден път на земля и небо, на звер и природа така, че замалко да го отнесат дори угоднически настроените "журналисти", пърхащи около него като пеперудки около нощен огън. И това е едва преполовения мандат на мутрите, какво ли още има да видим, и най-вече какво ли има да чуем от липсващото звено между *** и човека?
439
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ НЕЩАСТНИ АРХЕОЛОГЧЕТА КЪДЕ БЯХТЕ ТОЛКО ГОДИНИ .Я ВИЖТЕ КВО СТАНА С ТОЛКОВА РАЗКОПКИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ .ТЕ НЕЩАСТНИТЕ ПСЕВДОАРХЕОЛОЗИ -ИЗВЕСТНИ ИМАНЯРИ-СЕДНАЛИ МАГИСТРАЛКАТА ДА МИ СПИРАТ Я..СИКТЕР ...НИКАКВИ ВАТЕНКИ ПО КЪСИ *** ДА ДОКАЖАТ ЛЮБОВТА СИ КЪМ АРХЕОЛОГИЯТА
438
1
 
2
 
! Отговори
До 567 преди 12 години
Да не мислиш, че някой ги е питал искат ли не искат ли. Наредиха им да я затрупат и те я затрупаха. Защото другарите така искаха.
437
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 1980 година същите тези археолози, а те са си най-големите иманяра, набързо затрупаха, с пръст, откритата стена на ул. "Кирил и Методий" и ул. "Софроний Врачански", в София, а сега ?
436
3
 
3
 
! Отговори
до 564 преди 12 години
Като ти чета коментара, май си по-*** и от ББ. Въпреки, че до скоро си мислех, че само ЦЦ може да е по-*** от него.
435
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно време когато се копаеше при Плиска другарката Людмила искаше всичко да се свърши за честванията на 1300 години България и съответно всичко се претупа защото ТЯ така искаше. Сега ББ иска същото заради магистралите. Аз ли съм *** ила в тая държава нищо не е мръднало от 1981?