Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно?

Пловдив осъмна с билбордове на ВМРО-НИЕ срещу "София прайд"
Обновена: 27 юни 2012 21:57 | 27 юни 2012 19:45, Красимир Ангелов
490
Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно?
Снимка: ВМРО-НИЕ

Огромен билборд с надпис "Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно за нацията?" отново възпламени страстите само 3 дни преди поредното издание на "София прайд". Огромният плакат е дело на ВМРО-НИЕ и бе поставен в Пловдив.

"В политическа партия "Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност – Национален идеал за единство" (ВМРО-НИЕ) уважаваме правото на свободен сексуален избор на всеки и не се вълнуваме кой какво е избрал. Не можем, обаче да се примирим, когато една малка група хора пискливо и шумно скандализира обществото, като брутално ни натрапва сексуалната си ориентация и в същото време предявява претенцията да й се обръща специално внимание", се чете в писмо на партията, изпратено до медиите.

Според ръководството на партията е странно дадена група "да се ползва с някаква обществена привилегия, само защото е сексуално различна".

"От ВМРО-НИЕ сме против публичното потъпкване на изконните семейни ценности и грубото уронване и поругаване на традиционните устои на българското семейство. Категорично смятаме, че подобна проява на "свобода" е вредна и пагубна за морала на нашата нация и се отразява дълбоко негативно върху възпитанието и мирогледа на подрастващите българи", се чете още в писмото.

Още по темата

Според войводите на Петко Атанасов гей парад в центъра на столицата не носи нищо добро, а дори напротив - "застрашава и обърква детското съзнание, неразбиращо защо край него мъже развяват розови прашки".

От ВМРО-НИЕ изразяват и своето безпокойство от подкрепата за парада, заявена от една част на чуждите дипломати в България.

"Ваши Превъзходителства, не е това верният начин държавата ни да стане по-демократична! Защитавайте свободата на словото и медиите, изисквайте разделение на властите и не позволявайте действащ вътрешен министър да бъде  шеф на предизборен щаб.

Вашата сексуалност си е Ваша работа, а не проблем на цялото общество. Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата

Защитавайте хилядите уволнени поради факта, че не са партийни членове на управляващата партия , настоявайте за по-ясни и нормални закони и предсказуеми действия , които да доведат до облекчаването на бизнеса. Ето тези свободи на българските граждани защитавайте! Отдавна правата не гейовете не са проблем в България , проблем по-скоро станаха правата на нормалните български граждани", се посочва още в съобщението.

От ВМРО-НИЕ правят и интересен паралел между даденото разрешение за провеждането на гей парада и забраната за пушене на обществени места.

"В същото време, тези чувствителни лакмуси на демокрацията стръвно се нахвърлиха върху една друга и доста по-многобройна и разпространена различност – пушачите.  Може би, наблюдавайки всичко това, хората ще  се зачудят дали вместо да спрат да пушат,  да вземат да обърнат сексуалната си ориентация, за да бъдат по-добре защитавани.  

Изумителното е това, че дори и различността успяхме да побългарим по стара традиция. Както и правителството казва – има различни и по-различни. За едните може, за другите – не. Едните гордо могат да показват разни атрибути в центъра на София,  другите различни и една цигара не им е позволено да извадят", отчитат войводите.

Писмото им завършва с апел към българите:

"Хора, за бога, излезте най-после на светло и извикайте с цяло гърло: Нормалните сме повече!  Направете го, защото много ни писна непрекъснато някой да ни навира под носа нестандартната си сексуалност и шумно да я пропагандира пред невръстните ни деца.  Досега не ни се е случвало да спорим с някой за сексуалните му предпочитания, защото човек е такъв, какъвто е. Не сме карали никой да бъде такъв или онакъв, просто защото не смятаме, че е наша работа. Отново повтаряме: Вашата сексуалност си е Ваша работа, а не проблем на цялото общество.  Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
1
 
1
 
! Отговори
До 449 преди 11 години
Бях почти убеден че ще дадеш този ВЕЛИК аргумент. Детето няма достатъчния разум да бъде съгласно и да разполага с тялото си, но понеже хората узряват различно, законът слага някаква условна възраст. За животното какво да коемнтирам... ъпсуртно е. Да, животните изпитват секс. привличане и любов към хората... ДЪЪЪЪЪЪЪ. Да разбереш абсурдността на примерите ти е като аксиома - един вид недоказуема е. Или я разбираш, или не. Ти обаче за съжаление май не я разбираш............
359
4
 
3
 
! Отговори
До 446 преди 11 години
Присмял се хърбел на щърбел! И как разбрахте, че няма любов и че е болест?! От къде знаете, че детето или животното не изпитва любов и не е съгласно?! Виждате ли как си противоречите.Днес срещу определена сума пари може да се направи всякакво "научно" откритие, както и да се легализира каквото си искате. Понеже става въпрос и за пушачи пресен пример- пушенето забранено, но за сметка на това сме на път да легализираме употребата на трева. Хайде няма нужда.
358
1
 
1
 
! Отговори
До 446 преди 11 години
446, радвам се че има и други минимално мислещи хора... иначе сме загубени.
357
2
 
3
 
! Отговори
До 444 и 445 преди 11 години
Големи познания за обществото имате... Примерът с парад на некрофили, педофили, зоофили и тн е АБСУРДЕН. Некрофилите и педофилите извършват престъпления (има осъдени некрофили за нарушаване на обществения ред. некрофилията не е типифицирана). Законът за защита на животните забранява сексуланото малтретиране на животни. При предните НЯМА СЪГЛАСИЕ МЕЖДУ 2ТЕ СТРАНИ: има насилник/посегател и жертва. При хомосексуалните има взаимно съгласие, привличане, дори любов. Аман от елементарни хора..........
356
1
 
2
 
! Отговори
до 444 преди 11 години
Изброените от теб са престъпления и при тях няма нито любов,нито взаимно съгласи е и те наистина се считат за болести,докато хомосексуализма не се счита.Но простаци не желая да ограмотявам,те си знаят едно и вечно това щ си говорят,простака си е ***.И никой не е забранил на геронтофилите и некрофилите да правят парад - стига да не прокламират незаконни действия,защото повечето от тях правят секс без взаимно съгласие.
355
1
 
4
 
! Отговори
некрофилът преди 11 години
Аз обичам да правя секс с мъртъвци ,моля да ме уведомите за свободна дата , в която да организирам парад с моите съмишленици .Благодаря предварително
354
5
 
6
 
! Отговори
dsadas преди 11 години
Докато има такива гейпаради, няма да спра да питам , след като на гейовете дават разрешение да правят свой парад, защо не дадат право и на останалите групи с нестандартна сексуална ориентация- педофили, некрофили, геронтофили, содомисти, а също и такива с нестандартно поведение- рецидивисти, садисти, канибали и всякакви други? Нали мотото на ковачницата на кадри за новата глобална , разкрепостена, мултикултурна, мултисексуална ,мултиетническа и мултиизвратеняческа България-Нов българскиДокато има такива гейпаради, няма да спра да питам , след като на гейовете дават разрешение да правят свой парад, защо не дадат право и на останалите групи с нестандартна сексуална ориентация- педофили, некрофили, геронтофили, содомисти, а също и такива с нестандартно поведение- рецидивисти, садисти, канибали и всякакви други? Нали мотото на ковачницата на кадри за новата глобална , разкрепостена, мултикултурна, мултисексуална ,мултиетническа и мултиизвратеняческа България-Нов български университет е " Да не се боим от многообразието". Многообразие на всяка цена! Това е новата модерна политика. Ако децата ни са с т.н. нормална сексуална ориентация, значи са изостанали, задръстени и трябва да направим всичко да ги вкараме в новият модерен прав път. Така, че бързо на парада!!! Да , но аз усещам двоен аршин! Щом може за едни , ще може и за другите! Иначе какво Отворено общество сме? Ако Сорос разбере, ще си имаме неприятности! Затова, бързо да се даде възможност на всички извратеняци да отидат на парад!
353
7
 
5
 
! Отговори
Папи преди 11 години
Това е брутален израз на притесненията на тесногръди хора. Аз не знам някой да е поискал да организира парад на хетеросексуалните семейни хора и да му е било забранено. Аз лично съм омъжена, имам дете и не смятам, че гей парадът е нещо лошо. А за тези добри господа, които са се притеснили за въздействието върху подрастващите - просто да не си водят техните деца да гледат, то не е задължително. И защо си мислят, че с това си действие дават много добър пример за подражание?
352
3
 
5
 
! Отговори
буболечка преди 11 години
Хомосексуалист,***, мафиот, телефонен измамник, депутат, съдия ,прокурор ,следовател, политик ,медии ,са на мода днес. Страна рай за тях! Все те са прави и недосегаеми. Напред към светлото бъдеще!
351
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България - ***, *** и ***.
350
2
 
12
 
! Отговори
Евгени преди 11 години
Вашата сексуалност си е Ваша работа, а не проблем на цялото общество. Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата!
349
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
lk[;k;k
348
4
 
5
 
! Отговори
g.O. преди 11 години
ТОВА НЕ Е ПСИХИЧНО ОТКЛОНЕНИЕ!
347
9
 
7
 
! Отговори
до 433 преди 11 години
Хомосексуалните са около 5%,докато пушещиге са вдсеки трети,ако не и всеки втори...Не можа да става и дума за сравнение ко е е по-вредно. Ако България е сериозна и съвременна държава - тези *** ще бъдат унищожени чрез глоба,обществено порицание и сваляне на срамният билборд.
346
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези смешници от ВМРО нямат и едно депутатско място от 420 места в народното събрание.Нямат дори и едно кметско място.Какви са тея жалки смешници,никой не ги смята за нищо. целта на тоя билборд е да се направят на нещо.Но и това няма да стане,билбордът ще бъде свален до дни,а пък и мижавата партия ги грози глоба.
345
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По скоро въпроса е: кое е по-масово явление: хомосексуализмът или пушенето?
344
0
 
0
 
! Отговори
До 429 преди 11 години
А, ок, съжалявам.
343
3
 
0
 
! Отговори
До 427 преди 11 години
ХомосексуалИЗМА, хетеросексуалИЗМА, бисексуалИЗМА са просто различни разновидности на сексуалИЗМА (кратки членове и ИЗЪМ понеже говорим за течения в изкуството както модернизъм, кубизъм). И не лъжа. Казвам какво смятат хората които се занимават с главата на други хора. Свободен съм да изразявам мнение. Както и вие. Спирам да водя тоя безсмислен, несъществуващ спор. Водете го със СЗО. Тя е на моя страна.
342
1
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ООООБИИИЧАААМ ПЕЕЕРАСИТЕ ОГ*ЗЕНИ...
341
1
 
1
 
! Отговори
до 428 преди 11 години
Коментарът не беше за вас,ами за хомофобите,които се държат детински и приписват неказани неща.Имах впредвид,че това е характерно за тях и няма смисъл да се учудвате,защото те са си простаци и това е непроменяемо.Не ме разбрахте.