Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява

Хомосексуализмът е противоестествена страст, която вреди на личността
Обновена: 14 юни 2012 20:33 | 14 юни 2012 20:33, Красимир Ангелов
494
Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява
Църквата се обяви срещу гей парада в София. Снимка: Булфото

Светият синод на Българската православна църква се обяви категорично срещу предстоящия на 30 юни гей парад в София.

Това стана в специално изявление, в което се отбелязва, че Светият Синод, духовенството и православни християни отново категорично се противопоставят на "провеждането на такава безнравствена проява".

"Защото изповядваме изконното и неотменимо убеждение на Православната Църква, което счита хомосексуализма за противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото",  се посочва в изявлението, публикувано на сайта на Българската православна църква.

Светия синод на БПЦ изпращат молба до "родители, учители и възпитатели да не допускат своите чеда и възпитаници да участват, нито да стават свидетели на тази вредна демонстрация, която също така нарушава правата на православните християни в България и създава условия за възникване на съблазън, напрежение и конфликти".

"Такава е тази зла и неукротима похот: само да победи разсъдъка, не оставя в него никакво чувство на благопристойност, а всичко покрива с нощна тъмнина“ (св. Йоан Златоуст). Нека благоразумието да победи за честта и достойнството на нашия народ“, завършва писмото на Светия Синод по повод гей парада в София.

От ръководството на църквата ни обаче не коментираха скандалното послание на сливенския свещеник Евгений Янакиев, който призова за насилие над хомосексуалистите по време на гей парада в София.

Преди дни в интервю за столичен вестник отец Евгеней призова цялото общество "да се противопостави по всякакъв начин срещу гей парада, който се готви".

Още по темата

"Затова призовавам днес всеки, който се счита християнин и българин. Замерването с камъни е удачен вариант", отсече тогава божият служител.

Изявлението му срещна остра съпротива от страна на Българския хелзински комитет, който изпратиха писмо до Светия синод с искане църквата публично да се разграничи от думите на свещеника.

От БХК отчитат, че изявлението на отец Евгений не само е позорящо Българската православна църква, но и е противоречащо на разпоредбите на Наказателния кодекс на Република България, във връзка с което е сезирана прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
2
 
0
 
! Отговори
гей изпитател. преди 11 години
да *** и пендале да ***.коприва там е ляка.аз пробвах има файда.пробвайте гейове.ще ми благодарите.
310
2
 
0
 
! Отговори
4ушкар майстор преди 11 години
обратни 4ушки.
309
0
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 11 години
Svetozar4o.....hahaha mai ne6to si se obarkal za carkvata i sve6tenicite, a be ti normalen li si? Tvoite roditeli mai mnogo sa te vodili pri sve6tenik ta si stanal takav ***, kakto se izraziava6...ina4e po tvoita logika niama kak da si takav. Dai Boje da ne ti se slu4va ne6to satresava6to, 4e tova 6te promeni korenno mnenieto ti za sve6enicite i kato cialo za carkvata, 4e togava naistina 6te bade6 raztarsen iz osnovi!!!Za6to 4aka6 Gospod da ti udari ne 6amar, a plesnica za da se osaznae6?
308
2
 
3
 
! Отговори
бай Пенчо преди 11 години
Нямам нищо против тях,но мисля че такава показност никому не е нужна!Те са ПОЗОР за обществото!
307
1
 
1
 
! Отговори
бай Промо преди 11 години
Църквата като иска толкова да си вдига рейтинга можеше поне да анатемоса гейовете-екстрасенси, които ползват окултна психотроника, разработка на разни неправителствени организации (които между другото са се регистрирали като 'Национален институт по ...') и Вещици и Псевдоучители ... за 'административно-управленски цели', като например, но без да се ограничава до: всякакви манипулации на безмозъчно население и всякакви изпълнения свързани с мания за величие, мания за управление и мания за контрол
306
1
 
1
 
! Отговори
София-нец преди 11 години
Светозарчоооооо,Българче ли си бе чичовото?Знаеш ли за съществуването на едни братя?А за гейовете, щом се чувстват неизявени - ами да се изявяват. Само да не посягат на децата ни като прокламират колко са нормални. Тогава никакви комитети, правителствени и неправителствени организации няма да ги спасят!
305
3
 
4
 
! Отговори
svetozar.christoff преди 11 години
Az puk prizovavam ne pozvolqvaite na decata si da se sre6tat s bradati hora v stranni 4erni uniformi i s cherni cilindrichni kapeli-vredno e za finansovoto vi systoqnie i za umstvenoto vi takova...ako iskate da otgledate dete ***-zavedete go na pop,toi shte razvrati i umopomrachi va6eto dete kato mu izlee edna kamara olio na glavata,baeiki nqkvi nerazbrani dumi,koito toi 6te tvyrdi che sa sve6teni,nakraq moje da go porysi sys nqkyv hrastalak i za tova da vi vzeme 20 lv
304
6
 
7
 
! Отговори
до 332 преди 11 години
Хомосексиализъм е имало винаги и винаги ще има...Не знам какво ти се изчиства,но знам какво няма да ти се изчисти - неграмотността и простотията...Село,село...
303
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставете нещата на самотек.Това,че някои са гейове и живеят помежду си води до това,че нямат собствено поколение и така допуснатата от природата грешка се изчиства.По лошо е ако ги караха да се женят насилствено.
302
1
 
4
 
! Отговори
иноватор преди 11 години
Аз предлагам октомври като захладнее да направим фестивал на домашната ракия и парад на алкохолиците.Ето немците си имат октоберфест , защо ние да си нямаме фестивал на ракията?Поне ще бъде по смислено като събитие от парада на гейовете.Както и да е тяхна си работа.Но смятам,че почитателите на ракията сме много повече от гейовете.А празник си нямаме.Ако привлечем и немци ще стане добре,тя ракията върви с бира,както и бирата идва добре на сутринта след ракията.
301
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България е свободна държава,всеки избира религията си...Църквата се опитва да командори,но няма да и се получи,защото България е светска страна.
300
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2.7. живот вечен на ония, които с постоянство в добри дела търсят слава, чест и безсмъртие;
299
4
 
5
 
! Отговори
БОЙКО НАЧЕЛО преди 11 години
ГЕРБЕРИТЕ , БОЙКО И ФАНДЪКОВА СА ВЛЮБЕНИ В ГЕЙ ПАРАДИТЕ ТА ЗАТОВА ГА РАЗРЕШАВАТ. БОЙКО ЩЕ ВОДИ ГЕЙ ПАРАДА ЗАЕДНО С ГЕЙСКАТА СИ ПАРТИЯ ГЕРБ СЛЕД НЕГО ЩЕ Е АМЕРИКАНСКИЯ ГЕЙ-ДИПЛОМАТ ЗУРЛИК. НА ВСИЧКИ МАНИФЕСТИРАЩИ ЩЕ ИМ ВКАРАТ ПО ЕДИН ДЕБЕЛ МОРКОВ/ТУРСКИ/ В АНУСА И АЗИС ЩЕ ОЗВУЧАВА СЛУЧКАТА. ГЕЙ ПАРАДА ЩЕ СЕ ОХРАНЯВА ОТ ГЕЙ-ПОЛИЦИЯ НА ЦВЕТАНОВ
298
6
 
8
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
В сайта има много недостойни хора ,които трият коментари ,които не им харесват! Не мога да разбера защо ми истриха коментара ,в който казах ,че мъж който го вкарва на друг мъж е просто човек за съжаление ,сигурно няма жена или ако има тя не му дава *** секс и просто от любопитство отива да го вкарва на мъж! Също така писах ,че моята жена ми дава и от двете места и нямам нужда да го вкарвам на мъж ! Какво толкова лошо съм написал?Но щом ме трият ,значи ги боли и значи е истина ! ЖАЛКИ СТЕ !
297
3
 
10
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 11 години
"те като замениха истинския Бог с лъжлив ..... . Затова Бог ги предаде на срамотни страсти,като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.Така и мъжете оставиха естественото употребление на женския пол,разжегоха се в страста си един към друг,струвайки безобразие мъже с мъже и приемаха в себе си заслуженото въздеяние на своето нечестие." - Послание към Римляните 1.25-27
296
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма нужда да демонстрират сексуалните предпочитания. Чак пък и да парадират с извратената си предства за света. Да се крият и правят каквото искат помежду си.
295
8
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Не само църквата е против гей-парадите. Комай всеки нормален човек е против тази гадост.
294
7
 
23
 
! Отговори
гост преди 11 години
Няма нужда от такива демонстрации, като парад. Нека си комуникират по някакъв начин, дори да си посещават определени заведения, да си членуват в някакви общества, но какво искат да ни кажат с този парад. От криворазбрана демокрация и толерантност гледаме гейски паради, които ще бъдат неотлъчно отразявани от медиите, гледаме Планета,където няма една облечена певица, слушаме пошли текстове, абе изобщо Чалгария. Децата как да отсеят всичко това, когато е навсякъде, между кое да избират и ориентират
293
14
 
15
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Много лоша работа ! Много от хетеросексуалните семейства са само с 1 дете ,друга голяма част от хората са обратни и е невъзможно да имат деца ,ето и от къде идва демографският срив ! Трябва да откриват повече психо диспансери ,където обратните да се лекуват по задължение ,в противен случай ЗАГИВАТЕ !
292
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добре ***, отколкото гербераст, но може и двете едновременно.