Мистерия с атентатора от Бургас, бил затворник в Гуантанамо?

Американска телевизия разпространи снимка от шофьорската му книжка
Обновена: 19 юли 2012 20:44 | 19 юли 2012 20:42, Красимир Ангелов
169
Мистерия с атентатора от Бургас, бил затворник в Гуантанамо?
Шофьорската книжка, намерена на мястото на атентатът. Снимка: АBC

Социалните мрежи в интернет закипяха от версии за самоличността на атентатора от летището в Бургас.

Американската телевизионна мрежа Ей Би Си разпространи снимка на шофьорска книжка, за която твърди, че е документът, открит в останките на предполагаемия атентатор.

На нея се вижда млад мъж с дълга коса, с посочена рождена дата 5 декември 1987. Изписаното име на документа е Jacque Felipe Martin от Батън Руж, щата Луизиана.

По-рано през деня вътрешния министър Цветан Цветанов бе категоричен, че атентаторът е бил с фалшиви документи, които са открити на мястото на атаката.

Още по темата

Истинската самоличност на атентатора също е потънала в мистерия, въпреки че ДНК профилът му вече е известен. 

В интернет снимката на атентатора, която беше официално разпространена от МВР, вече бе сравнена с тази на бивш затворник в Гуантанамо, който има поразяваща прилика с извършителя на терористичния акт в Бургас.

"Заподозреният" в Интернет е Мехди Мохамед Гезли. Според информацията той е роден през 1979 г. в Стокхолм, Швеция.

Мистерия с атентатора от Бургас, бил затворник в Гуантанамо?
Мехди Мохамед Гезли. Снимка: Facebook

Баща му е алжирец, а майка му финландка. Гезли е бил е арестуван на 01.12 2001 година в Пакистан, а след престой в прочутия затвор в Гуантанамо е освободен.

Медиите в Израел също обръщат внимание на въпроса със самоличността на атентатора, но отбелязват, че на този етап няма официална информация кой е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо се излагат това е друг човек, друга физиономия, може да прилича може да му е брат но това не е същия човек
65
7
 
2
 
! Отговори
ani преди 11 години
Ние нямаме армия, тия контингенти изпълняват някакви договорни отношения, но политиката ни е миролюбива.
64
3
 
13
 
! Отговори
до АНИ преди 11 години
Ани не търся сензация,Не се заблуждавай,нищо не се прави ей така без смисъл.Кои мислиш даде оръжие на съпротивата на Сирия,ЦРУ.Падне ли Дамаск от там пътя за Иран е открит.Турция и Гърция отказват да дадат свои летища за нападение над Иран.Пловдив,Бургас и Змеово ще бъдат използвани.Не знам дали знаеш но минали месец беше сглобена последната час на противовъздушния щит над Европа!Тези 4 кораба защо мислиш че точно сега са тук Германски, Италиански, Английски.ЦРУ НЕ СЕ СПИРА ПРЕД НИЩО
63
2
 
1
 
! Отговори
до Данчо преди 11 години
Данчо, и аз съм на същото мнение.
62
4
 
17
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
Лично мнение:Ако е този от фоаето на летището,си е пълно муле!Никакъв вид на дрогиран фанатик!Вероятно само раницата е трябвало да вкара в багажния отсек!Но...са му активирали "багажчето",свидетел не е необходим!Кой както иска да си умува,претекста е на лице !Иран е на ход!Дупе да ни е яко,подхванаха ни!
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво момче, симпатяга е. Язък , че са му промили мозъка. А можеше и sex bomb да е, ама то корана прави от хората животни
60
3
 
5
 
! Отговори
Валя преди 11 години
не е този.Този е в момента под домашен арест в Швеция, така че да продължават да търсят
59
3
 
5
 
! Отговори
до 666 преди 11 години
Не бързай да се пишеш екшън герой. ! Война със Иран за сега няма да има но Ливан и Израел скоро пак ще се подпукат. Така че мкрака за ирански ракети над Черно море го остави за по късничко
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес манговците разсъждаваха за атентата и по настроенията им разбрах,че са доволни от случилото се.Тая *** един ден ще ни създаде голям проблем.
57
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И къде е на персите вината в случея? Майка финландка, баща алжирец, роден в Швеция и лежал в Гуантанамо. 100% персите са го пратили.Пак гнусли лъжи и фалшиви сценарии.
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прилича но това не е същия човек.
55
7
 
15
 
! Отговори
до Йово преди 11 години
Йовоб малко ли са ислямаджиите в България, Не виждаш ли през последните години, помаците по пазарите какви пари харчат. Това никога преди не е било. Тези ислямски организации дават по 2000 лева на всяко новородено мюсулманско ***. Европа жестоко ще страда от тази повородена ***
54
8
 
8
 
! Отговори
ani преди 11 години
666, това не е серизно, Бг на никоя държава не е направила нищо лошо. Външната ни политика дори и некадърна е миролюбива. Защо паникьосваш съфорумците. Или търсиш сензацията.
53
4
 
14
 
! Отговори
breneke преди 11 години
До тук информацията е кьор фишек.Не се пънете да разсъждавате.Оставете израелците да си изяснят защо са допуснали атентатор с фалшива самоличност да се качи на самолета от Израел за БГ,въпреки затегнатият режим там.
52
6
 
12
 
! Отговори
скептик преди 11 години
колкото лазар колев е убил сестрите белнейски, толкова и този американски скандинавец е атентатор. днк - то в бг е вятър работа. еле па ако я изготвят ония от ГРОБ , тя работата е ясна. фалш (
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е лежал в Гуантанамо нали ще му имат не ДНК-то ами и дебелината на корените на космите под мишниците бе
50
4
 
23
 
! Отговори
Йово преди 11 години
Този пристигнал преди дни,само, че откъде е взел тротила и то в килограми явно някой тук му го е дал надали го е донесъл със самолета. Да не забравяме че в Родопите има една крина ислямска организация на Салафитите, а тези в Гуантанамо са именно от организации близки на салафитските, Но нашия ДАНС е специализиран да фалшифицира избори и да подслушва телефони и да работи по политически искания но не и да се справя с тероризъм и да защитава българския народ.
49
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е същата физиономия от шофьорската книжка. Този е с по пълни устни а другия е с тънки устни и слабо изпито лице
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вероятно има и друг.Никога не са сами.
47
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи там са го вербували ЦРУ! Е свърши си работата, сега САЩ и Израел могат да са доволни! Общественото мнение е насочено в правилната посока и войната е напълно оправдана! Замина на Иран петрола! Само ми е интересно дали ще изценират още някой атентат за да се презастраховат при евентуални негативни обществени настроения?!

Спонсорирани публикации