Президентът видя прогрес в разследването, МВР още мълчи за атентата

Новите разкрития няма да бъдат обявени днес
Обновена: 14 авг 2012 14:47 | 14 авг 2012 14:47,
121
Президентът видя прогрес в разследването, МВР още мълчи за атентата
Росен Плевнелиев след взрива на летище "Бургас". Снимка: Булфото

Новите разкрития за атентата в Бургас няма да бъдат оповестени днес, както обеща министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Информация, засягаща разследването на терористичния акт, ще бъде дадена след четвъртък тази седмица, съобщи БНР.

Такова решение е било взето на оперативно съвещание на екипа, който ръководи действията по разследването.

Вчера МВР шефът обяви, че има нови данни за атентата срещу израелски туристи в Бургас от 18 юли т.г., но те били чисто оперативни и не могат да се споделят публично.

Той обаче загатна, че днес чрез медиите ще бъде пусната информация по случая, без обаче да сподели подробности.

На въпрос дали е установено кой е атентаторът, Цветанов вчера отговори: „Не”. 

Още по темата

Президентът Росен Плевнелиев пък обяви, че очаква до 15 септември да има публичен отчет докъде са стигнали нещата с разследването на атентата в Бургас.

„Виждам прогреса на разследването, разбира се, ще отнеме може би около две-три седмици, за да се обобщят много данни, които още се получават по линия на нашите партньорски служби“, заяви държавният глава.

Президентът прикани да се дадат още две-три седмици не само за българските, но и за партньорските служби.

„Затова бях в Англия, затова работим заедно със службите на Израел и Америка, и съм убеден, че до средата на септември правителството ще направи сериозен отчет на това докъде са стигнали нещата“, добави Плевнелиев.

В отговор на въпрос за доходите в България президентът коментира, че за да раздаваме германски доходи, трябва и да произвеждаме така, както германската икономика произвежда на световно ниво.

Президентът заяви, че подкрепя усилията на правителството, че се мисли в посока на увеличаване на доходите,
на пенсиите, а също така се търси вариант за компенсиране с коефициента на инфлация за последните четири години.

Подкрепям тези усилия, ще се радвам наистина да бъдат взети такива решения от МС и да се осъществят и финансират на практика от януари следващата година, добави президентът Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
7
 
! Отговори
Студентски град до П преди 11 години
Паола,вземи си каска,бронежилетка и наколенки.Освен това е хубаво да знаете,че СУ не носи отговорност за нежелана бременност и преждевременна еякулация
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На въпрос дали е установено кой е атентаторът, Цветанов вчера отговори: Не. ====================================================Вече знаем, че не се знае и дали е бил камикадзе или не, но ние това си го знаехме и след взрива.
35
2
 
1
 
! Отговори
Паола преди 11 години
на 1 октомври започваме, сега трябва да си избера квартира и т.н. (sun) много съм щастлива
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
jgptpmwg
33
0
 
2
 
! Отговори
черноземски:до Паола преди 11 години
Паола, е честито, кога идваш? :)
32
0
 
3
 
! Отговори
ДО ВЪПРОСЧЕ преди 11 години
Защото е спал на паркинг.
31
0
 
7
 
! Отговори
ДЖАБА преди 11 години
Неуместно е да се сравняваме по доходи и работа с германците...!! Има сфери в производството, които сме и по добри от германеца но въпреки всичко не са толкова добре заплатени. Да не говорим за информатиката и компютърните технологии. Дори по добри специалисти взимат в пъти по малки заплати .Така че определено неадекватния коментар на президента дразни и поражда смях...
30
1
 
10
 
! Отговори
Гарибалди преди 11 години
ЖАЛКИ СМЕШНИЦИ! От Мосад са му набили канчето по кухата глава и ЦЦ е онемял.На практика разследвнето се води от МОСАД.Нащите служби само им помагат и се мотаят за пълнеж.Израелските служби дори не информират нашите докъде са стигнали в разледването. А да набедиш някого е по-трудно от колкото да намериш истинските атентатори.За първото се иска "по-изпипани доказателства". Е това може би бави разследването от страна на МОСАД. На тях им се иска не да намерят атентаторите а да набедят някого за тях.....така ще имат, така нужният повод.....сещате се за какво.
29
6
 
6
 
! Отговори
Паола преди 11 години
ураааа приеха ме в СУ, София моя сиииии :D
28
0
 
9
 
! Отговори
САМО в Бг преди 11 години
"СЛАБА ДЪРЖАВНОСТ"---МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА !НАРОДЪТ в Бг ,....НЕ Е ЗАМЕСЕН В ТОЗИ СЛУЧАЙ ....!---КОРУПЦИЯ,ДАЛАВЕРИ,ТЪРГОВИЯ,И ---ПРОДАЖНИ ---Бг-ИНСТИТУЦИИ ,НА ВСИЧКИ НИВА !
27
0
 
15
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 11 години
Е добре де аз работих в Кремиковци тринадесет години и освен изгнилите ми зъби от мръсотията там друго нямам. А защо е така !Е защото не спря да се краде в тази държава кражба на труд от мениджмънт , собственици и държава в лицето на измисления държавен надзор. Крадлива държавна агенция за следприватизационен контрол която разграби и раздаде на далавера цялата българска икономика в рацете на крадливи шмекери дето експлоатираха човешкия труд и накрая умишлено фалираха икономиката, като е източиха
26
3
 
10
 
! Отговори
SS преди 11 години
То бива да си *** ама това отива на идиотизъм ,не можели да го открият- тоя атентатор нали е роден на Земята,в някоя държава,има родители,може би братя и сестри,ДНК,зъбна картина,медицински картон и още куп улики имат ,обаче да си *** не е лесно...
25
9
 
6
 
! Отговори
въпросче преди 11 години
От коментарите става ясно, че интелектуалният ви потенциал е значително по-висок от този на Плевналиев. Защо тогава той е милионер и президент, а вие бедни форумни драскачи? Отговорете смислено на този въпрос!
24
8
 
4
 
! Отговори
Плевналиев преди 11 години
Вижте колко сте прости и не се чудете защо сте бедни!
23
9
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
ей разпасана държава президента ни ***.....л, премиера ни нарцис, щефа на парламента тр.....т, --а ти си ***.Какво да очаква човек от такава държава?
22
1
 
5
 
! Отговори
Съобщение на МВР преди 11 години
АТЕНТАТА НА ЛЕТИЩЕ БУРГАС Е РАЗКРИТ!!!Той въобще не е бил насочен срещу Израел и израелски граждани!Атентата е организиран от *** Картофа и е бил насочен срещу Митьо Очите, който в момента работи като охрана на президента! Само,че фитила е бил много къс и бомбата гръмва предварително...*** в момента са издирва с червена бюлетина и по сведения на партньорските служби, въобще не се намира на Карибите...
21
2
 
23
 
! Отговори
tankist преди 11 години
ей разпасана държава президента ни ***.....л, премиера ни нарцис, щефа на парламента тр.....т,
20
3
 
19
 
! Отговори
слепеца преди 11 години
Ей,чак сега разбрах, че Бойко ни назначи за президент човек с големи способности - само той можа да види това, което никой друг не вижда - прогрес в разследването!Такъв ясновидец досега не сме имали!И като си толкоз добър , Росенчо, я сега ме погледни и познай кво си мисля за роднините ти от женски пол...
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха,ха ,ха! Плявата-новата баба Ванга!ПРОРАЧИЦАТА РОКСАНА!
18
1
 
6
 
! Отговори
Митьо О4ите преди 11 години
Е май това до плевнята....а къде е Митьо Пищова....а да...сигурно им приготвя софрата в момента с голееееми кИбап4Ита, та те и за това са се забързали на снимката :)