Минималната заплата скача от януари, за пенсиите се мисли

Най-вероятно парите за възрастните ще се увеличат от 1 април
18 сеп 2012 21:35,
258
Минималната заплата скача от януари, за пенсиите се мисли
Цветанов заяви, че скокът на минималната заплата не е предизборен ход. Снимка: БТА

Един от най-дискутираните социални въпроси - кога ще бъдат вдигнати пенсиите, все още не може да намери своя категоричен отговор.

На този етап предварителните разчети сочат, че това ще се случи най-вероятно от 1 април 2013 година. Това заяви председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова на пресконференция в централата на ГЕРБ в София.

Тя отрече да има някакво разминаване между депутатите и кабинета. "Съмнява ме, че финансовият министър Симеон Дянков твърдо е обявил, че скокът на парите на възрастните хора ще бъде от 1 януари догодина", завви Стоянова.

Сметките показват, че ако повишението на пенсиите - между 9% и 10%, е през януари ще са необходими 800 млн. лева, а от април - 600 млн.лева.

Менда Стоянова увери, че ако има възможности, корекцията ще бъде и по-рано от април. Според нея, повишението ще покрие инфлацията от средата на 2009 до края на 2012 година.

Вицепремиерът Цветан Цветанов пък обяви, че от януари 2013 г. скача минималната работна и тя ще бъде 310 лв.

Цветанов увери, че това не е предизборен ход на ГЕРБ, а начало на втори мандат за управляващата партия. Той добави, че се прави всичко възможно на база икономии, вътрешни компенсаторни механизми да се намерят повече пари и за сектор "Сигурност", като в т.ч. и за по-високи заплати на служителите в него.

В бюджета за следващата година приоритети ще бъдат социалните плащания, здравеопазването, екологията и образованието, пише БТА.

Менда Стоянова потвърди, че догодина заложеният ръст на БВП, на база прогнози, е 1,8 на сто. Дефицитът през 2013 г. се очаква да бъде 1,3 на сто от БВП.

Разходите ще са повече, като разликата се предвижда да бъде покрита от по-голяма събираемост на данъците, посочи Менда Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
1
 
! Отговори
До 237 преди 11 години
Аз вече го направих през 2009 г., Приятелю, макар също да съм с десни убеждения! Още тогава разбрах кой *** иде на власт. Повярвай ми, до днес, нито за миг не съм съжалил за избора си! И догодина пак ще го направя - вече с далеч по-малко погнуса! Парадоксът е, че точно БСП е най-дясната партия в България и единствено интелигентен човек може да го разбере, излизайки от клишетата на псевдодемократи като мастията Янев, Иванчо Костов с крими приватизацията, пумпалът Мартинчо и други такива ***!
198
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така ще достигнем средноевропейски доходи.Гарантирано от ГРОБ.
197
0
 
4
 
! Отговори
учения преди 11 години
Минималната работна заплата ще се вдигне, само за да се вдигнат осигуровките и свързаните с нея такси, а не реалните доходи, защото на вас частника няма да ви вдигне заплатата, ама ако ви осигурява на минимална - осигуровките се вдигат и ще ви ги удържат...Поредната Дянкова гавра с хората...
196
0
 
6
 
! Отговори
СИВИТЕ БЪЛГАРИ преди 11 години
Менда Стоянова увери, че ако има възможности, корекцията ще бъде и по-рано от април. Според нея, повишението ще покрие инфлацията от средата на 2009 до края на 2012 година.Менда Стоянова е тотален йезоит!От средата на 2009 до края на 2012 година умряха от стрес, глад, болести, катастрофи и т.н. стотици хиляди хора.
195
0
 
4
 
! Отговори
Розовият Мони преди 11 години
Тя отрече да има някакво разминаване между депутатите и кабинета. "Съмнява ме, че финансовият министър Симеон Дянков твърдо е обявил, че скокът на парите на възрастните хора ще бъде от 1 януари догодина", завви Стоянова.Между другото Симеон Дянков обяви увеличение на пенсиите от юни 2012 г.
194
0
 
2
 
! Отговори
Псевдозелени ГЕРБ преди 11 години
Заплатата е за тези, които я получават. А за всички останали?Сивите гербери се уредиха по време на кризата и "климатичните промени".Искат да се уредят с милиони и милиарди, но уви... няма вече фиктивни, доходоностни договори. Няма.
193
0
 
6
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ преди 11 години
А на бас, че месец преди изборите нищо друго освен цените и въздухарското самочувствие на Боци нищо друго няма да се увеличи. Залагам си домашната ракия - 100 л. отлежала 5 годишна гроздовица и кацата с киселото зеле - с една дума целото си имане, за дова, че тия пунгьовци /думата я няма в речника на БАН - очевиден техен пропуск/ отново говорят дез да мислят и без да си вярват.
192
0
 
7
 
! Отговори
9689 преди 11 години
Тези некадърници ще увеличат пенсиите когато разберат,че ще загубят изборите.А погледнете цените-хвърчат главоломно нагоре.А знаят ли какво е наказанието за геноцид?
191
0
 
4
 
! Отговори
Че преди 11 години
Когато правителството на Сергей Станишев увеличи пенсиите от лятото на 2009 г Бойко Борисов на път и без път повтаряше че пенсиите ги е увеличил той и той ги плаща Сега като той ги увеличи от лятото на следващата година и загуби изборите кой ще плаща увеличението.
190
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скача, скача, колко да скача, колкото да вдигнат данъците!
189
0
 
10
 
! Отговори
До 235 преди 11 години
Не знам, защо считаш, че коментиращите тук са от БСП. Аз например съм с десни убеждения и никога не съм гласувала за тях, но с тия нагли и неграмотни крадливи мутри, май ще го направя- с неудоволствие...
188
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо Интелекта твърди, че вдигането на МРЗ не било предизборен ход, а начало на втори мандат. Абе Цецо, ние да не сме всички като Златка Интелекта, бе?!?
187
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, жалки БСП драскачи, що не се скриете някъде?ГЕРБ въобще не са идеални, но поне това, което правят е положително И за народа, за разлика от далаверките на тройната коалиция и всички *** дето ни управляваха през последните двайсетина години.В момента няма алтернатива на ГЕРБ и колкото и да им е тъжно на червените бабички, твърдият електорат на БСП се топи с бързи темпове.
186
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ни баламосват само, но до като си траем ще е така!
185
0
 
3
 
! Отговори
До Алоооо,пенсиите преди 11 години
А може би не на тих огън, а на слънце... Че то огън от къде...
184
2
 
6
 
! Отговори
абе....... преди 11 години
......обещания с привкус на избори. Подходи познати до болка.
183
3
 
12
 
! Отговори
Алоооо,пенсиите преди 11 години
Пазете си тенджерите,че от догодина ще слагате малката У големата,на тих огън!
182
3
 
5
 
! Отговори
ап.7 преди 11 години
тоя откога е финансов м-р,Дянкоф отиде ли си......
181
1
 
20
 
! Отговори
Българка преди 11 години
"Според нея, повишението ще покрие инфлацията от средата на 2009 до края на 2012 година."А Бе, Менде... Ние да не сме ***...?
180
1
 
11
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Като скочи минималната заплата с 10 евро, да не вземе да прескочи оградата? КАК НЕ ВИ Е СРАМ БЕ, ВАШАТА........./Коментарът ще бъде изтрит поради желание за неистов секс с всички роднини по права и съребрена линия на управляващите/.

Спонсорирани публикации