Плевнелиев първи по рейтинг, Борисов и Павлова в спор за второто място

ГЕРБ, БСП, ДПС и Кунева сигурни за НС
12 окт 2012 15:18,
394
Плевнелиев първи по рейтинг, Борисов и Павлова в спор за второто място
Снимка: архив, Булфото

Работата на правителството е одобрявана от 31% от българите, а неодобрението е значително по-високо и възлиза на 55%. Личният рейтинг на премиера Бойко Борисов обаче не се променя спрямо юли.  46 на сто не го харесват,  а 45% одобряват работата му.

Това сочат резултатите от национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 20 и 27 септември.

Лиляна Павлова е най-одобряваният министър. На второ място е земеделският министър Мирослав Найденов, следван от вицепремиера Цветан Цветанов, министъра на културата Вежди Рашидов, Николай Младенов.

Десислава Атанасова е министърът, който в най-голяма степен разочарова българите през изминалите месеци - неодобрението към работата й нараства със 7 на сто и става 40,3 процента, докато одобрението е 25,5 на сто.

Над половината българи нямат мнение или не познават работата на министъра на транспорта Ивайло Московски. Голям е и делът на хората, които нямат мнение за министъра на околната среда и на министъра на правосъдието.

Най-нехаресваният министър в кабинета „Борисов“ е вицепремиерът Симеон Дянков. Одобрението за него е 23,9 на сто, докато неодобрението достига 64,8 на сто.

 Веднага след него е социалният министър Тотю Младенов с 51 процента неодобрение и 25,7 на сто одобрение.

Класацията на най-одобряваните политици отново оглавява Кристалина Георгиева - 66 на сто одобрение. Социолозите обаче отново уточняват, че еврокомисарят ни не може да бъде съпоставяна директно с политиците, които работят в страната.

Росен Плевнелиев е най-одобряваният политик в България с 53 на сто рейтинг и неодобрение - 32 процента.  Второто място си поделят премиерът Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова, които имат еднакво одобрение от по 45 процента.

Критичните настроения към премиера обаче са по-изразителни от тези към министъра на регионалното развитие, коментират социолозите.

Меглена Кунева заема дванадесето място в листата на харесваните политици.  Според социолозите след
основаването на партия "България на гражданите" Кунева губи 5 на сто одобрение.

Четири партии със сигурност щяха да влязат в парламента, ако изборите бяха днес. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС и "България на гражданите".

За ГЕРБ подкрепа декларират 26, 8 на сто, БСП би получила 17, 5 процента, ДПС е трета политическа сила с подкрепа от 7 на сто, а "България на гражданите" - четвърта с 4,3 на сто.

Според данните на този етап самостоятелното електорално влияние на партиите от Синята коалиция не им гарантира участие в следващ състав на Народното събрание. Общият им резултат е 3,3 процента.

Евентуална коалиция между Атака и ВМРО, поне засега, изглежда успешна по отношение на възможността за попадане в следващ парламент. 

Общо 32, 7 на сто от анкетираните заявяват, че няма да  гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
8
 
! Отговори
тях преди 11 години
плюс роднините им
266
0
 
17
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Тия кого са питАли- парламентарната група на гроб ли...
265
0
 
12
 
! Отговори
free преди 11 години
не манипулации ами МАНИПУЛАЦИИ. ама кой обръща внимание.
264
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E*ATI MANIPULACIITE DOLNI
263
0
 
6
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
На снимката са следващата вълна от български сумо борци - Котуошо трици да яде !!!
262
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БОРИСЕх , ............надеждата крепи герб , НО! - "ДА - ама НЕ"!!!!Последен "валс с гербери"!!!
261
0
 
7
 
! Отговори
На дали преди 11 години
Та пак да продължа.Дянков да си стои на стола като залепен ами да се размърда малко!!!ЗАЩОТО НА НЕГО МУ Е ШИРОКО ОКОЛО ВРАТА!!!Айде да видим как ще изкара един ден с моето семейство (например) и да види какви са разходите за един ден???!!!А НЕ ДА МИ ПОЛЗВАТ РАЗНИ "СТЪКМИСТИКИ" от разните му там "Сови хариси,МтМб." или пък 100 ***???*** ТО ТОВА СИ Е П Ъ Л Н А П Р О С Т О Т И Я!!!!
260
18
 
1
 
! Отговори
БОРИС преди 11 години
Ами това е положението другари комунисти,колкото и да полудявате от злоба по форумите,Герб отново ще спечели догодина.8-*** поредна победа над комунистическите *** и за първи път в новата ни история една партия ще спечели втори пореден мандат.Народът ни явно не е толкова *** за колкото го смятат комунистическите ***.Той помни много добре 3-те национални катастрофи,фалита на държавата и като капак спрените до стотинка еврофондове,което на практика обесмисли тогава членството ни в ЕС.
259
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TEZI OT TAZI AGENCIQ DOPITAHALISE DO OBIKNOVENIQT 4OVEK? ILI SAMO PITAHA TEZI KOITO SRE6TAT PO JALTITE PAVETA. MOGA DA IM KAJA 4E DOGODINA NA IZBORITE VSI4KI LEJA4I V PARLAMATA 6TE GO DU.NAT POD VODA DA NE VDIGNAT PRAH. PRI TAZI MIZERIQ V TIKVOLANDIQ NQMA KOI DA HODI DA GLASUVA. VE4E I *** RAZBRAQHA 4E GI E.AT
258
1
 
6
 
! Отговори
На дали преди 11 години
Та да си го продължа коментара. Спрете да се плюете един друг и да ставате за смях!Все пак сте лицето на Държавата ни!Седнете всичките заедно,обмислете нещата,преценете (далновидно) а не само за времето когато управлявате!!!!!!!Защото иначе сте ***.Разберете на нас (народа) не ни пука кой ни управлява (в смисъл не избираме "Цвят")Важното е да мога спокойно да отида на работа ,да си нахраня семейството,да не ме притесняват от енергото и от Вода и кал!!!
257
0
 
16
 
! Отговори
пезпартиен - преди 11 години
Ако това е вярно, *** на всички. Явно сте ***, овци и ***. Нищо хубаво не ни чака. Ще чакаме някой друг да ни освободи от боковизма.
256
0
 
9
 
! Отговори
На дали преди 11 години
Господа политици,не се главозамайвайте!На изборите ще "хвърчите",като изстреляни гилзи от автомат!Виж , за Президента бих се (и ще се!) замислил!!!!Може и да излезе свестен човек!А дано!Поне един да има!Та за останалите под него - ами стига сте си гледали цветовете,стига сте си търсили кусурите,стига сте си мерили ч.......те!Ми така де,сега приличате всички - червени,сини,зелени,независими (те пак са си зависими) и т.н. - на банда и......ти събрани на едно место!
255
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те са се събрали партийната група на ГЕРБ и са си направили проучване. Хаха Тия хора съвсем се забравиха.***.
254
0
 
7
 
! Отговори
eeeeeeeee преди 11 години
Една вечер звъни Обама по телефона на Б.Б.и разтревожено му казва, че републиканците му дишат във врата и може да загуби изборите. Б.Б. самоуверено отговаря: Няма проблем ще изпратя Цецо с една малка групичка хора! Минава месец и една нощ късно звъни телефона на Б.Б.Вдига го и отсреща e Обама още по-отчаян.Б.Б. пита: Какво стана: да не загуби изборите ?А Обама отговаря :Не бе, няма републиканци, няма демократи във всичките щати печели ГЕРБ.
253
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Господа социолози,Стига сте ни правили на " канарчета".Разбирам ,че ви се плаща ,но все пак запазете достойнство.Не всичко е пари. Плевнелиев с най-висок рейтинг ?Вие просто се подигравате с вашата наука....
252
0
 
10
 
! Отговори
twin_peaks преди 11 години
Плевнелиев е една кукла на конци и не си залсужава първото място. А пък Меглена Кунева е една комунистическа снаха, която нищо не е направила за тази държава, че да има претенции изобщо към влизане в политиката на страната. ДА си ходи в Брюксел!
251
9
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Браво Роската е великан!
250
1
 
7
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Тези проценти са нагодени според парите дадени от споменатите партии - НФСБ е много по-напред от Атака и ВМРО/дори и заедно/ !!!
249
0
 
10
 
! Отговори
НН преди 11 години
Този рейтинг е ала бала.
248
1
 
14
 
! Отговори
kikka преди 11 години
Я се скрийте с тези рейтинги! Единственото, което заслужава Плевневиев е орден Стара Планина за промотиране на чуждите интереси. Човекът буфер, който винаги ще намери блага дума за партията, която го издигна на топлото президентско кресло. А от Кунева съм отвратена до мозъка на костите си. Да си беше останала с изкуствената слава, натрупана по време на почивката й като еврокомисар, сега се прави на *** и е смешна. За да влезе във властта е готова и да заподскача на четири крака:(