Плевнелиев първи по рейтинг, Борисов и Павлова в спор за второто място

ГЕРБ, БСП, ДПС и Кунева сигурни за НС
12 окт 2012 15:18,
394
Плевнелиев първи по рейтинг, Борисов и Павлова в спор за второто място
Снимка: архив, Булфото

Работата на правителството е одобрявана от 31% от българите, а неодобрението е значително по-високо и възлиза на 55%. Личният рейтинг на премиера Бойко Борисов обаче не се променя спрямо юли.  46 на сто не го харесват,  а 45% одобряват работата му.

Това сочат резултатите от национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 20 и 27 септември.

Лиляна Павлова е най-одобряваният министър. На второ място е земеделският министър Мирослав Найденов, следван от вицепремиера Цветан Цветанов, министъра на културата Вежди Рашидов, Николай Младенов.

Десислава Атанасова е министърът, който в най-голяма степен разочарова българите през изминалите месеци - неодобрението към работата й нараства със 7 на сто и става 40,3 процента, докато одобрението е 25,5 на сто.

Над половината българи нямат мнение или не познават работата на министъра на транспорта Ивайло Московски. Голям е и делът на хората, които нямат мнение за министъра на околната среда и на министъра на правосъдието.

Най-нехаресваният министър в кабинета „Борисов“ е вицепремиерът Симеон Дянков. Одобрението за него е 23,9 на сто, докато неодобрението достига 64,8 на сто.

 Веднага след него е социалният министър Тотю Младенов с 51 процента неодобрение и 25,7 на сто одобрение.

Класацията на най-одобряваните политици отново оглавява Кристалина Георгиева - 66 на сто одобрение. Социолозите обаче отново уточняват, че еврокомисарят ни не може да бъде съпоставяна директно с политиците, които работят в страната.

Росен Плевнелиев е най-одобряваният политик в България с 53 на сто рейтинг и неодобрение - 32 процента.  Второто място си поделят премиерът Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова, които имат еднакво одобрение от по 45 процента.

Критичните настроения към премиера обаче са по-изразителни от тези към министъра на регионалното развитие, коментират социолозите.

Меглена Кунева заема дванадесето място в листата на харесваните политици.  Според социолозите след
основаването на партия "България на гражданите" Кунева губи 5 на сто одобрение.

Четири партии със сигурност щяха да влязат в парламента, ако изборите бяха днес. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС и "България на гражданите".

За ГЕРБ подкрепа декларират 26, 8 на сто, БСП би получила 17, 5 процента, ДПС е трета политическа сила с подкрепа от 7 на сто, а "България на гражданите" - четвърта с 4,3 на сто.

Според данните на този етап самостоятелното електорално влияние на партиите от Синята коалиция не им гарантира участие в следващ състав на Народното събрание. Общият им резултат е 3,3 процента.

Евентуална коалиция между Атака и ВМРО, поне засега, изглежда успешна по отношение на възможността за попадане в следващ парламент. 

Общо 32, 7 на сто от анкетираните заявяват, че няма да  гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който плаща проучването той е с най голям рейтинг.Всичко е лъжа и измама.Ще го видим тоя рейтинг след една година.
246
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛЪЖИ И ИЗМАМИ!
245
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупаците от младежкото герб стриктно изпълняват заръката на ПРИМАТИЕРА да дават отпор в НЕТА дерзайте глупчовци
244
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЦИОМ вие сте срам за България
243
1
 
16
 
! Отговори
НЦИОМ слуга на ГЕРБ преди 11 години
НЦИОМ защо Станишев го няма в анкетата, може би защото представлява 150 милиона Еропейци и някак не върви да е пред Борисов?!Тази анкета си чиста Сталинистка пропаганда и манипулация на милиционерската хунта и няма нищо общо с демократична Европа!
242
2
 
14
 
! Отговори
смях преди 11 години
Вярвате ли
241
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупаците от младежкото герб стриктно изпълняват заръката на ПРИМАТИЕРА да дават отпор в НЕТА дерзайте глуопчовци
240
1
 
10
 
! Отговори
гъбаря преди 11 години
Росица Кирилова - "Боса по асфалта.." новия химн на ГЕРБ
239
1
 
6
 
! Отговори
Бени до249 преди 11 години
Гласуваи за НФСБ ще ти хареса
238
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съвет към бъдещите политици-мошеници! Ако искате да изкарате повече от един мандат - 2, защо не и 3, въведете референдумите за проблемите, които вълнуват хората, например - не само за АЕЦ"Белене", а например - за данъците, отпуските, целогодишното каране на фарове, въобще много неща! Ще кажете - ама нали ги избираме да ни управляват и решават тези неща? Избираме ги, но те показаха, че не стават за нищо - и отляво, и отдясно! Затова - като в Швейцария - защо да не вземем един добър пример?
237
1
 
5
 
! Отговори
до 294 преди 11 години
има доста млади и надъхани партии, но нямат финансова възможност да си плащат за подобни прояви. Иначе съм сигурен че ако се появи някоя нпва ще събере доста гласове.
236
0
 
2
 
! Отговори
До IQ1,46 преди 11 години
Много IQ, малко акъл! Вместо толкова много глупости да кажеш, дай едно предложение на шефа си Боко, за да спре с дивите дянковизми и народа да го залюби.
235
0
 
5
 
! Отговори
vanko преди 11 години
ПАК ГЕРБ,ПАК БСП,ПАК ДПС.ПИСНА МИ.НЯМА ЛИ ДРУГИ ПАРТИИ НОВИ ,КОИТО ДА ОБЕРАТ ВОТА НА НЕГЛАСУВАЛИТЕ ?И ТАКА ДА УДАРЯТ ШАМАР НА ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ.23 ГОДИНИ БСП,ДПС,НДСВ,СДС,СЕГА ГЕРБ И ТЕЗИ СЕ ГЛАСЯТ ОТНОВО И ЗА СЛЕДВАЩИЯТ ПАРЛАМЕНТ.
234
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
социалист- пич, герб ще вземат втори мандат, що се косиш ? ако от сега се нервираш толкова след пет години ще си изперкал брат, приеми го- нещастници крадливи и *** сте комунистите, щом хората предпочитат да гласуват за гербаджиите само и само вие да не сте на власт сметай бате колко ви мрази народа. крадци и *** сте, само виж кои сте се събрали- дългия инкасатор, ***, петкоф- все крадливи маймуни и ***, как да гласува за вас човек ?
233
1
 
4
 
! Отговори
От Фейсбук преди 11 години
На въпроса:Участвали ли сте някога в социологическо проучване на политическа тематика? с ДА отговарят - 12 душис НЕ отговарят - 160 души
232
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен Росенчо и Боко са най-омразните "политици"-васали на САЩ, заедно с Цвъчко! "Премиерът" даваше пресконференция в присъствието на един чужд посланик - уорлик! Това, първо, е крайно недопустимо и е очевидно много лош знак и сигнал за имиджа на България! От друга страна, другите посланици биха могли да покажат, че са пренебрегнати! Защо боко, американското подложче, не покани да присъстват посланиците и на други страни - Русия, Германия? А цвъко си слагаше на ръкавите "сикрит сървис"!
231
2
 
11
 
! Отговори
Лелее преди 11 години
Пореден пример, че сме *** народ! Как може един инфантил като президентчето да се харесва на 50%, а мутрата премиер- на 45%... Давайте, имате една година да изберете следващата *** и нагла кукла на конци!
230
1
 
2
 
! Отговори
до 277 преди 11 години
Тази с фалшивата диплома вие я назначихте и при вас една година работеше в фонд земеделие, когато гербаджиите я издигнаха се разбра че е с фалшива диплома била. Що бе некъдърници назначихте момето без диплома, за това ли ви спряха еврофондовете ?
229
1
 
2
 
! Отговори
Лонсдейл преди 11 години
На Кунева и дванадесетото ѝ място е много. Кой ги изготвя тези рейтинги. трябва да се съставят при пълна прозрачност. Не вярвам тези данни да отговарят а истината
228
2
 
1
 
! Отговори
Dobrev преди 11 години
Шутовските прояви на Плевнелиев явно се харесват на хората, след като се радва все още на такъв широк кръг обществено одобрение. В същото време балонът Кунева вече се спука, а до изборите и тя и хората й съвсем ще издишат, измисленият скандал с реставрирането на паметника, който се опитаха да изфабрикуват миналата седмица само доказва това.