"Булгаргаз" чака новия договор с Русия за цената на газа от януари

На 10 декември доставчикът оповестява заявлението си за първо тримесечие
Обновена: 12 ное 2012 17:27 | 12 ное 2012 17:24, Веселина Йорданова
7
"Булгаргаз" чака новия договор с Русия за цената на газа от януари
Подземното газово хранилище Чирен. Снимка: Булфото-архив

Българският държавен газов доставчик „Булгаргаз“ ще чака подписването на договор с Русия за доставка на природен газ от началото на 2013 г.

Условията по договора ще се отразят в цената на природния газ за първите три месеца на следващата година, съобщават от дружеството.  Затова окончателното заявление на "Булгаргаз" за цената на природния газ за първото тримесечие на 2013 г. ще бъде оповестено при внасянето му в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на 10 декември.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев съобщи днес след среща с президента Росен Плевнелиев, че на 15 ноември ще бъдат уточнени параметрите на новия газов договор с Русия.

Добрев запозна Плевнелиев с подробности около проекта „Южен поток“, окончателното инвестиционно решение за който ще бъде подписано също в четвъртък.

Окончателното инвестиционно споразумение с Русия за проектогазопровода трябваше да бъде подписано на 9 ноември. То обаче беше отложено заради обявения траур след кончината на българския патриарх Максим.

Междувременно обаче се заговори, че страната ни иска да спечели още малко време и да договори допълнителни отстъпки от цената на газа, тъй като „Газпром“ наскоро намали цената на синьото гориво за Полша, а икономическият министър Делян Добрев съобщи, че очаква по-голямо намаление в цената на синьото гориво догодина.

Според говорителя на руския газов гигант Сергей Куприянов обаче отстъпките са договорени отдавна, а в момента София и Москва разговарят само по „процедурни въпроси“.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: природен газ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Така, така..."... - А ПУТИН "ШЛЯПКА" МАСОНСКИ ДУПЕНЦА..."
5
0
 
4
 
! Отговори
плюнчо преди 11 години
абе слаба държава , всеки я клати
4
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Ха -ха Пак ни прецакаха. За другите договарят отново и то намаление на цената, а нашата била вече договорена. АМИ ПРЕДОГОВОРЕТЕ Я И ВИЕ, БЕ, НАЧЕЛО С ДЕЛЯНЧО. НАЛИ МНОГО СЕ ПЪЧИ И ПЕНИ, ЧЕ ЩЕ ИМАМЕ ПО-ГОЛЯМО НАМАЛЕНИЕ. Май са само лъжи, както става с герберите вече 3 години.
3
1
 
3
 
! Отговори
бай гочо преди 11 години
436 $
2
0
 
10
 
! Отговори
Панталеев преди 11 години
Колко е цената ??? Какви сте ***, защо не обявите цената.
1
0
 
13
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Аааа стига намаления вече. Много евтинко ще ни стане. Нали все пак Делянчо лично отиде и договори, колко бяха, 11% май? Е то бива евтения, ама стига толкова! От тези 11% всички усетихме такова голямо благо. Направо ни спестиха много, напълниха ни джобовете и ни тръгна икономиката! Да ви *** майката и нещастници!!! Ако намалението ще е като предното, то да ви плюя на подигравките! Ама сега като гледам как лъжат и мажат няма и да разберем какво пише в тоя договор!