“Облечи дете в нужда” изпрати деца в неравностойно положение на бал

Успешни са кампаниите за Коледа, Деня на детето и първия учебен ден
27 май 2024 13:23, Инна Ангелова
4

“Облечи дете в нужда” е благотворителна кампания, която помага на деца в неравностойно положение да изглеждат както са си представяли в деня на абитуриетския си бал. Тази година инициативата е помогнала на над сто деца в нужда. В студиото на “България сутрин” Димитрина Стоилова каза повече за благотворителната инициатива.

"Дарителите са над 600, 100 момичета и момчета си избраха от предложението рокли и костюми, 500 тоалета остават и трябва да съхраним за догодина", заяви Стоилова, която е инициатор на кампанията.

Стоилова допълни, че за момента не се събират повече дрехи, защото нямат достатъчно помещения, за да ги съхраняват. И сподели, че някои от  учениците са избирали костюми и рокли по снимки. "От Стара Загора облякохме дете само по Viber. Знаеше, че иска да е синя роклята, избра си феноменална рокля, която и след това може да облече. Вчера е бил балът на детето, изпратиха ни снимки", сподели Стоилова.

Подобни успешни кампании има за Коледа, а скоро ще има и за Деня на детето. Изготвят се списъци с конкретните желания на самите деца, които са си ги оформили в писмо или картичка. Кампанията за  юни продължава, тъй като все още има неизпълнени желания.

"Има дарители, които не са спазили поетия ангажимент, до 1 юни има цяла седмица и може следващ дарител да купи или ние да вземем подарък за децата по списъка. Например Мария, която носи 37 номер маратонки и иска такива, детето получава на 100% желания подарък", уточни гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Кампанията за първия учебен ден започва през август. "Уморява ме некоректността на хората, вярвам в доброто, получаваме дори и хейт, но това няма да ме спре. Децата са презадоволени, всичко имат, а тези деца искат четка и паста за зъби, джапанки, неща, на което не обръщаме внимание в ежедневието си", добави Димитрина Стоилова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Образование
“Среден 3” за правопис - ще станем ли неграмотни?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
СУФ преди 3 седмици
Помислих, че за памперси е кампанията. Има много модни къщи, да помагат. Няма да обеснеят, ако подарят 10 рокли, примерно.
1
0
 
2
 
! Отговори
ивет фешън могат да преди 3 седмици
облекат някого я . Модерно облекло и селфи с луиза григорова . ще е доволен . в бюджета няма пари за сос детски и разни нарко лагери . хахахаха