От утре изплащат част от заплатите на работещите във "ВМЗ"-Сопот

Намеса на премиера осигурява плащане на 1 млн. лв. от Кинтекс за ВМЗ
Обновена: 16 дек 2012 17:55 | 16 дек 2012 17:55,
504
От утре изплащат част от заплатите на работещите във "ВМЗ"-Сопот
Бойко Борисов. Снимка: Ройтерс

От утре трябва да започне изплащането на част от заплатите на работниците и служителите във "Вазовските мошиностроителни заводи” ЕАД в град Сопот. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет с уточнението, че премиерът Бойко Борисов е провел разговори с изпълнителните директори на "ВМЗ”-Сопот и на „Кинтекс” ЕАД.

На срещата, на която е присъствал и заместник-министърът на финансите Владислав Горанов, е организирано разплащането от „Кинтекс” по два договора за поръчки към "ВМЗ"-Сопот на стойност 1 милион лева. Средствата ще постъпят във ВМЗ на два транша от по 500 000 лв. утре и в петък, уточнямат от правителствения пресцентър.

Националната агенция по приходите ще позволи разблокиране на сметките, за да бъдат изплатени заплатите на работещите в дружеството. Това се прави, за да могат хората да посрещнат спокойно Коледните и новогодишните празници.

След завръщането си от Атина, където ще бъде утре за заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и на Гърция, Борисов ще проведе среща с потенциален купувач на "ВМЗ"-Сопот с цел да се ускори приватизационната процедура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов отново се опита да си направи евтина реклама на гърба на гладуващите работници от ВМЗ но се оказа че това е поредната лъжа.Мизерните пари преведени уж след намеса на премиера отидоха автоматично за погасяване на задълженията към банки ,ИВН и ВиК.
393
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
gerb sa kradci ostanalite sashto .
392
2
 
4
 
! Отговори
До прасето Гошо преди 11 години
В голямо заблуждение си.Такова крадене като сега е нямало никога. И в доклада от м.юли на Евр.комисия и Трансперънси интер. твърдят,че 3 пъти е увеличена корупцията при Герб, Дянков като министър надипли милиони, а Главният-милиарди. Такова разпореждане с държ. като с бащиния, погазвание на закони и правила е нямало-и досега не казват какво са направили със стотиците милиони от резерва на Здр.каса, искаха да окрадат и Среб. фонд,та чак от Европа протестираха, заграбиха държ. горски стопанства и
391
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А знаете ли, че този на снимката заедно с бизнес и по онова време житейската си партньорка Цветелина Бориславова са притежавали КЦМ Кърджали и те са го продали на Валентин Захариев ?
390
1
 
2
 
! Отговори
БАТЕ ТОКО ВМЗ преди 11 години
До Анонимен ГАДИНО КАТО НЕЗНАЕШ ЗАМЪЛЧИ
389
1
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 11 години
Плаща им за да не му отидат до София и да дават лош пример!
388
0
 
9
 
! Отговори
Вивиана преди 11 години
Който иска парички,да ревне или да си блокира едно кръстовище по избор и готово!Толко му е на НЕГО,богоизбрания,мъжкаря,таткото на нацията,човека разбиращ от всичко.Докъде я докарахме,да чакаме благоволението МУ за да си получим нашето.Благодарение на него НАП разблокира сметки/къде го има това в нормална държава/,правят се разплащания и после сметките пак се блокират.Леле мале,леле мале!
387
1
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
До изборите ще се нагледаме на такива сапунки - хората ще гладуват заради Станишев, защото е бил на власт преди 4 години, а Бойко ще ги спасява. И няма никога да пропуска да разяснява лошото наследство от комунистите, които са строили заводи, а не са мислили как някой ден някой ще трябва да се мъчи да ги закрива и разпродава...
386
0
 
0
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
00,- СА ТЕ ПОПРАВЯ..."...0 0 Отговориooпреди 8 минутиДо румен221 то в София няма Софиянци вече. Всички сме като теб, горкичкият ти...."" - ...ГОРКИЧКИТЕ НИЕ..."
385
1
 
0
 
! Отговори
oo преди 11 години
До румен221 то в София няма Софиянци вече. Всички сме като теб, горкичкият ти.
384
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
- Вие в София - как им викате...???"...ПЕЕРАСЛЯЦИ...!
383
1
 
5
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ПИТАМ...- КАК СЕ НАРИЧА ЧОВЕК, КОЙТО ВИ КАЗВА В ОЧИТЕ... ДА...!!!- А ЗАД ГЪРБА ВИ... НЕ...!!!- Ние сме прости хора - селяни и на такива им викаме... ЛЪЖЦИ...!!!- Вие в София - как им викате...???
382
1
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...БАЦЕ:...ПА СЕ ***...!
381
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще стане като в завода в Кърджали. Останаха на работа 30 човека! Няма нещо до което герб да са се докоснали и то да не се е провалило или поскъпнало!
380
0
 
12
 
! Отговори
Пион преди 11 години
Махнете снимката на този роб на робите
379
1
 
7
 
! Отговори
Розан преди 11 години
Американските роби! Каква трагедия!
378
0
 
0
 
! Отговори
А дано ама надали преди 11 години
Опозиционната Либерално-демократическа партия, водена от Шиндзо Абе, спечели категорично проведените днес в Япония парламентарните избори, сочат предварителните резултати, цитирани от РИА Новости. До момента партията печели 265 от общо 480 места в долната камара на законодателния орган.Демократичната партия на настоящия премиер Йошихико Нода, която преди 3 години прекъсна половинвековното надмощия на либералдемократите, ще има само 41 депутати, докато преди изборите разполагаше с 230 места в долната камара.Нещо повече настоящите управляващите може да се свлекат чак на третото място в изборните резултати, отстъпвайки на създадената едва преди два месеца и половина националистическа Асоциация за реставрация на Япония, която също до този момент печели 41 места.Поражението на Демократическата партия дойде, след като партията не успя да изпълни предизборните си обещания, което избирателите възприемат като лъжа, както и на факта, че последователно правеше компромиси с опозицията по ключови въпроси.Един от тези компромиси по повод на повишаването на ДДС предизвика разцепление в партията, при което парламентарната ѝ група бе напусната от фракция от над 50 депутати начело с бившия партиен лидер Ичиро Идзава. Нода призна официално изборното поражение на ръководената от него политическа сила и обяви, че подава оставка като неин лидер.Резултатите от тези избори се оказаха много тежки за Демократическата партия. Но това е съдът на народа ... Да поемеш отговорността за резултата е част от политиката. Най-голямата отговорност за поражението на изборите пада върху лидера на партията. Аз реших да подам оставка, обяви той.
377
3
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ТОЯ ГЛУМПЕР А ФАНЕ ВТОРИ МАНДАТ ГОТОВА Е НОВА БАЛКАНСКА ВОИНА...!
376
2
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦКО ГОРЕ НА СНИМКАТА У НАПЪН...ЪЪЪЪ...УУУ ПУШТИХ ГО У ПАМПЕРСА...!
375
1
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦЕ Е СА АРАПИТЕ ШТИ ДИГНАТ МЕТРОТО У ВАЗДУХА...!