Насилвани деца от социален дом? Пълна клевета!

Агенцията за закрила на детето опроверга статия в италианска медия
11
Насилвани деца от социален дом? Пълна клевета!
Снимка: архив, Булфото

Пълна клевета е информацията в италианската преса, че деца от социален дом в България са били насилвани пред очите на възпитателите, смятат от Агенцията за закрила на детето.

Агенцията е направила проверка в дома, от който са осиновени децата, споделили шокиращите разкрития за сексуално насилие, педофилия и проституция с малолетни. Материалът на седмичното издание "Еспресо“ се базира на разказите на три деца, осиновени в Италия след престой в дома. Те твърдят, че по-големи възпитаници на дома влизали вечер в стаите на по-малките, въпреки че наблизо имало дежурни служители.

Още по темата

Според заключението от проверката обаче изнесените факти не отговарят на истината. Директорът на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов заяви пред bTV, че изнесената информация е пълна клевета.

Според малолетните за шестте години, прекарани в дома, около 100 деца са станали жертва на педофили. При осиновяването им директорката на дома ги е заплашила, че ако разкажат какво се е случвало, ще бъдат върнати отново в България.

След като разказали на приемните си родители, те уведомили веднага италианските власти, които са сигнализирали съответните органи в България. В крайна сметка обаче институциите у нас заключват, че историята не отговаря на истината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
32
 
! Отговори
:) преди 11 години
Лъже ***, а и дадоха една интересна версия, явно са пропищели от тези *** и изкат разсиновяване. Такива случаи с този етнос има много.. Май, май това ще се окаже накрая...
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 3:Е, как да ги дадат на съд, като ще гръмне скандала в БГ, с пълна сила и ще помете правителството ни?!Жалък разнобой!
6
0
 
31
 
! Отговори
Ангажиран с проблема преди 11 години
A защо не останахте да преспите в него бе ***, можеше да ви излезне късмета?!Всичко, което не войдисва на властта в този сюблимен момент се отрича, защото представяте ли си, ако истината излезне наяве, че това пшравителство си отива много преди изборите!
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А как, собствено са ги уведомили, че и с такива подробности? - на есперанто може би?!
4
0
 
31
 
! Отговори
765 преди 11 години
tapi li ste, ili maloumni, razbira se che ima dosta procenti istina!ZA SAJALENIE.....i az sam balgarka, no vidyahme i filmi s istinata za domovete,na koito plakah i ne byaha izmislica....nyakoy kazal-laja e ,i revem-da! Da ,ama NE!i griji nikakvi, i porcionite im kradat . i pedofiliya ima! Da ne govorim,za otnochenieto na obslujvaschtiya personal.....ne e samo v Bg ,i men me boli, no e ISTINA!!!!
3
0
 
31
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Мамицата им ***,как лъжат наивните жабари,нали все трябва да ги съжаляват и така им е по-лесно.Като пораснат ще им покажат къде расте наелона...*** ГНУСНА !!!
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
що не ги дадете под съд тия мизерни италиянци, все ние сме благородни и прощаваме. Един читав няма в държавата им, а тръгнали с нас да се подиграват.
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много сесъм цастлив, че е така, ай вече ,че любовто на българката , на бълканския манталитет се излазява в цебувки и прегръзки... не бех се учудил ако Дядо Коледа биха го обявили за педофил... Що за общество сме...?