Великобритания не се страхува от имигрантска вълна!

Джонатан Алън посъветва българите да научат английски
Обновена: 25 яну 2013 11:32 | 25 яну 2013 11:22, Веселина Йорданова
74
Великобритания не се страхува от имигрантска вълна!
Джонатан Алън. Снимка: архив, Булфото

Не се страхуваме от възможността българите да идват във Великобритания, за да работят след края на 2013 година, когато изтича срокът за забраната, заяви британският посланик Джонатан Алън пред БНТ.

Според него след отпадането й ситуацията няма да се промени съществено в сравнение с настоящия момент и няма да има вълна от желаещи да отидат на Острова. Посланикът призна, че има политици в страната му, които изразяват такива притеснения. Джонатан Алън посъветва желаещите да работят в страната му, да научат английски език, защото така ще имат успех.  Самият посланик говори много добре български език.

Според него България е отбелязала напредък по отношение на реформата в съдебната система и в разкриването на организираната престъпност.

"Мисля, че сега има много напредък в България в области като организираната престъпност, съдебната система, но има още работа. Българските власти трябва да правят това, което е добре за България, а не само защото Брюксел го изисква", посочи той.

Още по темата

Посланикът изрази увереност, че депутатите в парламента скоро ще номинират кандидат за конституционен съдия. Според него фактът, че не бяха избрани спорните две кандидатури на Венета Марковска и Галя Гугушева е показал, че „България е силна и сериозна държава срещу корупцията, срещу конфликта на интереси". Джонатан Алън не вижда проблем в това да се изчака малко, за да се избере най-добрият кандидат за член на Конституционния съд.

Посланикът на Великобритания отказа да коментира референдума за ядрената енергетиката у нас, защото дипломатите никога не коментират избори и референдуми.

Той изрази надежда партиите да постигнат съгласие за Изборния кодекс и хората да се фокусират върху политиките и идеите, а не върху „базата на изборите“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
MElis преди 11 години
S edna duma ne vi iskat, i ne razbiram Bylgarite vse kazvate che bylgaria e nad vsicko i se pravite na golemi i veliki hora no vsyshnost ne struvate 5 pari, Takyv problem may imashe i v Makedoniq, az ne mislq che britancite se strahuvat ot broq vi, shtoto Turcite sa povece ot vas.. No neznam zashto britancite mn dobre se razbirat s turcite. no may bylgarite syzdavat problemi, emi ako prodyljite vse taka po vulgaren nachin mislq, che vinagi shte imate problemi s drugite narodi..
65
0
 
0
 
! Отговори
Димо преди 11 години
Българите отдавна учат по 2-3 езика, англичаните не могат да отлепят на друг
64
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 11 години
Този пък, българите знаят по 2-3 езика, англичаните не могат да обелят 2 думи на друг език
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък ги съветвам скъпите британци след приема на още 10-на милиона араби и *** да си направят молитвени стаи, щото Аллах ще иска да ги слуша...
62
0
 
3
 
! Отговори
СЛОВО преди 11 години
Господине Джонатан Алан, промените във вашата държава са вече направени, така че не ни замазвайте очите. До края на 2013 г. ще има още няколко десетки(ако не стотици хиляди) безработни от вашите собсттвени сънародници. Така че всички допълнителни емигранти ще бъдат отрязани с най - голямата ножица. Защо не кажете за масовите фалити на дребния и среден бизнес и някои вериги магазини. ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА Е ПОГОЛОВНА И УДРЯ ВСИЧКИ! Никой да не си прави никакви илюзии. ХРИСТОВОТО ЦАРСТВО Е БЛИЗО!
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 66Мани ги тия така наречени "преуспели и кадърни". Събрали се във форума и се жалват колко било зле в БГ и каква злоба имало тука. Добре че са напуснали страната. Не ни трябват тука такива оплакващи се и злобни хора.
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Изчезнал безследноЛеле поредния комплексар който не е могъл да се реализира в България отишъл на запад и се самозабравил от къде идва. Абе "безследно изчезналия" много на сериозно се взе. Лошото е че такива "Преуспели" ще се завърнат в БГ с едно голямо самочувствие и големи претенции а не са дали нищо от себе си за развитието на държавата. Успех в чужбина.
59
1
 
1
 
! Отговори
вили преди 11 години
До Изчезнал безследно и тук има още какво да се желаее за да разведря темата да ти кажа че от понеделник ги чакаме да минат да вдигнат кофите с отпадъци но неееее......щото имаше 10 сантиметров сняг и това е тяхното оправдание..смешно ми е
58
1
 
1
 
! Отговори
Изчезнал безследно преди 11 години
Мдааа е такъв е живота Вили, както казах много злоба в БГ.
57
0
 
2
 
! Отговори
вили преди 11 години
До Изчезнал безследно май ми хареса да си пишем ;) и моят шеф ме прецака гадно исках неплатен отпуск за 1 год.уж се съгласи а на молбата ми се разписа под" НЕ"след което ми каза че едва ли ще ми хареса в УК и когато се върна винаги съм добре дошла отново.. абсолютен *** нагъл
56
1
 
2
 
! Отговори
Изчезнал безследно преди 11 години
Да Вили и аз съм така, но БГ не ми предлага нищо. Последния български работодател ми беше обиден, че напускам и не ми проговори цял месец докато се махнах. Баси комплексарите!УК 61 - Прав си, че много от новодошлите не желаят да се интегрират, но как да го направят като ги мързи да учат езици, а и кой знае от кой отдалечен край на БГ идват, някъде където са расли по нивите и не им е било приоритет да се образоват.
55
2
 
2
 
! Отговори
UK преди 11 години
Прав си Алекс. Живея в Лондон от 22 години и познавам много българи които са тук от доста години. Но нашенците пристигнали през последните няколко години просто някак си нямат желание да се интегрират.Живеят и работят заедно, не искат да научат езикът,дори са си донесли бг сателитни чинии да гледат чалгарщини.
54
0
 
6
 
! Отговори
вили преди 11 години
До Изчезнал безследно Знаеш ли колко странно се чувствам когато съм в БГ мисля че всичко е ужасно гадно когато съм в чужбина обратното.....самата аз май не съм наясно какво искам и какво изпитвам ;) истината е че навсякъде има и положителни и отрицателни неща.....може би
53
0
 
5
 
! Отговори
UK преди 11 години
Хайде стига с тези едни и същи глупави коментари. Тези които наричате маймуни и разни други са трето,четвърто и дори пето поколение на емигранти и са родени в тези страни. Мощни икономии в развити държави като Великобритания,Германия,Франция, Италия и други дължат успехите си на много от тях. Те са пълноценни граждани, образовани,културни и чистоплътни. А вие вместо да плюете погледнете положението в България. От 7 милиона население почти 3 милиона са *** които българите хранят и им плащат сметките с техните данъци.Та вместо да се вълнувате кой с какъв цвят е в Европа вижте какво може да
52
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Съгласен съм с "Изчезнал безследно". от 3 години съм в ЮК и работя в хубава фирма на добра заплата. От начало се наложи да бачкам разносвач на вестници само за да си плащам наема. Но това е докато разбереш кое как е. Британците (поне колегите ми) са ужасно толерантни и отворени хора. Единсвените от които се пазя, за съжаление са българите. Тук са издигнали обирането на новодошлите българи до начин на живот. Срамно е че сме толкова завистливи и тесногръди и то един към друг.
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Успех на всички българи в чужбина.Смея да кажа, че 90% от истинските кадърни и квалифицирани българи са в чужбина.И те не са отишли там от много хубаво, но са успели и са опознали "гнилия капитализъм".Негативните коментари по емигрантите са на чалгаджиите.България е нашата родина, но ние имаме един живот и не сме длъжни да го пропиляваме в тази прогнила обстановка.Българите в чужбина са може би по-големите патриоти и истински обичат България.
50
0
 
7
 
! Отговори
Изчезнал безследно преди 11 години
До 52И аз ти желая успех Вили, но да знаеш от както съм се махнал от БГ тези чужди и 'мазни' хора ме накараха да се чувствам човек, нищо че съм чужденец. В България има много злоба и завист, а българина малко да получи власт и откача, затова и БГ работодателите се държат като пълни ***!!!
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спора по-долу във форума е малко лишен от точни позиции, но като цяло всички ние сме имали щастието или нещастието да се родим в България.А нашата родина не е мерило в световен мащаб за професионализъм, стандарт на живот успехи.Истината е, че не всички мият чинии навън-това е оправдание на некадърните и необразованите тук.Ако си умен и амбициозен, ако не те мързи, дали след 2, дали след 5г. пак ще успееш в чужбина.А там...оценят ли те веднъж, за разлика от тук...ще се почувстваш човек.
48
2
 
3
 
! Отговори
Изчезнал безследно преди 11 години
До 51Стига вече с тия митове и легенди, моята заплата е същата каквато е и на английските служители. Компанията си има грейдове (нещо като разрядите едно време в България) и всеки си получава парите според квалификацията! А по частните фирми винаги може да те цакат с парите, а нима в България не е така. По долно и гадно нещо от българския частник нема!!!!
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 50По коментарите ти по-долу точно така звучи, че не си държиш на родния език и на достойнството, защото като знаеш че чужденеца на който искаш да му помогнеш знае много добре български защото е женен за българка и същевременно нарочно ти говори на английски за да ти покаже че е господар в родната ти страна е това ме влудява. Почваш да се чувстваш чужденец в родната си страна. Или като се наложи да превеждаш на приятел какво значи някоя реклама и т.н. на английски е просто жалко.