Похищението на дъщерята на Брендо с цел натиск, не за откуп

Или дължи пари, или има опасения, че ще проговори, смята експерт
Обновена: 9 мар 2013 16:04 | 9 мар 2013 11:00, Веселина Йорданова
145
Похищението на дъщерята на Брендо с цел натиск, не за откуп
Лара бе отвлечена пред дома си. Снимка: БулФото

Почеркът на похитителите, отвлекли преди 5 дни дъщерята на Евелин Банев-Брендо, определено не е същият като този при предходните отвличания, извършени от групата на „Наглите”. Затова и причината за случилото се по всяка вероятност не е искане на откуп. Такова мнения изказа пред bTV Николай Радулов, бивш секретар на МВР от края на 90-те години и настоящ експерт по национална сигурност.

„Отвличанията на „Наглите” започваха тихо, стремежът беше да не се забележи, че има отвлечени, за да може да се иска тихомълком подкуп от роднините. Сегашният случай е много драстичен, така не се действа като се иска откуп, защото извършителите попадат веднага под лупата на МВР. Нетипичното е стрелбата, наглото отвличане посред бял ден - в близост до охраняван национален обект, пред къща с няколко камери, както и сред къщи все на богати хора, всяка от които има охрана”, обясни Радулов.

Той допълни, че при похищения с финансова цел е нормално искането на похитителите да се предяви до две денонощия. В случая е минало доста време, което също говори, че по-скоро целта е Брендо да бъде притиснат по някакъв начин, изтъква експертът.

Още по темата

„Не казвам да не се мисли в посока искане на пари, но има и други варианти. Все пак дейността на Брендо е обширна – трафик на наркотици, пране на пари... Има и друго, което остава в страни – той през последните години посредничи при изкупуване на големи комплекси по Слънчев бряг от името на руски групировки и олигарси. Затова смятам, че той или дължи на някого пари, или се опасяват, че ще заговори по някои от темите, по които би могъл да заговори и затова искат да го притиснат”, каза още Николай Радулов.

Експертът по национална сигурност направи паралел между показната стрелба срещу Златко Баретата пред Съдебната палата в София и отвличането на 10-годишната Лара.

„И Баретата, и Брендо направиха заявки в публичното пространство, че ще говорят за висши служители в спецслужбите. Брендо през 2006 година каза, че ако заговори кой как е замесен в наркобизнеса, ще пострадат много хора, включително от властта”, посочи бившият секретар на МВР. Той допълни, че ако целта на похищението на Лара е била баща й да не говори в италианския съд, то след връщането му в България детето ще бъде пуснато.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
6
 
! Отговори
досетливка преди 11 години
До 123456 ами нали държавата е мафията,бе скъпа,или ти си мислиш ,че си на Хаваите?
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност какво работи тоя Брендо, че е успял да си построи такава къща?
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ще е следващият отвлечен ,....от списъка ?
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съд.система в Бг трябва да се --РАЗПУСНЕ ,МНОГО Е НАЛОЖИТЕЛНО ,ИНАЧЕ НЕ ПРАВИМ --НИЩО!
78
0
 
9
 
! Отговори
Сергей станишев преди 11 години
Честита победа на всички пролетарии по улиците!Вие бедните,безработните свалихте диктатурата на ГЕРБ и ББ,след изборите вие всички ще бъдете с достойни Европейски заплати,защото закриваме полицията-главният виновник за нашето лошо икономическо състояние ще ни пазят напетите момчета на Слави Бинев-мутрите,закриваме университетите-доказахме,че не е нужно да си вишист за да милионер,закриваме болниците-имаме си зам,министър екстрасенс и Веселин Данов-натрупал милиони от лечение на хора с биоенергия
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еврика.
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия пък чак сега ли се сетиха!
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците всичко знаят. Те и за това не дадоха виза на Румен Петков.Мисля, че един от най-големите трафиканти на дрога е Румен Петков. Той стои най-отгоре.Отдавна обаче не си цапа ръцете, само прибира парсата.А и нищо чудно да е замесен в отвличането на детето на Брендо. по скоро да е платил и наредил това.
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Престъпници като Брендо и Мрендо трябда отдавна да знаят, че няма ненаказано зло.До сега плачеха майките и бащите на всички, които те зарибиха с дрога, сега е време да плачат и те.Дано да имат с какво да помислят.Дано не са загубили всичко човешко/дълго време мислейки как да умножат парите си/.Боли ги, нали! Но и другите имат усещане за болка. Но за това те досега не си помислиха, нали?Дойде време да помислят.Време е да кажат имената на тези, които ги покровителстваха.Пикаещият ли е, и кой друг?
73
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се заблуздаваите,закони в България има,само че елита ни е корумпиран затова мафиотите се измукват.
72
3
 
10
 
! Отговори
Камиончо преди 11 години
Едно признавам на Евреите - в Израел няма мафия!
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"трафик на наркотици, пране на пари" .Брендо в затвора ли е? И защо не му е всичко конфискувано?
70
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---79Държавата се анмесва постоянно ,защото се стига до ВЪРХОВЕТЕ ,А ТАМ КОИ ЛИ СА ---УПРАВНИЦИ,ПОЛИТИЦИ И СЪД. СИСТЕМА ,...ТЕ СА ГЛАВАТАРИТЕ !Не го ли разбрахме за 24г.,наглост и резултатите които получаваме ?
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---80И как да стане ...?Нали ТЕ командват парада ,...както каза и Филчев при Цветанка ризова ,преди 2 години !
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само питам ?ПАШАТА има ли деца ?
67
1
 
8
 
! Отговори
123456 преди 11 години
И всъщност мафиотите трябва да бъдат оставени сами да си оправят в тази ситуация. Не виждам защо държавата трябва да се меси в уреждането на отношенията им.
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Огнян Стефанов точно описа в статия ,във вестник УИКЕНД ,ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА ДО ИЗБОРИТЕ в Бг !
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Румен Петков отговаря за НАРКОТИЦИТЕ И ТЕХНИЯТ ---ДАН---ЗА ТАКСИТЕ КОИТО СЕ ВНАСЯТ НА ПОЛИТИЧ. ПАРТИИ,.....в Бг !
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свърши се с терора на ГЕРБ,следват двойни заплати,тройни пенсии,ниски цени!Трябваше отдавна да излезем на улицата.Няма я и полицейщината,няма ги и видеорепортажите,които прибраха мутрите пред компютрите,братя Галеви пратили хабер,че се връщат,блиндираните коли са със запалени двигатели.ех славните ,охолни и богати години се завръщат-честито на наборите пенсионери,честито освобождение и на младите,които като видели,колко са високи заплатите в БГ зарязали работата при чуждите изедници и се връщат.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-голямата спънка за Европа е ...Бг-съд. система !Все до нея се опира ,а тя все замазва нещата под масата ---24г.Това е истината ,за това и всички престъпници,политици,държ.чиновници и *** ,СА СЕ КАЧИЛИ НА ГЛАВИТЕ НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА ,.....НЯМА КОЙ ДА ГИ СЛОЖИ НА МЯСТО !