Не се завръща професията "похитител"!

Цацаров: "Не ме интересува чие дете е отвлечено, а да го открием"
Обновена: 7 мар 2013 13:54 | 7 мар 2013 12:06, Веселина Йорданова
83
Не се завръща професията "похитител"!
Сотир Цацаров. Снимка: архив, БулФото

Главният прокурор Сотир Цацаров  нямал основание да смята, че се завръща професията „похитител“ въпреки отвличането на дъщерята на Евелин Банев – Брендо. По думите му няма данни, че в случая става въпрос за нова група като "Наглите".

Цацаров призова да не се спекулира с различните версии за отвличането на Лара Банева. Не ме интересува чие дете е отвлечено, отвлечено е дете по най-бруталния начин, посочи той и допълни, че всички усилия трябва да бъдат насочени към откриването му.

Утре е първото заседание по делото срещу сочения за кокаинов крал Банев в Италия, а на 18 март се очаква връщането му у нас.

Още по темата

Главният прокурор не смята и че с оставката на правителството престъпността в страната се е увеличила. Според него подобна тенденция трудно може да бъде обоснована.

Цацаров попита, ако в Националната разузнавателна служба (НРС) наистина е имало документ с информация за подготвян атентат срещу премиера в оставка Бойко Борисов,  къде е била службата през тези 4 години и какво е предприела. Проверява се дали в НРС има документ с подобна информация, дали той е получен от чужда разузнавателна служба, кога е получен, кои длъжностни лица са работили с него и какви действия са предприети, ако този документ съществува. 

По думите му важно е кои длъжностни лица извън разузнавателната служба са имали достъп до документа и дали те са участвали в изпълнителната и законодателната власт.

Цацаров посочи, че проверката „почти е стигнала до крайни резултати“, но отказа да ги обяви преди прокуратурата да има ясно становище дали това е класифицирана информация.

Главният прокурор съобщи, че се извършва проверка на т.нар. папка "Мишо Бирата" за спряното досъдебно производство за изнасяне на класифицирана информация. Досъдебното производство е спряно, тъй като извършителят не е установен, но ако се намерят основания, то ще бъде възобновено дори и за други престъпления, като например търговия с влияние, добави главният прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Сотир Цацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГЕРБ-ЕВРОНАДЕЖДАXи, Xи, XA-A-A ===
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Iva - VLJUBENA V TSATSAROVAmore mio, io te amo!
53
0
 
2
 
! Отговори
Kukata преди 11 години
ti dori i vid na prokurar nqmash ve grozen gerbadjiq
52
0
 
4
 
! Отговори
999 преди 11 години
Тоя *** трябва да се свали от власт,да се види какви имоти имат близките му и роднините му и да се подведе под съдебна отговорност.И да му се вземе правото да е адвокат,прокурор или съдия.Трябва да се приеме такъв закон и тези които не спазват закона и злоупотребяват с него като съдии,прокурори и адвокати да остават без права и като обществено важни лица да имат 2 ни присъди при доказване на злоупотреби.
51
1
 
6
 
! Отговори
tanja преди 11 години
искам да знам и мисля че всички искаме да знаем ще бъдат ли осъдени биячите на Октай?това ще е най-голямото доказателство че българската съдебна система се е цивилизирала и демократизирала или си остава същата ориенталско-комунистическа както до сега.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен66:Чакат Маечка с хаповете и листовките и се включват веднага с позитански шизофреничен плам!!!
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако се гласува малоумния закон за образованието в БГ, скоро няма да се завръща и професията "учител". Всички ще напуснат.
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацарав ще търсим ли сметка на незаконно забогателите министри и депутати при това правителство
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZA ONQ DETO SA E ZAPISAL V SPISAKA DA UTO4NQ - VSI4KO GO IZVAR5VAM S EDNA MOTIKA SA TVA MI E TANKA TARIFATA
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NEKA SE IZQSNIM NAGLITE SA NA SVOBODA . SPISAKA MOJE DA GO PRODALJI VSEKI AZ PONE SE SE6TAM ZA - BOKO , CECU , BORIS VEL4EV , PROKUROR " PADNI - STANI " KIRO KIROV I FAMILIA , GUNINSKI , DRUGARQ KOKINOV , MIRO NAIDENOV , SERGEI IGNATOV , DQNKOV , 240 DUPETATI MEKERETATA KOITO GI OBSLUJVAT I .......,,,,,........ I drugi ZA KOITO SE SETITE E TVA SA NAGLITE
45
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отвличанията се ЗАВЪРНАХА и това не е тайна за никого.На Цацаров не му прави чест и не е в негов интерес да се държи гьонсуратски в стил Цветанов.Миналата седмица са се опитали да отвлекат Азис - НЕУСПЕШНО и никой не пише за това.Три дни по късно отвличат детето на Брендо.Мога да се обзаложа че са ЕДНИ И СЪЩИ.Наглите-2 СА ТУК.ФИЛМА продължава.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Благородна физиономия .
43
4
 
7
 
! Отговори
Iva преди 11 години
Eii golemi razbirachi ste vsichkite! Samo kritikuvate i obijdate zashtoto taka e nai-lesno. Ubedena sym che i polovinata ne znaete kakvi vsyshnost za funkciite na glavniq prokuror. Samo znaete da gi narejdate vsichkite- toq kakyv bil, onq ot kogo e naznachen i t.n. Edva li ne glavniq moje da opravi vsichkite problemi v dyrjavata i to vednaga. Ako si mislite che tova stava za 1 den, otidete na negovoto mqsto i go napravete. Samo znaete da filosofstvate!
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TREPQ I ZARAVQM ZA 5 LEVA , ZA GRUPOVI IZPALNENIA OTSTAPKI . DO TAM NA DOKARAHA KOMUNISTI4ESKITE MUTRI 6A VIDAT TE SKORO KON BOB QDELI
41
4
 
10
 
! Отговори
Хиха преди 11 години
Когато няма с какво да нахраниш себе и семейството си, правиш всичко възможно... крадеш, убиваш, отвличаш и пр.... до канибализъм можем да стигнем. Нека не ни обясняват с какви възможности сме.
40
5
 
17
 
! Отговори
60 преди 11 години
ПРОКУРОРА Е ЗА СМЯНА.АКО Е НА МЯСТО,ДО СЕГА БОЙКО,ЦВ. И ВСЯ ОСТАЛНАЯ ***,ЩЯХА ДА СА ПО ЗАТВОРИТЕ,КЪДЕТО ОТДАВНА Е ТРЯБВАЛО ДА САДОКОГА ЩЕ ГИ КРЕПИМ.ЦЯЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ.ИНАЧЕ РЕДА Е НА ОРЪЖИЕТО МАЙНО И ТО Е В ТЯХСЕПТЕМВРИИСКО ВЪСТАНИЕ ЛИ ЩЕ ПРАВИМ ОТНОВО С ВИЛИ И ТЪРНОКОПИ?!И СЕГА НЯМА НУЖДА НЯКОЙ ,КАТО ГЕО МИЛЕВ ДА ПИШЕ -СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАЙ,ЗАЩОТО СИ Е ТОЧНО МАЙ.БОЙКО УЖ СЕ СТРАХУВА ОТ КРЪВ ,НО МАЙ НАТАМ ВЪРВЯТ НЕЩАТАИ ЕВРОПА,И АМЕРИКА СА С ТЯХ,ЧЕ И ИЗРАЕЛ,ЗАЩОТО ИМ ИЗПЪЛНЯВАХА ПРОГРАМАТА ,КАТО НАЙ-ДОЛНИ РОДООТСТЪПНИЦИ.НА ВСИЧКИ Е ЯСНО КОИ СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ВМ
39
10
 
7
 
! Отговори
Орг. Протест преди 11 години
Не ми се вярва до като Алексей Петров е на свобода и докато бсп яхат протестите. Това е началото ще се нагледаме на много неща до изборите.
38
5
 
13
 
! Отговори
съд преди 11 години
След като никой от тройнота коалиция не е в затвора, значи всичко е платено и този път няма да има наказани министри.
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Друго не знам,но знам че рано или късно някой ще изплюе камъчето!И тогава....?!Жал ме е за всички ***,нямащи сили да си признаятче са извършили безумна грешкаи подкрепили идеятада предадат доброволно Българияв ръцете на безскрупулната мутренско-ченгеджийска мафия!А до тогава,Бог да ни е на помощ!Бедна ви е фантазиятаколко номерца знаят и имат тези гяволи!
36
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦАЦАРОВ НЕ БЪДИ ШУШУМИГА ,АМИ ЗАПОЧВАЙ ДА РАЗСЛЕДВАШ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА МУТРАТА ОТ БОЯНА ПО ПАПКАТА БУДА И МИШО БИРАТА .