Похищението на дъщерята на Брендо с цел натиск, не за откуп

Или дължи пари, или има опасения, че ще проговори, смята експерт
Обновена: 9 мар 2013 16:04 | 9 мар 2013 11:00, Веселина Йорданова
145
Похищението на дъщерята на Брендо с цел натиск, не за откуп
Лара бе отвлечена пред дома си. Снимка: БулФото

Почеркът на похитителите, отвлекли преди 5 дни дъщерята на Евелин Банев-Брендо, определено не е същият като този при предходните отвличания, извършени от групата на „Наглите”. Затова и причината за случилото се по всяка вероятност не е искане на откуп. Такова мнения изказа пред bTV Николай Радулов, бивш секретар на МВР от края на 90-те години и настоящ експерт по национална сигурност.

„Отвличанията на „Наглите” започваха тихо, стремежът беше да не се забележи, че има отвлечени, за да може да се иска тихомълком подкуп от роднините. Сегашният случай е много драстичен, така не се действа като се иска откуп, защото извършителите попадат веднага под лупата на МВР. Нетипичното е стрелбата, наглото отвличане посред бял ден - в близост до охраняван национален обект, пред къща с няколко камери, както и сред къщи все на богати хора, всяка от които има охрана”, обясни Радулов.

Той допълни, че при похищения с финансова цел е нормално искането на похитителите да се предяви до две денонощия. В случая е минало доста време, което също говори, че по-скоро целта е Брендо да бъде притиснат по някакъв начин, изтъква експертът.

Още по темата

„Не казвам да не се мисли в посока искане на пари, но има и други варианти. Все пак дейността на Брендо е обширна – трафик на наркотици, пране на пари... Има и друго, което остава в страни – той през последните години посредничи при изкупуване на големи комплекси по Слънчев бряг от името на руски групировки и олигарси. Затова смятам, че той или дължи на някого пари, или се опасяват, че ще заговори по някои от темите, по които би могъл да заговори и затова искат да го притиснат”, каза още Николай Радулов.

Експертът по национална сигурност направи паралел между показната стрелба срещу Златко Баретата пред Съдебната палата в София и отвличането на 10-годишната Лара.

„И Баретата, и Брендо направиха заявки в публичното пространство, че ще говорят за висши служители в спецслужбите. Брендо през 2006 година каза, че ако заговори кой как е замесен в наркобизнеса, ще пострадат много хора, включително от властта”, посочи бившият секретар на МВР. Той допълни, че ако целта на похищението на Лара е била баща й да не говори в италианския съд, то след връщането му в България детето ще бъде пуснато.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЛОООООООООООО,НАРОДА СЕ ИНТЕРЕСУВА КОГА ЦЕНАТА НА ТОКА ЩЕ Е НОРМАЛНА ЗА ОБИКНОВЕННИЯ БЪЛГАРИН ,А НЕ КЪДЕ Е ДЪЖЕРЯТА НА БРЕНДО С ТОВА ЛИ НИ ЗАМАЗВАТЕ ОЧИТЕ
61
0
 
8
 
! Отговори
123456 преди 11 години
Третото око ми казва, че детето няма да се върне живо....Ужасни мафиоти са това, и майката на Лара и тя също е такава, затова каза че не вярва на полиция и държава.
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От ДАНС са пратили хора да отвлекат детето, за да не проговори Брендо. Ако се замотае още малко по съдилищата нищо чудно и да го гръмнат някъде. Вече не им е удобен, ще вземе да каже в какви *** са забъркани службите ни.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оплюването на Герб и ББ не е актуално,те са вън от властта,сега са тук Станишев,Доган,Местан,Иван Петро,Розовата флейта,тук са всички емисари на ***,тук е и Веселин Марешки и Гуцанов,тук е Мишо Шамара-имате достатъчно герои и тези,за да избираме на изборите.Предлагат интересни и екзотични неща.Спряхме да говорим,че не ядем асфалт,сега е ред да падат цени на тока,сринаха се и цените на имотите,на лихвите в банката,пада и плоският данък-е те такива неща.
58
0
 
6
 
! Отговори
до 65 преди 11 години
Я позная колко акции има ЦКБ във всяко от ЕРП-тата и познай кой е акционер в ЦКБ. После да ми говори, че вдигнал кръвното. Всички изкрадени пари за свещи да си ги харчи. Идва видовден.
57
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гарантирано от БСП!!! БСП гарантира терор, беззаконие, мизерия!! БСП!
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
59,ти какви внушения правиш,а?!Това е гадно и мурвенско!Ти си от тия, на които трябва да доказваме,че нямаме сестри,за които ти твърдиш,че са ***.
55
0
 
10
 
! Отговори
ЗАПОМНЕТЕ! преди 11 години
СЪВСЕМ СКОРО БРЕНДО ЩЕ ИЗБЯГА И ЩЕ ОТИДЕ ПРИ ДЪЩЕРЯ СИ.
54
0
 
12
 
! Отговори
реално погледнато преди 11 години
И КАКВО, АКО ПРОГОВОРИ БРЕНДО ? НЯМА ДА КАЖЕ НИЩО ПО-РАЗЛИЧНО ОТ ТОВА, КОЕТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ.ИТАЛИАНЦИЕ ГО СЪДЯТ НЕГО ЛИЧНО. КАКВОТО И ДА СИ ГОВОРИ ВИНАТА МУ НЕ ОТПАДА, А КАКВОТО И ДА КАЖЕ ЗА ЗАМЕСЕНИТЕ БГ ПОЛИТИЦИ, ЕВРОПА ПАК ЩЕ КАЖЕ, ЧЕ ТОВА СА ВЪТРЕШНИ ПРОБЛЕМИ ЗА СТРАНАТА.БРЕНДО ТОВА МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЕ И ЗАТОВА ЩЕ СИ МЪЛЧИ.И НИЕ ЗНАЕМ МНОГО, АМА НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ НИЩО.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ина Лулчева-виновни са всички,които нарекоха Брендо кокаинов крал-той не е такъв!Да каже с какви пари построи "Оазис",може би денонощно изработва всеки лев по примера на Баневи,но моля ви кажете какво изработва денонощно,за да разберем как се забогатява,а иначе защо не го барнахте още в зората на неговото денонощно бачкане,защото иначе защо имаме независим съд,прокуратура,полиция-защо е всичко,когато Брендовци ни се нахилват,а ние разчитаме чуждите съдебни системи да ни вършат работа!
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във всички мутренски държави отвреме на време политици-мафиоти ги осъждат, но у нас нито един за 25 години.Италия и тя е мафиотска държава, или Аржентина, но ние бием всички по безтегловност.
51
9
 
13
 
! Отговори
Ъпсурд преди 11 години
Това не ме изненадва! Брендо е ползвал за наркотиците си същите канали, които Цветанов и Борисов ползват сега за контрабанда на цигари и ако се разприказва в Италия....Бойко пак ще вдигне кръвно
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трупайте , трупайте луксозни коли и имоти.Като ви дойде времето ще си ги занесете на оня свят.
49
0
 
5
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
Най-вероятно за да не проговори.
48
0
 
10
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Кои най вероятно партията майка,кой ги създаде...Брендо работи за Маргините,какъв е извода
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щях да ви го кажа още тогава. Много ясно, че е с цел да мълчи.
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига ни занимавахте с тая мутра и семейството му!!! Дано му лепнат 30 г. в Италия и да не види бял ден повече тоя ***!!!
45
1
 
5
 
! Отговори
Страх ги е преди 11 години
Кои са замесени по весоките етажи на власта ?Ще пуснат детето , когато той се върне в България ?Няма ли да лежи в Италианския затвор, след като е осъден в Италия ?Брендо е разбрал че не трябва да говори , защо не пуснат детето ,толкова ли ги е страх ?- да бе затвор и никога вече на власт , а сега се правят , че се борят срещу наркотрафика !
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Върнат ли го в България, Брендито ще замине при братя Галеви. Детенцето го изпратиха първо.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои питат защо не отвличат жените на мафиотите, а отвличат дете. Наивно питане. Какво им пука на мафиотите за жените. За тях те са само стока, която периодично се подменя с по-млада плът. Виж собственото дете е нещо друго. Явно добре познавайки бандита са преценили, че няма друг начин да го притиснат.