Цацаров е като месия в правораздаването!

Бриго Аспарухов: Чисти политици у нас няма, всички сме от улицата
49
Цацаров е като месия в правораздаването!
Бриго Аспарухов. Снимка: архив, БулФото

Главният прокурор Сотир Цацаров е като месия в правораздавателната система, заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Бриго Аспарухов пред Нова телевизия.

Той коментира засилените мерки за сигурност около Цацаров с думите, че явно има някакви опасения от страна на неговата охрана. „Нека го пазят добре, макар че прокурорът няма нужда от помощ, той трябва да спазва законите”, допълни Бриго Аспарухов.

По думите му част от бедата на нашата страна е това, че ние нямаме утвърдени, всепризнати политици и ги сменяме много лесно, „като носни кърпи“. „Нашето общество е разделено от политически, културни и интелектуални различия.

Чисти политици у нас няма, всички сме от улицата. Затова сега се оформя нашата политическа класа. Смятам, че отговорността трябва да се носи от всички народни представители, без значение от коя партия са, както и от гражданите. Но сега те пият горчивото си кафе, предстои да се събудят”, коментира той.

Според Бриго Аспарухов в политиците и в гражданите трябва да доминира разумът. Той определи лидера на БСП Сергей Станишев като „изключително подготвен млад човек“ и псочи, че лидерът на „Атака“ Волен Сидеров израства с всеки изминал ден. „Убеден съм, че неговата позиция за коректив може да бъде и градивна. Не можеш да бъдеш вечно в опозиция. Идва време, в което да се покаже, че България има нужда от една по-голяма група политически партии, които наистина са решени да влеят нещо в страната ни”.

Според него е възможно „Буда”, скандалните записи и намерените 350 000 бюлетини в Костинброд да имат общ автор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 44Че как няма да го хвалят? Виж какви параграфо-алинейни врътки прави, за да служи на тези дето го наложиха всички видяхме, как го избраха- като комсомолски секретар. Оп хоп, другите няма смисъл да ги избираме, е те тоя е! Хлоп папките и ЧАО! Точно бяха проучили ловкостта, хитралъка (за сведение англичанинът се обижда дълбоко, ако го нарекат хитрец) и непукизма му. Нищо, че ходовете му са прозрачни, но печели време за благодетелите си, а и някои наивници и идеалисти му се хващат.
38
0
 
2
 
! Отговори
82364 преди 10 години
няма самоубили се bg генерали!? политици също!? за разлика от прокурори!
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров току що е направил своя прощапулник като главен прокурор и се изсипаха едни хвалебствия,не ти е работа.Мине не мине някой ден и ония които крещят осанна ,ще запеят, разпни го.Тези номера сме ги виждали.
36
1
 
7
 
! Отговори
скука преди 10 години
Пак същите си избра,мат'риале.Същите от 70 години насам.
35
1
 
8
 
! Отговори
глупака преди 10 години
а аз си мислех че съдът правораздава
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
т'ва дефиле на Генерала си има послание, то не е отправено до eve1, marian44, оня с лопатата или Румен, тва е за тия дето го познават - демек, ние пак сме тук - вие знаете на какво сме способни!
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДС каза че Цацаров е месия. Смятайте...
32
0
 
6
 
! Отговори
CENZOR преди 10 години
Zvuchi pravdobodobno ot ustata na Pravoslaven KOMUNIST "Роден е на 15 юни 1945 в село Вискяр, Пернишко. Завършва немската гимназия в Ловеч, после външна търговия във Висшия икономически институт Карл Маркс в София. Работи в Първо главно управление на Държавна сигурност от 1979 г. до 1990 г." Amin
31
1
 
4
 
! Отговори
KKK преди 10 години
До eve1Ти сериозно ли ?
30
4
 
13
 
! Отговори
akud преди 10 години
коий не харесват ГЕРБ???? ами бриго аспарухов, ДПС, БСП, абсолютната и енергийна организира престъпност, фирмите който точат ДДС и много др. ...ЗАЩО ЛИ ТОЧНО ТЕ ???????
29
9
 
11
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Трябва да признаем,че за пръв път от 23 години имаме действаща прокуратура.На много хора това не им се понрави и започнаха да хленчат,че това било дестабилизация на държавата.Не това не е дестабилизация а началото на стабилизация на държавата.Трябва да подкрепим главният прокурор да действа с още по-твърда ръка.
28
3
 
11
 
! Отговори
ченге преди 10 години
"Общият автор" е ДС!
27
10
 
7
 
! Отговори
marian44 преди 10 години
Трябва да му го признаем - изключително ерудиран е. Не се учудвам на лаячите: в своето безсилие и некомпетентност омърсяват всичко, до което се докосват. Просто да им е.
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бих перефразирал с разрешение - Чисти политици у нас няма, всички сме ги изтрепахме на улицата, с лопатите около 09.09.1944г. , - по думите на симпатизати на БКП
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Името на другаря е БРИГАДИР."лидерът на Атака Волен Сидеров израства с всеки изминал ден.'Израства наистина-500лв пенсия и 1000 лв заплата.На следващите изори повече и по-голямо 'израстване''.
24
0
 
3
 
! Отговори
ganio преди 10 години
s men li nameri kolegata da si meri gegata???
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом Цацаров е Месия,т.е.Христос,то Бриго в ,комунистически превод ,е Йоан/Кръстител/.Да се чуди ли човек тогава,че комунистите не допускаха хората в църквите преди 23 години,като отживелица,а сега пак са на първите редове в тях.Явно нищо не разбират от духовна култура,в частност християнството. А Бриго да се пообразова малко и да прочете за пророците и лъжепророците.
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето какво мисля аз за Цацаров и случващото се напоследък - Пълен цирк, от който всички ще излязат чисти. Това е. Спомняте ли си преди 4 години арестите на бивши министри, на А. Петров, "Наглите" и т.н. - Общо взето "изгоряли" няма от тогава, само се вдигна малко "пушилка". Всъщност май осъдиха някакви там от "Наглите", но предполагам само "бушончета" са "гръмнали", а не някой от червената и прогнила "инсталацията". Та така... Само зрелища ни предлагат, защото хляб явно не е останал...
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От улицата произхожда и Мафията,та да си дойдем на думата,от там ли произхожда ,,политическата класа" и има ли разлика между тях?А ние от ,,народната класа''от къде произхождаме, човеко?Това политиците ни много умни,затова хората говорят едни думи за тях,дето не са за детски уши.
20
1
 
22
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Болката е че искаме да унищожим политическия си противник ,а не само да го победим.Колкото до Цацаров той удари в земята целия колектив на Сатеричния театър.