МВРейци не щат да охраняват "психично лабилни политици"

Синдикатите в МВР подкрепят справедливите искания на протестиращите
Обновена: 18 юни 2013 17:37 | 18 юни 2013 17:35,
246
МВРейци не щат да охраняват "психично лабилни политици"
Полицаи правят кордон между протестиращите и привържениците на "Атака". Снимка: Булфото

Синдикатът на служителите в МВР даде ясно да се разбере, че мотивацията на униформените става все по-ниска да застават "с лицето и гърдите си пред една или друга партийна централа и да защитават от народната "любов" представители на политическия елит.

Това става ясно от писмо на синдикалистите до медиите, в което нито веднъж не е споменато името на партия "Атака", нито това на Волен Сидеров, или пък снощните брожения пред централата на националистите.

Още по темата
18 юни 2013 09:45
183
18 юни 2013 07:00
399
"Изключително трудно и силно демотивиращо е да се работи за постигането на обществен ред, когато същите тези политици, който седят зад полицейските кордони и заграждения, вместо да се занимават с формирането на отговорна и държавническа позиция, вместо да способстват за обществения мир, спокойствие и благоденствие на нацията, открито провокират членовете на обществото и служителите, като отправят несъстоятелни и безпочвени нападки и към служителите от МВР, влизат във физическа саморазправа с полицейските служители и защитават това си поведение с депутатския си имунитет", пишат полицаите.

Синдакилистите в МВР считат, че е абсолютно недопустимо служители на реда да стават жертви и заложници на проявите на нисък морал, провокативно поведение и политическо говорене, особено когато това е демонстрирано от български народни избранници.

"През последните дни гражданското ни общество е изправено пред сериозно изпитание, предимно изпитание на духа, морала и етичните норми. От една страна справедливата и основателна гражданска и обществена чувствителност и социално напрежение, а от друга страна -  индикациите за развиваща се политическа криза, доведоха отделни български граждани до крайни състояния и открито демонстриране на психическа лабилност. Това в немалка степен засегна и една част от българските политици", твърдят те.

Синдикатът на служители в МВР напомня настойчиво на политиците, че полицаите не са частни служители, обслужващи интересите на една или друга политическа партия или коалиция.

"Служителите в МВР са част от българското общество и са изцяло и единствено в служба на обществените интереси. Ние в пълнота подкрепяме справедливите социални и икономически искания на гражданите. В протестите участват и се включват наши близки приятели, роднини, членове на нашите семейства", завършват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
0
 
! Отговори
Ви преди 10 години
Кои е синдикатът и с колко членове е? Защо му криете името? Цвъки, това да не е твоят синдикат? :D
218
0
 
3
 
! Отговори
Ангел Г. преди 10 години
Абсолютно недопустимо е хората, чиято работа е да се грижат за интересите на народа си, да не я изпълняват. Още по - лошото е, че действията им са срещу тях и дори взимат огромни суми за това. ''Властта над хората се придобива САМО като им се служи.лек" - Кузен
217
0
 
4
 
! Отговори
Един от народа преди 10 години
До МД ЩЕ ти кажа, че при вас има повече *** от колкото в МВР, вие определяте кой и как да се лекува не по симпатии, а по това колко и как си плаща. Преди да почнеш да ми се превъзнасяш помисли върху това и предполагам, че едва ли ще се намери човек на който не са му искане не регламентирано пари здраве. На вратите ви кое първо пише Д-р ..... или ЕТ станахте търговци на здраве. Когато същите тези под пийнали младежи бият Вас ревете, но над полицаите може а!?
216
0
 
8
 
! Отговори
ОЛег преди 10 години
Волене дупе да ти е яко ся.
215
9
 
0
 
! Отговори
inp преди 10 години
Както съм и сългасен със Злопаметна ... Омразата и противопоставянето между самите нас няма да ни помогне, а точно обратното, само ще ни навреди. А за хората , които си мислят че МВР не изпълнява нечий интереси и е неутрално или пък мислят , че са цъфнали и вързали , не знам какво да ви кажа... Щом това ,че виждате 100 килограмови прасета , които приличат повече на месари отколкото на полицаи или това , че половината не могат да говорят нормално на български не ви прави впечатление...
214
0
 
6
 
! Отговори
... преди 10 години
До VessoАко искаш да ти снимам като не участник в каквато и да е партия , колко бой съм ял от такива като тях, и колко цивилни съм срещал из протестите , които нарочно създават боища... Или ти идваш от някоя друга държава ??? И преди да ме обявиш за *** , ултрас или какъвто и да е , не съм ! Завършил съм една от най прекрасните гимназии в София , уча висшето си образувание ТУК ! И съм един от младите българи , които не искат да се махнат ...
213
0
 
5
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
До HahaЧии кокали трошаха? На младежкото БСП, агитките и атакаджии, отишли не да протестират, а да се бият с полицията, да трошат и правят метеж. Да има кръв за пратилите ги политици. Защо същите полицаи никой не бият сега? Стига с митове и легенди на хора, на които реда им пречи.Малко са полицаите към които имам критики. Не по вече от данъчните и много по малко от общинските служители.
212
4
 
7
 
! Отговори
Haha преди 10 години
Напълно подкрепям декларацията на МВР , колкото и да не ги долюбвам се радвам ,че излизат с подобно изявление . НО едно ГОЛЯМО НО... Защо не написаха същата тази декларация преди 3 месеца , когато същите те и главно Жандармерията трошаха кокали наляво , надясно ... Ето това се питам аз .... замислете се малко , тогава с какво настроение ни посрещаха пред парламента и сега как ни посрещат ?!?! На мен нещо ми намирисва...
211
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Под психически неуравновесени политици те разбират Волен. Тяхна работа е да пазят реда,а не да озаптяват хора с изявени психични проблеми. Затова си има други заведения и хапчета.
210
0
 
0
 
! Отговори
jouie преди 10 години
До СилвияБахти, колко си глупава ти всъщност :D
209
0
 
29
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До "Хейтър"?Ох, горещо младо главо... От гражданска война ни пазят бре човек, да няма потрошени витрини и кръв по тротоарите. На теб граждански конфликти може да ти се струват купон, а истината е че това представлява само кръв и невинни жертви. НИКОМУ ненужни при това. Повярвай на дърта кошница като мен, сменила три държави и четири режима и била сведетел на въоръжени конфликти на етническа основа. Няма никаква романтика в това. Няма и правосъдие. Само вдовици и самотни майки.
208
3
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 10 години
От кой ги пазят? Ако ги няма полицаите, кой стои между народа и крадливите политици, че да трябва да ги пазят? Ти от коя планета падаш, та не си наясно, че репресивния апарат на която и да е страна и откакто свят светува, е създаден за да пази върхушката и заграбеното от нея?!Ако този народ е единен, там не би трябвало да има нито бариери, нито полицейски кордони. А и проблема хич не е само в полицаите или политиците - те не са извънземни, нали са част от същия този народ.
207
0
 
12
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До "Хейтър"?Е ти на колко години си?Семейство и деца нямаш ли? Полицаите пазят горещи глави като тебе да се върнат от протестите при родители те си, жени - ако имат и деца ако имат по живо по здраво. Много е лесно да вдигнеш бариерата и брат да се сбие с брата, но това отговорно ли е? Ти протести 97-*** явно не ги помниш, когато на млади момчета полицайчета им посягаха вчерашните комшии. Само това остава - да се избием помежду си.
206
2
 
1
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 10 години
Злопаметна, нещата наистина са елементарни! За това, което мутри, олигарси и политици причиниха на нард и държава, и продължават да причиняват, какво заслужават? СМЪРТ, СМЪРТ И САМО СМЪРТ! Те и поколенията им, както конфискуване на имуществото им. Всеки, който ми казва, че съм много краен е ***, която има интерес геноцида и ограбването да продължават. Или просто си е овца. Та, кажи ми, какво пазят полицаите? И не, "Това ми е работата" не е извинение! Всеки крадец може да се оправдае така.
205
0
 
13
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До "Хейтър"?Те имат ЗАДЪЛЖЕНИЯ като са на тази работа бре човек. Как не ги разбирате тези елементарни неща. ДЛЪЖНИ са да вършат тази работа, макар че като на граждани може и тях да ги сърбят ръцете да извият нечий врат на някой политик, но НЯМАТ право. Снощи са заградили периметра така, че да няма конфликти, а народа наистина игнорира офиса на Юруш. Отговорно и достойно поведение от двете страни, евала.
204
2
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 10 години
Мисъл, как точно ще се определи реда от народа? Статуквото в момента е те ни грабят, ни си траем и даваме. И да не си траем, пак даваме. Няма друго решение, освен да се режат глави, ама любимите ти полицайчета са там за да пазят точно престъпниците. Твоята логика е доста тъпичка, да знаеш - нещо като консервата и отварачката за нея, която обаче е вътре в консервата. Хем полицаите само пазят настоящия ред, хем ние трябва да определим какъв ще е реда. Е как да стане, драскачо?
203
0
 
8
 
! Отговори
МалкоМисъл преди 10 години
До дъртанянПолицаите са служители на РЕДА, не на части от народа или на политически партии, разберете го това. НАРОДЪТ е този, който в една нормална държава трябва да направи своя избор какъв точно РЕД иска да има. НАРОДЪТ трябва да избира, не полицаите. Те като част от същия този народ са направили избора си, но освен това си остават служители на реда, който НЕ СА опълномощени да променят, а само да защитават, докато Вие и аз, обществото, имаме грижата да определим реда за напред :)
202
1
 
17
 
! Отговори
Манол Глишев преди 10 години
Браво на полицаите. Странно - оказва се, че и те били хора :)Впрочем - долу ГЕРБ. Точно както АТАКАы БСП И ДПС, ГЕРБ е за в затвора в пълен състав.
201
26
 
3
 
! Отговори
Силвия преди 10 години
Операция на ГЕРБ - ПЛАТЕНИТЕ , ПЛАТЕНИТЕ, ПЛАТЕНИТЕ !!!
200
32
 
3
 
! Отговори
Силвия преди 10 години
Не разбирам от къде се поражда тази агресия срещу Волен и Атака ?! Постоянни обиди, че е луд, болен и т.н.?? Защо не ги осъди за обиди?? Ако така го обиждаха Бойко щеше ли да си седи без да прави нищо??? Ако така нападаха ГЕРБ - щеше ли да си седи без да се защитава????Щеше ли да защитава симпатизантите си - те не са симпатизанти, те са платените!!!Нова операция на ГЕРБ - "ПЛАТЕНИТЕ"!!!!

Спонсорирани публикации