Трета сутрин в Пловдив и Благоевград искат оставки

В недоволството днес се включи и черна котка
52
Трета сутрин в Пловдив и Благоевград искат оставки
Снимка: БТА

За трета поредна сутрин пред сградата на Областна администрация-Пловдив се събраха протестиращи против назначението на Венцислав Каймаканов за областен управител.

В протеста се включиха около 30 души, които без предупреждение блокираха за кратко кръстовището на бул. „Шести септември" и ул.„Васил Априлов". Участваше и черна котка в клетка, чиято собственичка твърди, че Каймаканов е от “квотата на котараците”.

Още по темата
Довечера ще има протест срещу правителството на Пламен Орешарски в центъра на града. Пловдивчани ще продължат да изявяват недоволството си и срещу новия областен управител.

Протестите продължават и в Благоевград срещу назначението на Муса Палев от ДПС за областен управител. Няколко десетки граждани се бяха събрали и днес с намерението да не допуснат Палев до работното му място, но той не се появи. Протестиращите скандираха "Оставка" и "Долу ДПС".

Непотвърдена информация, че Палев е подал оставка, зарадва за кратко недоволните, които започнаха да скандират „Победа“. След като стана ясно, че официално потвърждение за оставката няма, те продължиха да протестират. Над 1000 гласа са събрани до момента в подписка с искане за оставката на Муса Палев.

По-късно в парламента председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че няма информация Муса Палев да се е оттеглил. „Няма такова нещо, категорично опровергавам такава информация. А дали трябва да се оттегли или не – той е пълноправен български гражданин и неодобрението на част от обществото, ако е основание да бъде лишен от права, това означава всички да останем без права”, заяви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласуваш за БСП, получаваш ДПС!!!
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз като съм от Кърджали и съм християнка , какво , кучета ме яли така ли?Вие българите от другите градове отписвате градове , които са в пределите на България.Трябва да се борим не само за Пловдив и Благоевград а също и за Кърджали , Хасково, Разград.И ние сме българи!!!
37
1
 
2
 
! Отговори
Името преди 10 години
Не разбрахте ли вече, че никой няма да ви даде нищо ... защото НЯМА. Ние сме смалка *** и вече почти мъртва държава, вярно имаме повече инфраструктура от африка, като водоснабдяване с питейна вода, отходни води за мивките и тоалетните. Ефирна Телевизия, бая интернет, асфалтирани (в по-голямата си част) шосета. Обаче филма е, че населението намалява и застарява, а малкото останали млади са прекалено умни да работят като вас *** едно време. Ум царува, ум умува, ум патки пасе...
36
5
 
10
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Левски ще се обърне в гроба като разбере що за народ сме , та той се е борил и срещу такива псевдо патриоти като тия в Благоевград и Пловдив. " Ще се боря за една чиста република сътворена от българи ,турци ,арменци и всички който населяват нашите земи български да живеят в добруване во веки" В. Левски
35
5
 
9
 
! Отговори
Митко преди 10 години
до SBS ... Кърдажли и Разград не са ли и те български градове .. как може да пишеш така... просто трябва да се изметат от всички градове в България и това е !!
34
2
 
6
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
по какво прецени, че в Благоевград са пасивни? два дена там има протести, но на втория ден управника просто не дойде!
33
9
 
1
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
За няколко дни са приети нови 20 членове на ПП ГЕРБ в Пазарджик
32
8
 
4
 
! Отговори
до гранжданка преди 10 години
И как прецени, че няма качества за този пост? Ти да не си някакъв медиум или какво? Като не познаваш човека не говори ако обичаш!
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е та той и Причкапов си беше от тея същите, а човека си управляваше града години наред. Народната традиция си е велико нещо. Може би там хората тайно се надяват управляващите да изберат магаре, защото вероятно ще е по-добрия иброр .. но не си го признават :)
30
1
 
19
 
! Отговори
ннннн преди 10 години
Аз съм на мнение, че трябва и областните управители трябва да се избират с гласуване. В противен случай винаги ще ни натрисат хора, които не одобряваме.
29
6
 
7
 
! Отговори
гражданка преди 10 години
Чудя се защо благоевградчани са толкова пасивни. От това, че по форумите не намирам отзиви в подкрепа на Муса Палев си мисля, че хората не го одобряват, но никой не подкрепя протестиращите. Това е срам за гражданите на Благоевград. Искате ли българи да ви управлява този човек, на който не му личи да има много качества за този пост. Ако ги има, значи много добре ги прикрива. Събудете се най- после и да се приключи най- после с този въпрос.
28
8
 
6
 
! Отговори
той преди 10 години
И какво значи, българинът Иван е християнин и може да стане областен, а българинът Ахмед който е мюсюлманин не може , абе хора вие в кой свят живеете, та нали и Иван и Ахмед ядат един и същи хлаб , плащат едни и същи данъци, знаете ли колко сме далеч от американците по толерантност , / на светлинни години/ дете на потомствени роби да им стане президент, мислете с главите си.
27
3
 
7
 
! Отговори
ТОНИ преди 10 години
ЗНАЧИ Е ВРЕМЕ И ПАЗАРДЖИК ДА СЕ ВДИГНЕ!!!!! НО НА МЕНЕ ВЪПРОСА МИ БЕШЕ КОЛКО НА БРОЙ СА ОБЛАСТНИТЕ ОТ ДПС ,ДАЖЕ КОЛКО ЛИ СА В ЦЯЛАТА СТРАНА??
26
1
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС??????? преди 10 години
ТОЛКОВА ЛИ МАЛКО ХОРА ЖИВЕЯТ В ТЕЗИ ГРАДОВЕ ИЛИ САМО ТОВА СА ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ГЕРБ РЗС И МОЖЕ БИ СДС ИЛИ ВМРО??????????
25
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен Сидеров премиер!
24
0
 
22
 
! Отговори
Бойчо преди 10 години
А така , следващия път пак не гласувайте ,и ДПС ще вземе 55% и няма на кого да се сърдите, като се правите на ущипани моми всички християни.
23
2
 
2
 
! Отговори
За нови избори преди 10 години
До Анонимен: Това е поведение на политик! А не като нашите дупедавци. Така се учат и младите на патриотизъм, на ценности и се създава здраво общество! Нашите политици са нефелни!
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кораба потъва бавно!Добрата новина е че имаме нов капитан!Лошата е че трябва да се евакоираме!Вие ми предлагате да се смени капитана...
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И в Пазарджик има нов областен от ДПС. Но там протестиращите са 10 човека?????????????????????????
20
4
 
17
 
! Отговори
ЗА нови избори преди 10 години
До Анонимен: Абсолютно си прав! Не можем да позволим турчин да беснее над бащино ни огнище! ХОРА, ние сме БЪЛГАРИ, ХРИСТИЯНИ! СЪБУДЕТЕ СЕ! На децата фесове ли ще слагаме?!?!