Тютюнопроизводителите ще протестират пред МЗХ

Те се събират на 18 юли, докато заседава Консултативният съвет
5
 Тютюнопроизводителите ще протестират пред МЗХ
Тютюнопроизводителите протестираха и на 11 юли. Снимка: Булфото, архив

Национален протест на тютюнопроизводители е насрочен за 18 юли пред МЗХ, съобщи председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев, цитиран от БТА.

Тогава ще се проведе и заседание на Консултативния съвет по тютюна.

"Искаме сигурност за седем години напред и промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия, които да регламентират национални доплащания до 2020 година", каза Цветан Филев.

Вчера министърът на земеделието проф. Димитър Греков и заместникът му Бюрхан Абазов се срещнаха с тютюнопроизводители и зеленчукопроизводители, които блокираха кръговото край ГКПП "Дунав мост".
Повече от час продължи блокадата в четвъртък, което доведе до образуване на големи опашки от превозни средства.

Още по темата

По време на срещата министърът обеща подкрепа за тютюнопроизводството. Той им каза, че за тази година са отпуснати 73 млн. лева.

"Имаме съгласието на премиера за още 11, 5 млн. лева, които също ще бъдат отпуснати. Друго искане е да има гаранции за следващата година, което също е уговорено. Постави се въпросът за следващия програмен период. Тютюнопроизводството за България е важен отрасъл. Нямаме подкрепа от ЕС, но за българските тютюнопроизводители ще има до 2020 г. национално финансиране", категоричен бе Греков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
мето преди 10 години
Първите двама за фитнес-тютюнопроизводители. Ай сектир бе ***!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия *** няма ли кой да ги зарита.За какво точно протестират-цял свят се бори с тютюнопушенето, те пари искат.Да се дават пари за селско стопанство -да, за тютюнопроизводсво не!
3
11
 
6
 
! Отговори
Тютюн Тютюнков преди 10 години
Ще давате и хоро ще играете!!!Драскачи, а знаете ли колко млрд прибира държавата от този "замиращ" бизнес???А от ***, като вас колко печели?
2
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
И каква излезе? От една страна забраняваме пушенето в кръчми и на обществени места, защото е вредно, а от друга ще даваме мангизи за производство на тютюн.
1
2
 
12
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Тия са "чисти" българи. Престанете да давате нашите пари в сфери, които пазара ги изхвърля. Тютюнопушенето замира в цял свят. Тези вместо да реват за пари да се преориентират, защото просто така работи пазара. Който не успее фалира. Ние предпочитаме парите ни да отиват на по-добро място.