Ние крещим "Оставка", те разбраха "Отпуска"!

Акция "Целуни полицай – усмихни го" на 43-тия протест срещу кабинета
Обновена: 27 юли 2013 09:35 | 26 юли 2013 20:04,
412

Снимка: Булфото

За 43-ти пореден ден в центъра на София се събраха недоволни граждани с искане за оставка на кабинета "Орешарски".  Те отново скандират „Оставка” , „Уволнение” и „Червени боклуци”.

На протеста беше издигнат лозунг: „Ние ли криво викахме „Оставка”, та вие разбрахте „Отпуска”?”.

"Слизайте, това не е бял автобус, а бяла държава", пише на друг плакат. Млад мъж беше нахлупил на главата си тенекиена кофа с надпис "МВР" и "Цветлин Йовчев".

Една от нетрадиционните инициативи за тази вечер е флаш моб под надслов „Целуни полицай – усмихни го!”.

„Да усмихнем уморените полицаи около парламента! Когато сме наоколо, всяка дама е поканена да сложи червило и да опита да целуне полицай! Те са с нас! Нищо че бяхме бити предната вечер! Нищо че го отнесохме по мъжки! Момичета, да покажем, че сме добри човешки същества!”, призовават организаторите.

Към 19.30 часа около 1000 протестиращи са се събрали в района на Ларгото в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицията продължава да обезпечава обществения ред, допълват оттам.

Протестните митинги и шествия започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който по-късно беше отменен от Народното събрание.

Тази вечер за пореден път се събраха и граждани пред пилоните на НДК на контрапротест в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
6
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
До за веско02Властта е в БСП в момента.Тези назначения идеализъм ли са?
246
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крещящите искат един як бой по простите им кратуни. Тъпанарите взели и тъпани, да не се обиждат като им казват,че са *** ***.
245
8
 
29
 
! Отговори
за веско02 преди 10 години
Абе вие наистина ли сте толкова ограничени или само се правите... Не разбрахте ли, че всички, ама абсолютно всички които са на политическата сцена в момента са бивши комунисти, и то от върхушката. В БСП поне има останали идеалисти - макар и малко, докато в Герб са всички политически хамелеони - минали от БКП, през сините, после царя и сега - Герб. Как мислите? Защо го правят и защо винаги избират да са със силните на деня? Защото им трябва властта, а вие си мислите че ви мислят доброто.
244
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев е по-лош от телефонните измамници защото *** пенсионерите и работещите заедно , без никой да го издирва за измами в особено големи размери !!!!
243
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хаха
242
14
 
15
 
! Отговори
teo преди 10 години
С тези МИРНИ И СИМПАТИЧНИ ПРОТЕСТИ ПОД ЗВУЦИТЕ НА РОЯЛ, ТЕЗИ ЧЕРВЕНО-ТУРСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ ПОИСКАТ И ТУРСКИ МААНЕТА !!! ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ТАКА НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСЯТ НА ОСТАВКА!! ЗАТОВА БЪЛГАРИ С РАДИКАЛНИ ГРАЖДАНСКИ НЕПОДЧИНЕНИЯ И СИЛОВО ИЗХВЪРЛЯНЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА И МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ!!! Боят настана, тупкат сърца ни !!!
241
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото и да сме толерантни не може вече 43 дена да ставаме заложници на едни объркани анархисти,които се забавляват като правят мизерииНо най-важното,те не знаят какво искат!! На въпрос какво следва като падне правителство,те казват:"Не знам важното е да падне пък после каквото стане"Като "интелектуалците" на нацията поне трябва да мислите за повече от 5 дена напредЗащо тези объркани хора трябва да решават бъдещето ни,като те изобщо не са наясно с тяхното??!
240
4
 
14
 
! Отговори
3goro преди 10 години
До до ГражданскиИ как точно става , като си купиш цели ромски махали ? Така ли се изразява волята на народа на избори ?Или правиш театрални пресконференции в деня за размисъл , с недоказани обвинения и Бюреков лъжите денонощно ?Без работеща Съдебна система България е обречена !!!!
239
10
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Прави сте момчета и момичета.Разбрали сте че БСП съществува и се подхранва само с алчност и омраза.За тях категории като честност и почтеност са непознати.Настръхват като като видят пари на хоризонта.Преди години колко хора избиха за да им вземат къщите и имотите.Децата им сега управляват.
238
11
 
8
 
! Отговори
ШОФЕРА преди 10 години
Оу,айде тримата платени червени *** да се качват в рейса за Бузлуджа,че само вази чакаме.За днес стига толкоз.Утре пак.
237
7
 
22
 
! Отговори
Нормален преди 10 години
ВИНАГИ СЪМ КАЗБАЛ, ЧЕ ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТИ СА ЕМАНАЦИЯ НА ПРОСТОТИЯТА. КОЛКО ТАКИВА СЕ ПРОВЕДОХА ЗА БЛИЗО 25 ГОДИНИ И КАКВО ПОСТИГНАХА? ДОКЪДЕ НИ ДОВЕДОХА? ГОРКИТ ПРОТЕСТИРАЩИ НЕ РАЗБРАХА, ЧЕ ПРОТЕСТИРАТ ИМЕННО СРЕЩУ ТЕЗИ, КОИТО СА ГИ КУПИЛИ. Е, ТОВА НЕ Е ЛИ ПРОСТОТИЯ?
236
6
 
17
 
! Отговори
@#$% преди 10 години
Евалата професоре! Лошото е, че голяма част от нацията е затъпяла до степен на зомби и повтаря оставка и избори.., а и комунисти.. без да си дава сметка какво идва след това:(
235
8
 
20
 
! Отговори
проф. Аврамов преди 10 години
Истината е че зад лозунга "оставка" се крият два други:1. "Да върнем Герб на власт" и 2. "Да върнем ДСБ и подобни маргинални пртии в парламента". Аз съм от мнозинството което не харесва БСП но го предпочита пред който и да било от тези два варианта. Трябва време и главната причина е да могат да се организират нови партии та да има за кого да гласуваме! Протестиращите са готови да съсипят България само и само да не дадат време и чрез избори да затвурдят статуквото и горните лозунги
234
4
 
10
 
! Отговори
Той е преди 10 години
Новият лозунг ще е - Наеми гейове и травестити, да изцелуват всички милиционери, щото те друго не заслужават!
233
9
 
14
 
! Отговори
до Граждански преди 10 години
Пичага, волята на народа се изразява чрез гласуване, а не с врещене по улиците!!
232
5
 
8
 
! Отговори
Граждански протест преди 10 години
Ако народът е свободен, той не протестира, а упражнява властта си. Правото на протест замества правото на власт и е доказателство за липсата на народен суверенитет. Правото на протест е прах в очите на народа, защото упражняването на свободно поведение не е свобода. Свободата е само когато реално се упражнява властта.Животът без свобода-пряка демокрация е нищо,както е тук и сега.В България Свобода няма!
231
1
 
15
 
! Отговори
Граждански протест преди 10 години
У нас мнозина продължават да твърдят, че през зимата на 1997 г. е бил сключен някакъв нов обществен договор. Това са глупости, защото законите останаха същите и народът има точно толкова права, колкото и тогава. И ако утре народът, като суверен, поиска да упражни властта си, на него отново ще му кажат, че това е незаконно. Там, където волята на суверена е незаконна, не може да има нито законност, нито суверенитет.
230
0
 
3
 
! Отговори
До 348. преди 10 години
Защо си убиваш котката заради едните бълхи?
229
6
 
6
 
! Отговори
нали нямаше преди 10 години
организатори, госпожи и господа. Кой ви диктува лозунгите. Мозъзен тръст със сценарии за всеки ден!С парите как сте, какво е кафето? Ядене ще има ли за да дойдем от провинцията да хапнем на корем!А паветата доставиха ли ги?Знамена, лозунги ще има ли и за нас? Хайде, отлагаме го идването, няма гювеч, парите били на привършване.
228
5
 
11
 
! Отговори
@#$% преди 10 години
Акъл - море, глава - кофа:( абе, рудолф, я кажи в Германия кой управлява? Там няма коалиции, така ли? Оставка не знам си к'во.. алтернативата е тиква и е далеч по-зле!!

Спонсорирани публикации