Плевнелиев не е говорил за имоти с Бекир Боздаг

Той не е обсъждал теми от двустранен характер с турския вицепремиер
Обновена: 13 авг 2013 08:55 | 12 авг 2013 19:00, Камелия Цветанова
286
Плевнелиев не е говорил за имоти с Бекир Боздаг
Снимка: Булфото, архив

Президентът Росен Плевнелиев не е имал двустранна среща с представител на Турция, съответно не е обсъждал теми от двустранните отношения, в това число и имотни въпроси. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, след като Анадолската агенция съобщи, че Турция си иска отомански имоти в България и това е станало по време на неофициално посещение у нас на турския вицепремиер Бекир Боздаг.

Агенцията твърди, че за три дни в България Боздаг е пропътувал близо 2000 км. Той обърнал специално внимание на архитектурните паметници от отоманската ера, като подробно се запознал с правния статут върху собствеността им и изразил желанието на Анкара да се заеме с реставрирането им.

Пред Анадолската агенция Боздаг казал, че се почувствал оскърбен и натъжен от вида на запуснатите архитектурни паметници. Особено от това, което видял в Пловдив, където историческа джамия е превърната в ресторант, а в традиционна обществена баня се помещава музеят на модерното изкуство.

Още по темата

Заради това от прессекретариата уточняват, че на 8-ми август в Пловдив президентът е гостувал на вечерята–ифтар по случай Рамазан Байрам по покана на Главния мюфтия.

"Присъствието на държавния глава на събитието беше чисто човешки знак на уважение към религиозния празник и традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание.
 
На вечерята-ифтар участваха чуждестранни гости от Гърция, Косово, Македония и Турция, единствено в качеството си на представители на религиозните общности в съответните страни. Двустранни срещи с участието на държавния глава не са провеждани. Всички развивани тези в публичното пространство, базирани на предположения за разговори и срещи на президента Росен Плевнелиев с някой от участниците във вечерята, са откровени спекулации и не отговарят на истината", пише още в съобщението на прессекретариата. 

Оттам припомнят, че от встъпването си в длъжност президентът Росен Плевнелиев  е участвал в празниците на различни религиозни общности в България. Този модел на религиозна и етническа толерантност е едно от най-значимите постижения на българското общество и той следва да се съхранява не само на думи, а и с дела. По инициатива на държавния глава през април всички религиозни общности проведоха служби за здраве и благополучие на българския народ. Президентът декларира, че до края на своя мандат ще продължава да почита традициите на религиозните общности в България, се казва още в съобщението.

По-рано днес министърът на културата Петър Стоянович коментира, че въпросът с вакъфските имоти е уреден като проблем между Царство България и Османската империя от 1909 г., с което нещата са приключени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още по темата: ТурцияимотиПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРОЧЕТЕТЕ,НЕПРЕМЕННО,КОМЕНТАРА НА ЛЮБА МАНОЛОВА И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ,КАКЪВ НЕЗНАЙНИК ПРЕЗИДЕНТ ИМАМЕ.ИСТИНСКИ П..Ю МАРИНКИН.
228
8
 
33
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
Това същество наречено -президент трябва да се линчува.След като бе на скалистите планини в САЩ сега ни демонстрира и национално предателство.
227
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A .ЩО Е ДИРИЛ РАСИМ ТАМ И Е РЪСЕЛ ПРОСТОТИИ.ТОЯ *** СТАВА ВСЕ ПО-ОПАСЕН ЗА ДЪРЖАВАТА.....
226
10
 
32
 
! Отговори
КОЛЮ, КУЦИЯ преди 10 години
ПОЗДРАВЯВАМ Г-Н ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ С ДОСТОИНОТО СИ И МЪЖКО ДЪРЖАНИЕ И С МНОГО ФИНЕСТ ЕЛИМИНИРА СПЛЕТНИТЕ ПО НЕГОВ АДРЕС.ЗА ПРЪВ ПЪТ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ДОСТОЕН ЗА УВАЖЕНИЕ И ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕЗИДЕНТ.ПОЖЕЛАВАМ НА Г-Н ПЛЕВНЕЛИЕВ УСПЕХ,СПОКОИСТВИЕ И ДЪЛГО ВРЕМЕ ДА ЗАПАЗИ ПРЕЗИДЕНСТВОТО И И СЕМЕИСТВОТО СИ ОТ НЕДОБРОЖЕЛАТЕЛИ И ЗАВИСТНИЦИ.
225
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Главният бандит на Републиката - Боко назначи главен далавер-офшоката за Президент на българите!
224
8
 
39
 
! Отговори
Божко преди 10 години
Време е протеста да се изнесе пред президенството, ама там няма да има безплатно кайве....
223
8
 
39
 
! Отговори
лудият мунчо преди 10 години
държавният "глава',или по точно,държавният "***",в качеството си на какъв "религиозен" гост е участвал?Турската телевизия телевизия и турският министър,в качеството си на какви "религиозни " институции са участвали?АКО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ БЯХА "БЪЛГАРСКИ" ДОСЕГА ДА БЯХА ВДИГНАЛИ "БЪЛГАРСКИЯ " НАРОД, ДА ПОМЕТЕ ЦЯЛАТА УПРАВЛЕНСКА ***,НАЧЕЛОС "БЪЛГАРСКИЯ" ПРЕЗИДЕНТ,ТОВА ЧУЖДОЗЕМНО МЕКОТЕЛО И БЪЛГАРСКИ ПРОДАЖНИК!!!!Извинявайте,но не са ни виновни турците- те си гонят техните интереси.ВИНАТА Е
222
8
 
43
 
! Отговори
джаста-праста преди 10 години
А за какво са си говорили? Защо не допуснаха бълг. журналисти? Колко тебрика и ибрика му е направил? Подаръци получил ли е и дал ли е? Защо се среща с правителствен представител? Изказа ли възхищение от протестиращите на площад Таксим? И защо не даде лично обяснение ами вече втори ден ми бълва ПРи?
221
8
 
40
 
! Отговори
666 преди 10 години
Айде, стига с тия палячовци, че вече ни втръснаха!
220
8
 
46
 
! Отговори
мак преди 10 години
Така нареченият български президент.
219
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Протоколна вечеря се ходи за да се постигнат политически или икономически резултати, а не да се наядеш, за да не те показват пред журналистите. Турците са го поканили за да си постигнат целите, а нашият бил гладен и отшъл да се наяде... Да нахраним Президента като му оставим дюнер пред Президенството...А може да е пил и повече и да няма спомени какво са говорили, след като не е имало наши очевидци. Росене отиди си, стига ни продава и излага, много гафове сътвори.РОСЕНЕ GO HOME!
218
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не принадлежа към никаква партия.Обикновен гражданин на Републиката съм.До скоро подкрепях президента,сега след тази му среща НЕ го подкрепям.И никога няма да го подкрепя.Обикновен човек съм и се доверявам на интуицията си.Вече не ви харесвам г-н Президент.
217
8
 
53
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Издънките на този слаб, безхарактерен и лигав "псевдопрезидент" надхвърлиха границите на търпимото! ОСТАВКА!
216
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-печалното е, че една тълпа безделници, платени или прости, жъне вече два месеца по софийските улици, без цел. "Някой" им формулира целта "ЗА ПРОЗРАЧНОСТ НА УПРАВЛЕНИЕТО!" Само, че този "Някой" забрави да я преформулира, когато в епицентъра на политическите събития "главата" на българската нация я изтъргува тайно с турския вицепремиер.... И "ЦЕЛТА НА ПРОТЕСТА" се върна като бумеранг към същата институция, която я формулира.....
215
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жена му, Юлианчето го изтърва за 2-3 часа и гледай какви глупости натвори така нареченият ни 'президент'. Затова, вкъщи, под чехъл!
214
10
 
51
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
Защо направо не им е благодарил за 500-те години турско робство и баташкото клане? Защо не им е благодарил за тракийските бежанци? Е.....и и националния предател! И затвора му е малко!
213
9
 
48
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
"Българският президент Росен Плевнелиев благодарил на турския вицепремиер Бекир Боздаг за това, че Турция е осигурила втора родина на българските турци, прокудени от комунистическия режим на Тодор Живков и установили се в Турция след "голямата екскурзия" от 1989 г., съобщава БГНЕС. Плевнелиев направил това по време на благотворителната вечеря по случай края на Рамазан байрам в Пловдив, минути, след като българските журналисти не бяха допуснати там, уточнява агенцията.
212
11
 
50
 
! Отговори
иван преди 10 години
като е мишок пък не само той ами всичките ни политици са долни мишки как един не попита кога имат намерение турците да ни платят земите от одринска тракия които са много много повече от няколко изкъртени джамии
211
10
 
53
 
! Отговори
микаела преди 10 години
Президента се излага в последните месеци много сериозно и това ще му коства доверите на хората !
210
10
 
55
 
! Отговори
наско преди 10 години
направо се излага, поне да не беше правил изявление и то 4 дена след като не допуснаха журналситите, ясно е от тоя президент колко може да се очаква