Движението трябва да се пуска бързо, където има напрежение!

Пътен възел Яна можеше да се пусне по-рано, смята Фандъкова
20 авг 2013 09:01,
143
Движението трябва да се пуска бързо, където има напрежение!
Кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, БТА

Движението трябва да се пуска бързо на участъци, където се създава напрежение”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия  по повод вчерашната катастрофа на пътен възел гара Яна, където загинаха двама, а петима бяха ранени.
 
„Не искам да свързвам катастрофата с възможността да бъде отворена по-рано тази част на магистралата и да не се получават тези огромни задръствания”, допълни столичният кмет.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на строителния министър Десислава Терзиева, а и на целия кабинет, за това, че е забавила пускането на новия участък.  Тя от своя страна призова политиците да не извличат дивиденти от трагедии. Министър Десислава Терзиева заяви, че не би си позволила да пусне пътен участък, ако няма гаранции за качеството на строителството и за безопасността на движещите се по него.

Фандъкова обясни, че е разговаряла с председателя на АПИ инж. Лазар Лазаров и е поискала по-рано да бъде отворен този участък.
 
„Смятам, че това беше напълно възможно. Още повече, че и вчера стана ясно, че участъкът се отваря и без последния документ, който трябва да бъде издаден”, коментира Фандъкова.
 
Според нея откриването и пускането на движението са две коренно различни неща.

Още по темата
„Движението може да се пуска по-рано особено на такива места, където има засилен трафик. Смятам, че не трябва да се създава неудобство на хората за такива официални откривания”, обясни Фандъкова.

По отношение на протеста в петък, когато парламентът гледаше ветото на президента върху актуализацията на бюджета, Фандъкова каза, че в един момент се е получило леко напрежение, но полицията е успяла да се справи с него.

„Като столица на България София е център на всички прояви на гражданите. Длъжни сме да осигурим конституционното право на хората да изразяват своето мнение. Трябва да се реагира адекватно в такива ситуации. Работим в много добра координация с полицията. Апелирам към всички протестиращи да не се блокират кръстовищата”, обясни Фандъкова.

Що се отнася до инцидента в китайския ресторант, Фандъкова заяви, че състоянието на най-тежко пострадалия при взрива остава критично. Столичният кмет уточни, че проверките са започнали веднага.

„Важно е да се правят сериозни проверки и да се борави внимателно с газови бутилки и газови инсталации. За мен важно беше да се установи дали има риск за живеещите в сградата, но няма такъв риск".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ,А НЕ КМЕТИЦА!!!!
46
2
 
20
 
! Отговори
ЕДIN преди 10 години
И КАТО ПУСНАТ ОТСЕЧКАТА ПО-РАНО БЕЗ АКТ 15 И АКТ 16 И СТАНЕ НЕЩО.... ПОСЛЕ ТАЗИ ГОСПОЖА ЛИ ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ?
45
3
 
13
 
! Отговори
дадо преди 10 години
Гледайки *** около паметника на цар Освободител щях да катастрофирам.Отдавна е време и той да бъде изринат от там. Не знам какво чакаме комисия или някой да пострада заради няколко платени ***.
44
1
 
11
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
Всички, които пишете политически коментари на гърба на пострадалите, сте най-обикновени ***.
43
0
 
2
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
До европатаТрудно е да съобразиш, че ако няма спрели коли, най-много да се надене на мантинелата, нали?Тичай при ковчежника, да си патентоваш заработеното.
42
1
 
11
 
! Отговори
men преди 10 години
"Движението трябва да се пуска бързо, където има напрежение!" - то и на Орлов мост имаше напрежение, ама не искаше да пуснеш движението, а?
41
4
 
3
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
До АнонименМай никой не носи и отговорност, че си останал неграмотен, неинтелигентен и озлобен пигмей.
40
13
 
3
 
! Отговори
НЕПОКИСТА преди 10 години
Тая Фъндъкова от ден на ден по-хубава става красива жена може да я прасни човек с кеф!
39
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До всички *** герберасти и техния *** ,НЕГРАМОТЕН , ВОЖД *** АГЕНТ БУДА .Никой не носи отговорност за това че някой си карал някъде безотговорно с преавишена скорост и спейки , Отговорност носи само спящия шофиор .
38
13
 
4
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
що ми слагате минуси бе "умници платени" идете да видите, пътя се води "в строеж", Орешко като Ф.М. спря плащането към строителя а ГЕРБ го довърши и разплати, хората плащат винетка за пътя без да е пуснат в експлоатация. Хората не ядяли асфалт ама умрелите нищо не ядат а пък живите го ползват *** такива айде почвайте с минусите.....
37
5
 
23
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Фандъчето каквото каже "Кралят - Слънце" веднага приглася след него! Е_ _ти смешните "герберчета" ! :))) И тези били дясна партия.... ааа ха ха ха ха.... това си е чисто БКП от най страховитите му години... ;) Една "икона"... една "пътеводна звезда" най отгоре с име - Другарят Борисов и всички други само му ръкопляскат,гласуват каквото ТОЙ каже.... а ме съмнява дори да изказват личното си мнение от СТРАХ И СТРАХОПОЧИТАНИЕ към НЕГО! :) ;) :) Как може да ПОЛИТИЗИРАТ ЕДНА ЧОВЕШКА ТРАГЕДИЯ ТАКА?!?:(
36
17
 
6
 
! Отговори
астра преди 10 години
майко мила,тука е пълно с платени драскачи на триглавата ламя. оставка, душмани - веднага. Боже, защити България, моля Те.
35
5
 
1
 
! Отговори
европата преди 10 години
До YegresnatsemnelovВъпрос с още по-висока трудност - значи няма "тапи", няма катастрофи - така ли? Ако отговора ти е "да" , то моя съвет е - патентовай си откритието, може някой ден да ти е от полза :).
34
5
 
23
 
! Отговори
държавица преди 10 години
По-*** *** от тази София не е имала за кмет. Окепази улиците, Витошка я направи като анадолска улица с цирей по средата. Как има изобщо очи да се появява пред медиите това недоразумение.
33
1
 
6
 
! Отговори
batgoran преди 10 години
До YegresnatsemnelovАз съм припарвал до моста и наистина има много нова изградена инфраструктура там, но няма път до Видин. При Димово ремонт, пътя през Смирненски отново с месеци затворен мост и забранен за тирове и всичко минава през Лом. Ела в Лом и виж на какво заприличаха улиците тук
32
3
 
20
 
! Отговори
глупав гербер преди 10 години
По времето на Фандъкова имаше жив разкъсан от кучета, но герберската *** оставки не подава, трябва с прокуратура да се дойде и да го завлечеш в ареста като Цецку за да се откаже.
31
14
 
5
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
До европатаза нея не знам, ама ти успешно подхвана песента на хора.Сега въпрос с повишена трудност, като за тебе. Ако беше отворен пътния възел и нямаше чакаща колона, как румънския тир щеше да се забие в колоната?
30
5
 
1
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До SmurfКъв е тоя Междуречки, Месопотамов ли? Колко години е бил кмет и колко години е кмет Данчето?
29
3
 
20
 
! Отговори
БАЙ ПАВЕЛ преди 10 години
ДАНЧЕ БОКО НАТРУПА МНОГО НЕГАТИВИ И ВЪОБЩЕ НЕ ГО ЗАЩИТАВАЙ ПИАР НЕ ПРАВЕТЕ И НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ ТИ СИ ПОНЕ ЖЕНА ВЯРНО МНОГО ЗАВИСИМА ОТ МУТРАТА БОКО НО ТИ СИ ИЗБРА ТОЯ ПЪТ
28
5
 
23
 
! Отговори
оставка преди 10 години
Абе тая герберастка селендурка като си отвори устата само змии , гущери и глупости бълва.Вместо да се изказва както винаги тъпо и неподготвена ,да каже колко хора бяха изядени от кучетата благодарение на нейната некадърност и малоумие и кога най накрая ще благоволи да си подаде оставката .София не я иска тази селска крадла и лъжкиня.