Над 5000 студенти ще посрещне Софийският университет

Откриват тържествено новата академична година на 27 септември
1
Над 5000 студенти ще посрещне Софийският университет
Снимка: архив, БулФото

Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще открие тържествено новата академична година на 27 септември. На този ден ще е кулминацията на честванията за 125-годишнината на СУ, съобщиха от висшето училище.

И тази година Софийският университет ще посрещне повече от 5000 млади хора. На 27 септември гости на Алма матер ще бъдат представители на университети от цяла Европа и от близки и далечни краища на света, както и партньори от академичната и научна общност.

За първи път в историята откриването ще започне с празнично шествие с всички студенти и преподаватели, което ще тръгне от Ректората и ще премине през някои от най-знаковите места в столицата, за да стигне до храма "Св. Александър Невски", където ще бъде обявена за открита новата учебна година.

Въпреки трудностите, с които обществото ни и университетът се сблъскват, ние имаме едно сериозно предимство: дълбокото ни убеждение, че знанието прави силата. Ние знаем, че образованите хора са най-големият капитал. Дано, отбелязвайки юбилея, да успеем да напомним на всички, че образованието е основният приоритет на всяко модерно и проспериращо общество, посочват от СУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Софийски университет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Гб преди 10 години
Хайде, чакаме ви да се включите в протестите!

Спонсорирани публикации