Който иска да работи, е добре дошъл във Великобритания!

Това увери британският посланик у нас Джонатан Алън
11 ное 2013 18:45, Елка Василева
39
Който иска да работи, е добре дошъл във Великобритания!
Посланик Джонатан Алън. Снимка: архив, Булфото

Трудовият пазар във Великобритания ще бъде отворен за всички от 1 януари 2014 година, в това число и за българите. Това каза пред журналисти в Пловдив посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън.

По думите му българите са граждани на страна членка на ЕС и имат право да работят във Великобритания, както е предвидено в договорите на общността. Посланието ми е - който иска да работи, е добре дошъл, но който иска само да се възползва от социалната система - няма да е възможно, каза Алън.

Още по темата

По думите му няма дискриминация срещу българите. Българите са трудолюбиви и плащат данъците си във Великобритания, допълни дипломатът.

Алън коментира и протестите у нас. Тази година едно от най-впечатляващите неща в България е гражданското общество и свободата на хората да казват това, което мислят, каза посланикът. Според него има повече отчетност и прозрачност в правителството и на места в страната. Надявам се, че това ще продължи, защото прозрачността означава, че решенията са по-отговорни и хората разбират защо са взети, каза Алън.

Посланик Алън бе в Пловдив на годишната британска възпоменателна церемония. Тя се проведе на полето в Централни гробища, където са погребани 55 британски войници, починали в пловдивския лазарет от раните си по време на Първата световна война, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Han Asparuh преди 10 години
Az misleh da doida da poeba rozovi dupeta
32
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ, господин посланник.Умните англичани избягаха от Великобритания заради невероятно високите ви данъци, такси и всякакви налози и вашето правителство запълва дупките си с ЛАКОМИ ЗА ПАРИ И ЗАБРАВИЛИ РОДА СИ ЕМИГРАНТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ.Сега започнахте кампания на прогонване на имигранти(също като у нас и навсякъде по света).ЕТО ТАЯ ЛАКОМИЯ И ОТРИЧАНЕ ОТ ВСИЧКО МИЛО И РОДНО ЩЕ ЗАТРИЕ ЧОВЕКА.Няма нищо по-хубаво от това човек да живее ТАМ КЪДЕТО СЕ Е РОДИЛ И ДА ТАЧИ И МИЛЕЕ ЗА БЛИЗКИТЕ СИ, НЕ ЗА ПАРИ.
31
3
 
6
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
До 22 ПРИ КОИ "нас" ще идват британците след 100 години?!След 100 години ше сме много умрели и едва ли нивото на Световните водите ше е грижа за мен, теб и децата и внуците на народа ни.Ти гледай сега да направиш нещо полезно за себе си и децата си.След сто години единствената полза от теб в най-добрия случай ще е споменът за теб и минералите от разложният ти труп.
30
5
 
17
 
! Отговори
бъдещ емигрант преди 10 години
Работа навсякъде по света има за КВАЛИФИЦИРАНИ хора, които имат добра професия и владеят езици. За прости, некадърни и мързеливи хора няма никъде работа, освен в ГЕРБ и БСП. Запомнете го това скъпи сънародници
29
3
 
5
 
! Отговори
!!!!!!!!!! преди 10 години
82 - 83 % - процента oт ромите обрахте, като обещахте работа, а допълнително си набавихте и ромънски роми за да падне цената от количество и от изработка.Пример:1,Място за 100 човека има 300 човека понеже другите си заминавали и могат да се откажат ама надали. Мястото което е за работа и с 65 човека ще си го работят доволно. И ако изкарваш днес 60 лири вземаш само 20 в най добрия случай нормално идва между 13-15 лири, а има дни и по 5 лири само. Колкото инвестираш трябва и да дадеш/ холидей/
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да. унищожиха ни заводите фабриките предприятията и сега ще ходиме да робуваме на капиталистчетата за жълти стотинки. Ще си зарежеме родината да пустее и ще ходиме да създаваме блага за чужди държави. А пък на наше място докараха *** от африка. Как сте таваришчи добре ли ви влезна сЛободата ДемоХрацията и *** турско африкански парчета? Честето ви Е;АНЕ.
27
3
 
6
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 10 години
Минимално заплащане на час и минимални изисквания към работодателите в договорите. Пример в договор за сезонни работници:1. Ако вали няма заплащане - не ти дават работа2. Ако някои от надзирателите-супервайзери те нагласят на ниска изработка нямаш право на глас понеже който е против супервайзера е против шефа и трябва да си ходиш след няколко ниски заработки.3. Няма пазар днес ще се работи 1 час. Мениджъра няма събрани заявки и шефа не плаща.4. Полагати се достъп до 14 дена неплатена- няма
26
1
 
5
 
! Отговори
sever преди 10 години
belite xora shte si ostanem vav bg merci no nashite romi barabar sas vashite sa garancia za prosperiteta vi
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До varg vikernesVrag, ужасно тъпо парче си приятел със сериозни психически отклонения. Пий си хапчетата, че зле.
24
5
 
10
 
! Отговори
prof.Solomon преди 10 години
Не си спомням по - симпатиен посланик Великобритания да е пращала у нас . А който иска да ходи там да работи е ОК . Нека да си дават сметка че ще се спречкат със всякаква *** не от Европа а от цял свят . Там е меката на тероризма всичките тия дето се бият в Сирия са тяхни поданици . По-тъпо место за работа едвали човек може да намери . Аз съм на место където ходещи въглища не се забелязват . А у нас скоро ще напълнят мариците с ходещи *** .
23
3
 
20
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Естествено,че във ВБ се страхуват от 900 хиляди български и 4 милиона Румънски ***.Великобритания е подредена държава и *** преселение би довело до големи сътресения в осигурителната им система.На мястото на техните политици бих бил и по-краен!Дж. Алън е един от най-читавите посланници на Велиобритания у нас...Беше дипломатичен,но и ясен:Българите и Румънците,които не източват осигурителната им система са добре дощли.И няма какво повече да се каже по то този въпрос.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Spomnqm si predi nqkolko dni po novinite , nashi sagrajdani Balgari, na preduprejdavat da ne utivame na rabota v Velikobritaniq ta dane im prechim ! E na takiva alchni *** trqbva da im se otneme balgarskoto grajdanstvo ! Sofort !
21
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, нашите хора, какво ще работят? Ще ви мичт чиниите и таолетните. Мерси.
20
5
 
21
 
! Отговори
Ало-ало преди 10 години
Тук Нощен ястреб! Имаме проблем с връзката. Отдавна не ни интересувате, а след 100 години ще сте под вода. Тогава вие ще идвате при нас
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние! Наследник на Крум Страшни.Идвам да работим Цар!
18
2
 
18
 
! Отговори
шефове от Варна преди 10 години
Бехме на студентска бригада 2009 Barway Rd договора беше за 2 месеца но ни изработиха с 1 месец , а на целината беха само Българи шефове от Варна , мошеници
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Работа без пари.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Който иска да работи, е добре дошъл във Великобритания!"... се пошегува британският посланик.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
М`чи кой не иска пандури да му дрънкат в джобчето.
14
10
 
12
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
До АнонименТези деца които Рузвелт и Чърчил убиха в Дрезден са геройте на Германия.Те не се уплашиха пред лицето на смъртта.