По следите на червената боя – Втора серия

Ранобуден студент: Полицаи удряха шамари на момичета!
Обновена: 6 дек 2013 14:28 | 6 дек 2013 09:35,
141

Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Ранобуден студент обяви категорично, че младежите вчера, които почти цял ден протестираха пред парламента срещу промените в Закона за МВР, не са били агресивни.

Твърдения, които МВР обори със снимки и кадри, а и с информация, че деветима са задържани заради нарушаване на обществения ред.

Вчера през целия ден униформени с мегафони предупреждаваха демонстрантите да спрат да  бутат загражденията, както и да преустановят замерването на сградата на парламента с домати и бомбички с червена боя.

Още по темата
Не така обаче стоят нещата според Борис Рангелов, който обяви пред Нова тв, че полицаи са удряли шамари на момичета, а две от тях са били отведени в РПУ, защото прегръщали униформените с ръце, боядисани с червена боя.

"Просто полицията се опита да ни отдели от загражденията със сила и това е видно от всички кадри. Уверявам ви, че с тези удари, които виждаме на кадрите, е невъзможно да се случи нищо - нито на загражденията, нито на полицаите зад тях", коментира той.

Попитан какво не им харесва в Закона за МВР, Рангелов заяви, че това е един интересен закон, за който се твърди, че е оформяне на предния Закон, преписването му на чисто и нищо не се променя.

"На практика се променят много неща, които засягат всички граждани. Например по време на протестни действия полицаите могат да обезпечават личната си безопасност с използването на технически средства – оръжие, полицейски палки, каски и други", даде пример студентът.

По думите му промените са много и всички те са в ущърб на гражданите.

"Този закон не е правен за обществото, а за определени хора... Въпросът е друг, ако те получат заповед, нареждане, за по-активни мероприятия спрямо протестиращите, за по-грубо държание спрямо тях, ние как да сме сигурни, че те няма да използват точно този мотив, че нарушаваме личната им безопасност и се чувстват застрашени, за да използват полицейски палки?", попита Борис Рангелов.

Ранобудният студент настоя, че народните избраници и от ляво и от дясно трябва да ги чуят.

"Депутатите трябва да ни чуят. Ние протестираме против цялата политическа класа за морал в политиката. Това е национална кауза. Ние не защитаваме личния си интерес, а обществени каузи", заключи младежът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
0
 
! Отговори
контра преди 10 години
Пич, недей да защитаваш моя интерес. Аз съм зрял, улегнал, разумен, различавам добро от лошо и никога няма да се опитам с неприемливи средства да постигна примамливи цели. Вие, за съжаление сте точно обратното. Говорите с клишета и си мислите, че като искате нещо , то веднага ще стане ,понеже на вас ви се струва правилно.Вече не сте деца, време е да поумнеете, да осъзнаете пречинно-следствените връзки и да си подредите приоритетите. В момента не сте обществено полезни.
122
3
 
4
 
! Отговори
та ани преди 10 години
страм си е наистина ,че полицаите не си вършат работата и да санкционират престъпни деиствия,дали си мъж,жена,студент ,работник ли квот се сетиш няма никакво значение...... тия индивиди извършват престъпление и само благодарение на политическия чадър и грозното манипулиране от журналистите не копат градинки като форма на общесвено полезен труд
121
3
 
5
 
! Отговори
новина без коментар преди 10 години
В Лондон: Студенти окупираха университет, 36 в ареста
120
7
 
7
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Срам за полицаите които бият момичета. Българската жена не иска социализъм. Тя проумя че това е лицемерие. Аз заставам зад трудовите хора на България. Който не работи - не трябва да яде!
119
7
 
6
 
! Отговори
до 124 преди 10 години
Батка,при ГЕРБ ти отивал на зле бизнеса щото си нагаждач и ***,а днешните управници толерират точно такива като теб!***,*** и далавераджий.
118
8
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
доста са мърляви тия ***, може би черната къдрва става за една тръба?
117
2
 
7
 
! Отговори
юда преди 10 години
ДО 124 *** гъбаркай бабите Какъв ти е бизнеса-общински служител Малкия и среден бизнес умира
116
5
 
6
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Тези ужасяващи кадри ми напомнят за една друга битка - Сталинградската, боевете за Мамаев курган между гвардейците на Родимцев и СС дивизиите на Паулус. И двете битки - за парламента и съответно за Сталинград бяха епични и решителни, с участието на девойки. Странно защо преди нямаше такива зверски физиономии. И да си кажем правичката, нито толковоа дебилни изражения.
115
2
 
9
 
! Отговори
релист преди 10 години
До 789л......Е как няма да ти потръгне; Започнал си отново да крадеш и мамиш ...Това е истината
114
10
 
18
 
! Отговори
789 преди 10 години
Да симпатизирам на правителството на Орешарски.Умен съм,образован съм и не съм съгласен да ме вписват в клишето -*** и некадърен,защото имам бизнес от 1996 г и до днес.При управлението на ББ от всички телевизии ми говореха колко всичко е о кей и какво кадърно правителство ни управлява и колко некадърна е била тройната коалиция,но при мене нещата отиваха от зле по зле и на хората около мене.През това лято,нещата тръгнаха отново,започнахме да работим -е така стоят нещата.
113
2
 
18
 
! Отговори
Antonim преди 10 години
До AIMILIVSНа колко години сте господине? Стига повтаряхте клишетата на прехода! НЯМА страна в света, която да е построила комунизъм, и в България не е имало. Имаше Студена война, нямаше олигарси, нямаше безработни и хора, които за се замозапалват от глад и безисходица. Имаше някакъв ред, а не сегашната слободия, която някои наричат демокрация. Прочетете какво значи демокрация.
112
21
 
18
 
! Отговори
До ВСИчки Червени преди 10 години
Платени червени драскачи, виждам най ви харесва управлението на Партията+ турци!! Всички с различно мнение са от ГЕРБ, незнам защо тази презумпция?! Направете една ревизия. Какво направи Партията за вас? Окраде ви. Но нищо нека за по едно кебапче да и простим и се направим, че никога нищо нередно не се е случвало по време на 8 те от 12 правителства в които БСП участва от началото на прехода. Нека им дадем 2 ри шанс.. пардон 9 ти..Е докога?!Не съм от Герб и няма да бъда но искам ОСТАВКА!!
111
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това с боята не е толкова мащабно престъпление, че да му се обръща толкова внимание. Също като чупене на пейки в парка и това е от категорията "дребно хулиганство". Не представлява голяма обществена опасност.Май се полагаше две седмици кафез да копат или нещо подобно плюс глоба.Друг въпрос е, че имаме нужда от герои мъченици на някаква много висока кауза, в момента се избистря. Не знам си къде.
110
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо да се дърляте за Бойко,Сергей или Местан,вместо да плюете студентите,красивите и умни протестиращи или беззъбите привържаници на кабинета водени от Мишо шамара се замислете,кой аджеба дърпа конците.Тя България е малка държава.Два олигархични кръга се борят за господство.Досега бяха Цветелина,Прокопиев и компания,сега на власт е Пеевси,Доган и Цветан Василев.Политиците са кукли на конци,а ние сме тълпата,която,ръкопляска,освирква,ту плаче ту се смее ту гледа с питащи очи.
109
13
 
20
 
! Отговори
да преди 10 години
Не шамарчета,палки трябваше да им раздават полицаите.Аман от лигльовци,разиграващи държавата.Не прочели закона за МВР,протестират,или големите "демократи" така им казали и те така правят.Излагате се г-да демократи и герберисти,излагате се и не се осъзнавате,че вече всички ви се подиграват на самодейностите.Всяка нещо си има граници,а вие отдавна ги преминахте.Вашата олигархия няма да дойде на власт,разберете.
108
9
 
16
 
! Отговори
bb преди 10 години
тая с жълтото как реве без сълзи...ще речеш че жива я дерат....
107
9
 
3
 
! Отговори
До 109 преди 10 години
Самият факт, че употребяваш думата стерва ме навежда над мисълта, каква преса четеш и какъв ти е вероятния произход, убеждения и т.н.
106
12
 
27
 
! Отговори
The king преди 10 години
Кой знае какви постчета са им обещали,ако това правителство падне,ама не е тука темата да се ровим в подобни неща- Възможно е освен пари да са им обещали и постове от ГЕРБ.
105
2
 
35
 
! Отговори
The king преди 10 години
Време е, медийте да не вземат страна, а обективно да коментират и показват случващото се.- Лошото е, че голяма част от журналистиката също е платена!
104
10
 
29
 
! Отговори
The king преди 10 години
Крайно време е, агресивните окупатори, манипулатори, рекетьори, вандали, лъжци и всякакви други там нарушители на Конституцията на РБ и още четири други закона да отговарят за действията си. - Точно така, нали сме правова държава!

Спонсорирани публикации