45-годишен столичанин заработил 4 млн. през 2013

Първите 25 българи имат общо 44 милиона лева доходи
Обновена: 21 фев 2014 20:30 | 21 фев 2014 19:40, Веселина Йорданова
40
45-годишен столичанин заработил 4 млн. през 2013
Снимка: архив, БулФото

Общо 44,4 млн. лв. са заработили първите двайсет и пет българи по доходи в страната, сочат обработените до момента данъчни декларации за облагане на доходите.

На първо място е 45-годишен столичанин с доход от 4 млн. лева, съобщават от НАП.

Столичният бизнесмен е следван от бургазлия и от жител на Добрич. В топ 25 на най-богатите българи присъстват и хора от Стара Загора, Ловеч, Шумен, Варна и Русе.

Общо 95 млн. лв. доходи от наеми са декларирани в подадените годишни декларации за облагане на доходите в цялата страна до този момент.

В същото време 1340 млади семейства са посочили в декларациите си, че искат да ползват облекчението за ипотечни кредити.

Общата сума на лихвените плащания, с която младите семейства са намалили данъчната си основа, възлиза на 4,7 млн. лева.

От началото на годината до 20 февруари в цялата страна са подадени общо 67 000 декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2013-а година.

Това е с 30% повече от същия период на миналата година, когато в НАП са постъпили 52 000 документа.

До 20 февруари по електронен път, подписана с електронен подпис, декларацията си са изпратили 5674 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: НАПданъчни декларации
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е проблема в това, че има богати хора с високи доходи, да има, но тези хора могат ли да си сложат ръката на сърцето и да кажат - аз миналата година спечелих много, но и платих достойно на хората, чрез които си изкарах парите.В цивилизованият свят най-големят разход на работодателя е разхода за заплати. В БГ работодателите печелят на гърба на хорица, които едва преживяват от заплата до заплата.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека да има богати българи, няма лошо, нека да няма бедни
38
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 години
Някой пише за честни милиони? Тази с големите "ЗАРАБОТКИ" са ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ. Големите пари при тях идват с измисления закон от тях самите и гласуван от *** комунистически депутати. В действителност това е държавна помощ. Без работа, като хиени те отхапват едри хапки.А декларираната сума е не повече от 20% от получената, но те крият много и при тях е основната тежест на сивата икономика. Но ще огладнеем още и ще започнат и тях да ги обират. Има и справедливост отгоре......
37
0
 
2
 
! Отговори
tuzarya преди 10 години
До нямат наяжданеИ кой е той!
36
0
 
7
 
! Отговори
tuzarya преди 10 години
за мен не е важно кой е спечелил честните си милиони, а колко от тези разбойници, които са крали милиони и са получили милиони подкупи са опаднали в пандиза - например митничари, данъчни, полицаи и др.!!
35
1
 
5
 
! Отговори
нямат наяждане преди 10 години
ДА, НО ИМА ЕДИН ОЩЕ ПО УСПЯЛ БЪЛГАРИН НА 33, КОЙТО СКОРО ЩЕ МИНЕ ВСИЧКИ ПО ДОХОДИ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ПРИТЕЖАВА ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ ПАРТИИ РАБОТЯТ ЗА НЕГО.
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сигурно не е стоял да чати в интенрета , а си е движел работите СИ.
33
6
 
10
 
! Отговори
Ешексикито преди 10 години
Не ме интересуват за последната година колко милиона са изкарали.Да са живи и здрави.Интересува ме въпросните господа как са си изкарали първите 20-30 бона.....как и от къде?На кой гръб?Нека посъвътват и нас по ,,простите". Всичко е за трепане!В България бизнесмен=политик .....политик=бизнесмен+лъжец+предател...защото е дал клетва която не спазва+няма да обиждам повече добавете тругите негативни плюсове ...
32
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
К О Г А ????????
31
1
 
11
 
! Отговори
пфу преди 10 години
Да ви имам и богаташите.Едно село на запад има повече пари от всичките на куп.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този от София да не е на фирма БИСИС, дето не плаща на работниците си и всъщност богатее на техен гръб. Дано има Господ и да даде на тези из*оди заслуженото. Хората работят за да изхранват семейството си, а такива гнусляри се подиграват с тях. Държавата никаква я няма спрямо тези гадини и ще трябва всички работници да се обърнат към Страсбург за да се реши този проблем.
29
1
 
4
 
! Отговори
KALASNIKOFFF преди 10 години
AMIIIII ! KALASNIKOFFFFFFF !
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този 45 годишен софиянец да не е онзи с автокъщата от рали Париж-Дакар??Ех Бойко, Бойкоооо, казах ти да си намериш умни трфиканти ама ти най-куцото магареси взел.Сега разбирам защо отстреляха Брендо.Мястото е било за този "почтен" бИзнИсмЙен.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Много повече са и се нароиха точно по време на кризата, приятелю. Отговори си сам как стават тези работи, или да ти припомня една поговорка, която казва, че риба се лови в мътна вода.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Име Е наистина как ги е заработил? И затова не трябва да си блъска главата Вуте, или пък Хасан, а държавата, ако въобще я има.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Кольо Разбира се, че е така. От къде другаде ще дойдат милионите на "честно" спечелилите ги милионери.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Милиони с честен труд? Ха-ха-ха!
23
0
 
12
 
! Отговори
Любопитен преди 10 години
Станишев и Местан на кое място са по милиони?
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До @#$ Сам няма да може да ги преброи. Ясно как се заработват толкова пари.
21
4
 
2
 
! Отговори
До 12 ("Търси с преди 10 години
Моля те, не се подигравай!Наистина бях "млада, умна и красива", при това не на 90, а на 22 год., когато ме разпределиха на работа в научен институт. Нали знаеш, че навремето всички млади специалисти по задължение отиваха да работят по разпределение. И на всичко отгоре, природата ми беше дала почти същите физически мерки, които ти посочваш. Вместо кредити имах един хубав банков депозит, внесен ми от мама и татко.И знаеш ли какво стана?Институтските лелки ми вгорчиха живота. Социализъм, човече...