Вместо имигрантски поток към Острова – слабо ручейче

Британски депутат: Сложихме петно върху нашето толерантно общество
Обновена: 21 мар 2014 20:10 | 21 мар 2014 20:08, Красимир Ангелов
73
Вместо имигрантски поток към Острова – слабо ручейче
Снимка: Reuters

Прогнозите за рязко нарастване на имигрантския поток от България и Румъния след премахването на ограниченията на трудовия пазар в началото на тази година се оказаха погрешни, се казва в проучване на група депутати в британския парламент, цитирано в британски медии.

"Всъщност имаше не мощен поток, а слабо ручейче от пристигащи българи и румънци", призна председателят на парламентарната комисия по вътрешните работи Кийт Ваз.

Още по темата
2 яну 2014 21:58
25
Той бе категоричен, че неспособността на британското правителство да направи вярна оценка на предполагаемия им брой, "породи необосновани антиимигрантски настроения и слага петно върху нашето толерантно общество".

Според доклада на комисията решението на кабинета на премиера Дейвид Камерън да се откаже от предварителна оценка на очакваната имигрантската вълна е развързало ръцете на онези, които "искат да раздухват напрежение около имиграцията за политически цели", се казва в документа, цитиран от "Белфаст телеграф".

Вестникът припомня вълната от публикации, заляла британските медии в края на миналата година, в които се описваше апокалиптична картина за препълнени самолети и автобуси,  пристигащи на Острова от Букурещ и София. С тях се очакваше напаст от крадци, джебчии и просяци от двете страни, които да залеят улиците на британските градове.

Проучването на комисията установява също, че има малко данни, които да подкрепят опасенията на властите за наплив от т. нар. социални туристи, които идват на острова да получават социални помощи във Великобритания.

Именно тези опасения станаха основание за спешните мерки на кабинета на Камерън с цел да се попречи на имигранти от страните от ЕС да претендират за такива помощи през първите три месеца след пристигането си.

Комисията призовава правителството да засече броя на тези, които са пристигнали след 1 януари, а също да направи и прогноза колко още могат да се очакват в близкото бъдеще, за да се избегне повторение на същата конфузна ситуация, подчертава BBC.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 10 години
В Кривунделово останаха само бабите, но за това пък са много...перверзни.
60
1
 
19
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
слабо е ручейчето защото вече почти не останаха млади хора които да заминат.има градове и селра където млади няма
59
2
 
2
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
слабо е ручейчето защото вече почти не останаха млади хора които да заминат.има градове и селра където млади няма
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Patriotгрешка- смотаните *** стават политици или помпат мускули и стават мутри и правят пари в Бг ,така че който иска да учи и да работи -трябва да е извън Бг/ако иска да получава нещо в замяна -иначе роб на м утри и политици в Бг за без пари /:)
57
1
 
2
 
! Отговори
Шабан преди 10 години
m.youtube/watch?v=yPuC4Cy2ZuI -Поздрав за всички коментирали :)
56
13
 
13
 
! Отговори
Patriot преди 10 години
Ще си позволя да изкажа своето собствено мнение пред аудиторията тук. Опирайки се единствено на факти свързани със самият мен, а не на митове или разкази на очевидци.А то е следното: няма как да разчиташ на това в България да си без образование или професия , след което да разчиташ на късмет в откриването на скъпо платена работа в UK. "Общаци" има навсякъде. Който е кадърен може да просперира във всяка една държава. Или с две думи- смотаният си е смотан навсякъде по света ! Поздрави от Острова
55
1
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 10 години
Просто отбелязвам фактите. От острова е по лесно да посетиш почти всяка точка на планетата за по малко пари. Съответно от България с българска заплата ще посетиш морето и планината може би...Там откъдето си се върнал и аз съм се връщал,но пак съм тук..така че кой където се оправя...
54
2
 
12
 
! Отговори
от 57 преди 10 години
Австрия сме я напълнили отдавна, като пътувам през Залцбург автобусите са пълни с нашенци, които работят там. Преди беше много трудно, заради ограниченията за работа. Разликата между австрийците и инглизите е, че австрийците не са такива расисти (и те са расисти като всяка друга нация, но не го показват толкова явно).
53
2
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 10 години
Не отваряй очите на хората за Австрия. Да не я напълним и нея.
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
.....аз в момента сум в тая прословута англия , значи на българите се плаща 3 пъти по малко от на англичаните , работите работа дето никой местен не иска и да знае и плащате 200 пауда за кватита (за стая с 4 човека в нея ) и така скъпи приятели който иска да идва има работа само да знае че тука се работи на бързи обороти по 10 12 часа на ден .......
51
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И кво стана? Врякаха, врякаха на умряло и си умряха с врякането. Никой не иска да им ходи на вмирисания Остров, пълен с индийци, пакистанци и валежи през цялата година. А който е искал да отиде там, отдавна е отишъл. Германия, Австрия... това са привлекателни дестинации за работа. И за образование даже не е привлекателна Англия, защото слагат много пречки и спънки пред нашите студенти. С какво изобщо "привлича" тая държава хора (нормални работещи и умни хора), не маймуни искащи помощи?
50
1
 
2
 
! Отговори
MAGDALENA преди 10 години
TOSI ZIRK BEsche SARADI PARITETE KOITO POLU4iXA sa INTIGRAZIÄ NA ROMA CINTI NO MNOGO OT TIA PARI OTIVAT SA DRYGI OBLAGI KOito XILEDI BALGARI I RUMöNZI NE POLY4aVAT COZIAL KILVE OT GRAD MANNHEIM GER. VGRAD MANNHEIM IMA 6000 XIL. BALGARI I PUMANZI EVROTATA OTIVAT V POLETI4eCKITE JDOBOVE I KMETOBE NA GRADA MNOGO OT XORATA SCHIVEAT V MISERIÄ PO 4YSCHBINA?
49
2
 
2
 
! Отговори
до австралиеца преди 10 години
А вярно ли е, че и всичко струва по-скъпо при вас?
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсолютно. А и кой в днешно време би отишъл там?
47
1
 
8
 
! Отговори
koch преди 10 години
До Знаещ : А ти като си чел,май не си разбрал това което си чел. Просто англия си е гледала нейните интереси, като и всяка добра държава.
46
2
 
14
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
е просто е - тия дето най-много искат да се махнат от българия не знаят английски.
45
9
 
17
 
! Отговори
joko преди 10 години
To koi da imigrira - samo marzelanite ostanaha I darzavnite hrantutnitsi.
44
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз хванах първия самолет за Лондон на 10.01.2014. Беше ми трудно, но след два месеца лутане си намерих бачкане в тоалетните на гарата. Взимам, колкото в българия началника ми.
43
3
 
7
 
! Отговори
Розичка преди 10 години
Късно е, либе, за китка.
42
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стойте в БГ! Без да поназнайвате англииски не сте за никъде.