Местните от Бяла искат да се строи в Карадере

В момента плажът е безобразно мръсен, каза кметът
Обновена: 23 мар 2014 16:27 | 23 мар 2014 12:16,
338
Местните от Бяла искат да се строи в Карадере
Снимка: БТА

Реализацията на инвестиционен проект в района на местността Карадере ще подобри условията там. Това мнение изразиха жители на Бяла, които днес излязоха на протест в защита на развитието на община Бяла и региона с проекта. Протестът беше организиран от инициативен комитет "Да спасим хората в Бяла и региона".

Кметът на крайморския град Анастас Трендафилов заяви, че хората не желаят територията да бъде изцяло бетонирана, а става въпрос за съвсем малка част от нея. Според него с реализацията на инвестиционен проект ще има възможност да се изгради път, да се прекара електрозахранване и този плаж и хубава природа да се използват от много повече хора, отколкото в момента.

Още по темата
Трендафилов обясни, че в момента плажът в местността е замърсен, защото там няма абсолютно никакви санитарно-хигиенни условия.

По думите му плажуващите и пребиваващи там хора изхвърлят тонове боклуци. "Това е един плаж, който в момента се експлоатира по най-безобразния начин", заяви кметът.

Трендафилов не коментира инвестиционния проект за Карадере, защото в общината няма внесено такова инвестиционно намерение.

Част от протестиращите призоваха недоволните в София срещу проекта да дойдат да изчистят плажа и едва тогава да протестират. Жителите на Бяла предлагат в района да се обособи и къмпинг, но с всички условия за пребиваване.

"Искаме строителството да е красиво, със зелени площи и алеи. Ако бъде направено нещо като хората, с пешеходни пътеки, беседки и др., ще е по-хубаво в района", коментира Георги Христов от протестиращите местни хора.

Жителите на града са категорични, че не искат да се излее бетон на пясъка на Карадере, предаде БТА.

Припомняме, че се очаква нов ваканционен комплекс да бъде построен в община Бяла. Инвеститорът "Мадара Юръп" АД ще вложи над 100 млн. лева в проекта Black Sea Gardens в местността Карадере. Проектът беше спрян преди няколко години заради липсата на финансиране и противоречивите реакции на обществеността, които предизвика с мащабите си.

От Министерския съвет преди два дни обявиха, че инвеститорът е получил одобрение за издаване на сертификат за инвестиция клас А за изграждането на комплекса. Според „Зелените“ обаче случаят е изключително скандален, защото става въпрос за офшорна компания, регистрирана на остров Джърси, а проектът няма оценка за съвместимост с "Натура 2000" и екологична оценка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
4
 
15
 
! Отговори
София преди 10 години
Аман от лумпенизирани протестиращи, готови за едната трева и бутилка алкохол да продадат и майките си
204
11
 
17
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Господа " еколози",Стига сте храчили хората от Бяла ,които изказват мнението си .Не мислете ,че вашето мнение е меродавно,не мислете ,че правдата е на ваша страна.Вие сте една *** ,на която не и е до опазване на природата ,а до това да плюе и псува правителството. Без значение защо. Къде бяхте бе *** когато се застрояваше Равда , Несебър Сл.бряг.Къде бяхте когато се презастрояваше Пампорово, Банско. Защо нищо не говорите за Драгалевци ,за Бояна ?Вие сте еколози ,колкото съм космонавт.
203
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дядо , кой ще те пусне на плажа ( където ще отсядат летовниците от скъпите хотели ? ) Каква идилия !Какво ти пречи да си почистиш плажа , така да се наречеш КМЕТ на ... Какво си ??
202
2
 
25
 
! Отговори
??? преди 10 години
Браво ! Изкарали сте пенсионерите с плакати за работа ?Каква работа ? -ще оправят леглата за 300 лв. Къде са младите хора на България ?- навън да търсят работа ... до къде докарахте тази държава !!!!
201
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прави са да протестират тези хора, това което те построиха по времето на Тодор Живков, Мутрата борисов не може само да го боядиса.
200
11
 
20
 
! Отговори
Референдум преди 10 години
Свикване на незабавен референдум в областите Добрич,Варна и Бургас за независима от софийския *** Българска Понтийска Република. От как полвината кестени ходят на Халкидики някяк по леко се диша. Мечтаем за момента когато на ГКПП Карнобат ще се минава безвизово с изключение на колите със софийски номера за които ще има 1000Е входна такса. "Цял свят страда от американците, само българите от софиянците!"Ако Левски бе разбрал че чистата и свята република ще е със столица София сам би се обесил.
199
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
обаче им личи че са бедни,нашите бедни какви били дебели,елегантни и червендалести,афферим бе,браво значи всичко в България е "джус"щом дори бедняците са с такъв охранен вид
198
5
 
14
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Това са от онези покпуни пенсионери, които се продадоха за някой лев подаяние за Коледа и Великден и ще отидат да гласуват за БСП. Сигурно са минали и са им бутнали по още някоя мижава 50-тачка че да идат да врякат че искали работа. И къде си мислят че ще работят, в луксозните хотели които евентуално биха се посторили, не дай си боже. Ще ми покажат един пръст така както само комунистите могат! Ейй то бива продажност бива, ама..засрамете се от годините си, от децата и внуците си, които изгонихте.
197
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тези дедовци кой им даде плакатите да искат работа?
196
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези хора са живото олицетворение на БАЙ ***.
195
9
 
28
 
! Отговори
Drago преди 10 години
Добре, кой ще ги вземе тия дядовци на работа, то бива бива, ама....
194
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вгледайте се във физиономиите! Капацитета им просто прозира.
193
1
 
24
 
! Отговори
До 268 преди 10 години
В БГ се инвестира в хотели и тем подобни, понеже там най-лесно се крият пари и бързо се перат. Само забележи колко бързо ги строят, даже и без пречиствателни станции и вси4ко се излива в морето където се къпят летовниците, сиреч никой не го е еня за туристите и природата....важен е строежът за да се изперат паричките. Справка: Слънчев Бряг и ред други 'курорти' вече за огромно съжаление.
192
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно тия *** няма да изкарат и два лева от презастрояването.Бедни болни и прости.За да развиваш туризъм трябва бачкане яко бачкане.Културно обслужване и качествен продукт.Това го няма никъде по българското черноморие.Сервитьори с 400лв не се усмихват.Администратор с 800лв не е културен.Съсипете всичко национални предатели.Дано *** върху бетона.Има достатъчно нормални курорти по света за да ходи някой при вас ***.
191
2
 
11
 
! Отговори
dasdad преди 10 години
IZRODIII
190
6
 
16
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Простичко е, от край време българина роден по морето иска да работи 2 месеца в годината, без да се напъва много много и после да живее цяла година доволно. Като отидеш те гледа като 50лв на два крака и целта е да те издои на момента. Резултата е видим - малкото останали с ниво на интелигентност над 0 просто почиват извън България, а тук се пълни с отрепките на обществото, че даже и на околните държави около нас. Колкото и да обичам черноморието и тази година ще го заменя с нещо извън БТ.
189
5
 
20
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Аз не мога да ги разбера тези хора , родили се край море и дай сега да го експлоатираме до дупка или тези по планините , дай да сечем на голо да правим писти , ами пичаги аз като съм роден в полето съм измислил други неща за правене , айде някой книга прочетете , нещо измислете да правите, егати инвеститорите дето ги имаме в България , хотели , аптеки , молове , ски писти , как пък един не се хвана да прави самолети примерно , най големите проекти са все ето такива сладки бизнеси.
188
6
 
5
 
! Отговори
не син преди 10 години
Сами си избрахме пътя ! Пазарна икономика,чужди инвестиции,конкуренция,успех на всяка цена,западни ценности,пари,пари.....! Месните не желаят да им се мотаят туристи без да плащат ,да не могат да издоят нещичко !
187
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами че то и там живеят хора и те също гласуват. Ясно е за кого. Нали всичко по морето е на БСП и партньорите им през годините на прехода. Престъпността пък е там чрез мутрите, а те прикриват истинските собственици, знае се кои. Навързани като свински черва и готови докрай да съсипят всичко, което е останало. Сигурна между протестиращите има и наивници, и заблудени, и безработни...Черноморската ивица е на всички българи, макар че повечето от години не са я виждали. Аман от пладнешки разбойници.
186
8
 
7
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Според мен няма нищо лошо да се развие мястото и да се инвестира в такива проекти, но разбира се ако се спазват всички правила и норми и се направят пречиствателни съоръжения за хотелите и т.н. Това не само ще даде работа на местните, но също така ще е притегателна сила и за доста турсти. Няма как да викаш туристи на обрасъл и замърсен плаж, пълен с разни алкохолици и наркомани на палатки и биваци. Инвестициите и развитието ще доведат парите, а не бурените и разхвърлените бутилки по плажа!

Спонсорирани публикации