7 специалности в СУ попълниха местата от раз

ВУЗ-ът обяви второ класиране на кандидат-студентите
19
7 специалности в СУ попълниха местата от раз
Снимка: Dnes.bg

Специалностите "Психология", "Право" и "Журналистика" са изцяло запълнени след първо класиране, съобщи пресцентърът на Софийския университет.

Още по темата
Днес ВУЗ-ът обяви втория етап на класирането на кандидат-студентите за учебната 2014/2015 г. 

4331 новоприети студенти, от които 3767 в редовна форма на обучение и 564 в задочна форма, са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап.

Изцяло запълнени след първия етап на класирането са още специалностите „Скандинавистика“, „Кореистика“, „Японистика“, „Музика“.

От 23 юли до 25 юли 2014 г. новоприетите студенти трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

На 29 юли 2014 г. ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 30 юли – 1 август 2014 г. включително.

8 292 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като първо желание специалност „Психология“.

На второ и трето място са специалностите „Право“ и „Софтуерно инженерство“, следвани от „Предучилищна и училищна педагогика“, „Медицина“, „Английска филология“, „Социални дейности“, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Фармация“ и „Публична администрация“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бъркам психиатрия с психология! Точно за това казвам - психиатрите са на изчезване, но психотерапевтите могат да заместят тяхната работа що се отнася до депресии и неврози.А имаме дефицит на психотерапевти. Правете разлика между психолози и психотерапевти. А да наричаш психологията несериозна наука е смешно.
10
13
 
10
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
Ама и ти си форумен разбирач ,нали ? Във всяка държавна психиатрия има длъжност - главен психолог. Ето за това няма да се оправим никога. В България всеки разбира повече от другия , независимо дали има и 1 % понятие от това , което коментира
9
1
 
21
 
! Отговори
Самата истина преди 9 години
Ще ядете психология скоро,вервайте ми.
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 9Май бъркаш медицинската специалност психиатър с "модерната", "перспективната" "наука" психология, плод на волните бълнувания на хора с проблемна сексуалност и странни отношения с родителя от женски пол. Тази специалност е любима на всевъзможни отнесени от вихъра хора (предимно неориентирани женици), които дори обичат да се хвалят с психиложките си познания и да ги прилагат на други хора, дори и последните да не са искали това от тях.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МонархистКак психологията ще е безполезна специавлност при положение, че има толкова луди във България, а всеки втори е неуравновесен. И същевременно почти никой не ходи на психолог, според мен има голям дефицит на психолози и по-специално на психотерапевти. В България психиатрите са на изчезване, а кадърни психотерапевти много рядко се срещат.
6
3
 
18
 
! Отговори
митко преди 9 години
Хайде стига сте рЕвали бе. Който е учил сериозно и то специалността, която иска гладен няма да остане. А ***, които са бляли ще си работят цял живот охранителчета. Бай Тошо го няма и вече е пазарна икономика!
5
2
 
10
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Цялото образование е една мафиотска структура, а Софийските университети като единствени останали с читави преподаватели са направо престъпници. Една услуга не им работи онлайн като хората, за всичко искат да отидеш лично. За всяка дреболия такси а на техен гръб пък се хранят и банки с космически такси и БДЖ дето от три влака два закъсняват съответно трябва и да спиш там. Въобще идиотска държава, представям си хора с по-ниски доходи как се чустват
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Висшето образование е голяма грешка за хората без връзки.Доста е неприятно да работиш като пазач,продавач или оператор на поточна линия"Висшето образование е голяма грешка, ако си отишъл там само заради дипломата. Ако наистина си учил както трябва и си практикувал това, което си научил, няма да имаш проблеми с намиране на добре платена работа по специалноста. Само че ако си блял през цялото време или просто си си зубрил, без да разбираш нещата, ставаш продавач или охранител.
3
16
 
9
 
! Отговори
До номер 1 преди 9 години
Може да работи на поне 10 позиции , в болница - като клиничен психолог , в отдел човешки ресурси - с организационна психология , в детски градини и училища - като педагогически психолог. Аре като не си информиран - не давай "компетентно мнение.
2
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Висшето образование е голяма грешка за хората без връзки.Доста е неприятно да работиш като пазач ,продавач или оператор на поточна линия с висше образование .Последствията са сложни психични разстройства на личността и маргинализация ако се пише така хахахах .
1
11
 
55
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Психологията е възможно най-безполезната специалност; много се чудя некоя кифла какво ще работи после с тая психология? Кореистиките, японистики, арабитстики и всякакви други такива екзотични езици са доста хубави специалности, защото има ужасно малко хора, които владеят тези езици. Съответно бързо се реализират.