Надзирателите решават в петък дали да има национален протест

Те са недоволни от заплатите и условията на труд
0
 Надзирателите решават в петък дали да има национален протест
Снимка: БТА, архив

В петък в Пловдив ще се проведе заседание на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България /ССЗБ/, на което ще се вземе решение дали да се проведе национален протест в София, съобщи днес председателят на варненската структура на организацията и член на УС на ССЗБ Николай Тонев, цитиран от БТА.

Още по темата
Той и колегите му излязоха днес на протест пред затвора във Варна. Вчера пък се проведоха протести и в други градове на страната.

Подкрепа за исканията на надзирателите изразиха от Синдикалната федерация на МВР, както и служители на следствените арести в Шумен и Търговище.

Основното ни искане е министерството на правосъдието да спазва закона и служителите в затворите да получават полагаемите им се пари за нощен труд, както и за работа по празниците, обясни Тонев.

По думите му има належаща нужда и от подобряване условията на труд в местата за лишаване от свобода. Тонев посочи още, че във Варна има недостиг на надзиратели, като незаетите места са близо 20.

С ръководството на затвора нямаме проблем, то обаче не може да реши болните въпроси със заплатите и условията на труд, каза още Тонев. Председателят на местната организация на Синдикалната федерация на МВР Красимир Костов посочи, че исканията на служителите в затворите са напълно справедливи и само те в системата, която работи по закона за МВР, не получават парите, които им се полагат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари