Полицаи готвят протести заради трагедията край Горно Ябълково

При какви условия пращат служители на реда да пазят границата с Турция
Обновена: 28 дек 2014 15:43 | 28 дек 2014 11:08,
190
Полицаи готвят протести заради трагедията край Горно Ябълково
Условията, при които работята полицаите на границата. Снимка Dnes.bg

Синдикални организации на полицаите в МВР готвят протести заради трагедията край село Горно Ябълково, при която камион с 15 полицаи се обърна в дере. При инцидента един загина, а 14 бяха ранени. Състоянието на пострадалите вече е стабилно, съобщиха от лечебното заведение в Бургас. Оказва се, че техни колеги са алармирали за проблема по пътя за границата още преди месеци.

Още по темата
Иво Тодоров работи в пловдивската полиция. На няколко пъти вече е изпращан да пази границата ни с Турция. От няколко месеца алармира за проблемите с пътя и условията на труд, но никой не взима предвид подадените от него доклади.

„Шофьорите едва издържат психически – за тях това е най-голямото натоварване – да возят хора на такъв участък и такива лоши условия”, разказа пред Dnes.bg Иво Тодоров.

Дежурството на командированите униформени често продължава между 14 и 18 часа, твърди Тодоров. Полицаите от преобърнатия камион се прибирали от дневна смяна минути след полунощ на 26 декември.

Полицаите се оплакват още от липса на палатки, печки и радиостанции.

„Няма да е лесно на никого – ако не вземат мерки, ще става страшно. И най-лошото е, че няма радиовръзка, визуална връзка и всеки е подложен на опасност”, казва още полицаят от Пловдив.

Това не е първият инцидент. Миналия месец заради лош път се е преобърнал джип с полицаи, но за щастие, никой не е пострадал. По време на проверка се е запалил и неизправен камион, превозващ униформени.

„Как да кажа сега на близките на семейството на Асен, че можеше да го спасим – как да погледна жена му, баща му, дечицата…”, попита риторично Тодоров.

Синдикатите обвиняват за ситуацията предишното правителство и готвят протести, за да бъдат чути от настоящото.
„Оттук искам да се обърна към главния секретар – колко колеги трябва да умрат? Втори колега загина, няма да са с плакати, колегите са настроени много радикално”, заяви полицаят.

Униформените настояват само за нормални условия и за спешни промени в Закона за МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: ПловдивМВРпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
5
 
25
 
! Отговори
Елховлийка преди 9 години
Разбирам скръбта за починалия, но да кажа на аудиторията действителните факти за тези командировани полицай. Идват като за курорт, искат от наемодателите на квартири в Елхово и Болярово и Средец да им връщат от полагащата се сума за квартира по сто лева, по цели нощи пият из заведенията и кръчмите на градовете, ходят пияни на работа, нарязаха си палатките/ чисто нови между другото/ през лятото защото седяха по цяла смяна в тях и им било жега, а тези палатки са от нашите данъци купувани/.
103
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важнто е да има нови аудита А8 за НСО и КРАДЦИТЕ в парламента,другите кучетата ги яли!Дойде онзи *** от сик-мутрата от Банкя и старите практики продължават!Пари за коли и охрана на *** в парламента има,за другите е криза!Какво тук значи някаква си личност?-както е казал един поет.
102
6
 
12
 
! Отговори
до 129 преди 9 години
Алооо, събуди се бе, частните пенсионни фондове отдавна вече са окрадени! Всичко там е на хартия, а парите са прехвърлени в ошфорки и разни там инвестиционни проекти, които отдавна ги няма! Още през 2010г. трябваше да започнат изплащането на уж втората пенсия на миньорите, родени 1959 г.! Това е една от най-голимите далавери, замислена от комунистическата мафия след ограбването и изкуственото фалирането на банките през 1996г.!
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето това е сървайвър, да оцелееш на работното си място.
100
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте в какво се возят тези в парламента и вижте в какво се возят тези които бдят за спокойствието на народа.
99
2
 
7
 
! Отговори
Кроки преди 9 години
До БМ_21 ГрадТочно от провинцията съм приятел-средно голям град,с малко повече от 100 000 жители.По някога мятам крачоли,но ми се случва рядко.Редовна смяна съм,но за сметка на това ежедневно работя поне по 10ч,не е изключение събота и неделя,че понякога и нощем.И има нещо важно,сам си търся работата,а не чакам тя да ме намери и за това получавам доста повече от посочените 600-700 лв./ по 2/.Е,инвестирал съм в две магистратури преди години,но това е между другото,ако те интересува!
98
2
 
21
 
! Отговори
6 преди 9 години
Какво да кажем ние дето имаме по 2 г.изкарани на границата да не би нашите условия да бяха по добри ?И бяхме по на 18 години и ни се води трета кат. труд.Като не им отърва да си ходят има много кадърни момчета без връзки които чакат за там.
97
5
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
*** работи са това. Шофьора некадърен, сега друг им виновен. Само психопат или пиян ще обърне изправен камион с хора в дере. Интересно ми е с каква категория и по какви правила се возят хора в каросерията на камион, което е изрично забранено от закона.
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубава колибка са си направили.
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БМ_21 ГрадДа обаче всичките ми приятели и познати дето не са от София са значително по заможни от мен.Като станаха на 18 родителите им накупиха коли някои ги пратиха да учат в чужбина други им дадоха няколко десетки или стотици хиляди да почнат бизнес.Това със 340 лева заплата не се случва.Казваш радвали се на 500 лева заплата възможно е да има и такива но личните ми наблюдения са че тези хора имат пари.Бмв-то втора ръка абитуриентския бал и 5години купон в студиотонтски град са 50 бона.
94
6
 
17
 
! Отговори
ЕДНА МАЙКА преди 9 години
МЛАДОТО МОМЧЕ ВЕЧЕ Е В ЗЕМЯТА , "НЕКАНЕНИТЕ ГОСТИ" ГИ ПОДСЛОНЯВАМЕ, ХРАНИМ И ПОИМ , А И ТЕ СА С ПРЕТЕНЦИ. ДО КОГА НАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ ГНИЯТ В ЗЕМЯТА ЗА СМЕТКА НА ТЕЗИ, КОИТО УЖ НИКОЙ НЕ ИСКА. СЛЕПИ ЛИ СТЕ ГОСПОДА НАЧАЛНИЦИ ИЛИ ВИЕ СТЕ НЕДОСЕГАЕМИ?,РАНО ИЛИ КЪСНО ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА. НЕКА СИ ПАЗИМ ДЕЦАТА ЗАЩОТО ТЕ СА БЪЛГАРИ , А НЕ ДА ГИ ИЗЛАГАМЕ ПОСТОЯННО В ЛАПИТЕ НА СМЪРТТА. ОПОМНЕТЕ СЕ.ПОКЛОН ПРЕД АСЕН!!
93
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NA KOITO NE MU HARESVA DA NAPUSKA MVR--GELAESHTITE ZA EDNA SHAPKA PARI SA MNOGO.
92
5
 
10
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 9 години
112-ти, сигурно си някой мятащ крачоли по софийските павета ... затова ги ръсиш такива към Радостин! В провинцията хората масово работят за минималната заплата 340 лв. и много често в края на месеца нея получават /като изключим работещите по програми към общините/ .. това е истинското положение .. какви са тия 600-700 дето ги сънуваш за провинцията!
91
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РадостинРадуковКой работи за 130-200 лв.заплата бе радуков?Трябва да си изключително некъдърен или страшен мързеливец,за да не можеш да си намериш заплата поне за 600-700 лв. и то в провинцията!
90
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За каква армия може да се говори,когато личния състав не може да напълни Националния стадион,а половината от тях са жени,коя с наднормено тегло,коя не може да си носи пушката щото тежала повече от нея или била неразположена...Каква граница ще пазят,като не са обучени за това? Същото важи и за полицаите,които са обучавани за съвсем различни действия!Да натирят политиците от прехода,които свалиха оградите,унищожиха армията и разрушиха заставите,Желев,Луджев,Ф.Димитров и др. като тях!
89
2
 
21
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 9 години
Дааа това е то положението ... Гаргамел /Костов/ унищожи Гранични войски, единственият начин границата да се охранява добре и според кесията на българската държава! Пиле не можеше да прехвръкне през границата, камоли да ни залеят т.н. бежанци! Тези полицайчета дето ги командироват си нямат и понятие как се охранява граница /те не са обучавани за това/, нямат и необходимата материална база! Е нали трябва да приличаме на запада- гранична полиция, виждаме какъв е резултата ... резил, е меко казано
88
1
 
16
 
! Отговори
до 105 преди 9 години
прав си. това да не е шумкарлък. тия са го ударили на... - народа плаща, ние го "пазиме".
87
3
 
26
 
! Отговори
Едно време... преди 9 години
...обикаляхме границите в студ и пек с автомат в ръка. Е,така, за родината, не заплата...Но виж, ушатите са прави, че това изобщо не е тяхна работа. Моментално военизиране на Гранична Полиция, тренировки до спукване, адекватна екипировка и заплащане...Не трафиканти, ами гълъб не трябва да преминава!
86
7
 
24
 
! Отговори
граничар преди 9 години
кви са тия колиби и разни биваци по снимките бре...това е противоуставно...господата трябва да правят обход а не да се търкалят под сенките
85
1
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
До DO 99 ПОДКРЕПЯМОще ,когато са им взели парите и са ги назначили ,не са им казали че всъщност от тях няма нужда.У нас много хора работат в сектор сигурност ,а такава просто няма.