Честит 8 март, дами!

Днес отбелязваме Международния ден на жената
62
Честит 8 март, дами!
Снимка: Sxh.hu

На днешния 8 март отбелязваме Международния ден на жената. Празникът е започнал като политическо събитие, като води началото си от Ню Йорк и е свързан с битката на жените работнички за равни права и равностойно заплащане.

Днес датата е свързвана преди всичко с най-светлия женски празник, когато мъжете засвидетелстват уважението си към дамите около себе си, а децата с благоволение изричат: “Благодаря ти, мамо!”.

В България празникът първоначално се отбелязва в тесен кръг на социалисти през 1911 г., а през 1915 г. е първото публично честване.

По повод празника, представители от Представителството на ЕК за трета поредна година организират инициативата "Извърви километър в нейните обувки". Събитието ще се проведе днес от 14 ч. на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" в София.

По време на събитието мъже ще обуят дамски обувки на висок ток, за да привлекат общественото внимание върху насилието над жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Анонимен 18,Не съм до печката,имам кариера,имам семейство,деца,партньор,който ме уважава.2/3 от хората ,с които общувам в работата,покрай децата,близките са от тези, за които го написах.И много малка част си признават невероятната умора от сивото ежедневие,напрегната работа,семейни задължения,безпаричие.Мижава заплата,неудовлетвореност и пуснати по течението на живота!
16
1
 
4
 
! Отговори
знайко преди 9 години
жените движат климата,като ни требва дъжд или сняг само требва да ги излъжеме че е 8_ми.март.и готово.ЧЕСТИТ 8_МИ МАТ.МИЛИ ДАМИ.
15
2
 
16
 
! Отговори
АНОНИМНА ЖЕНА преди 9 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ ЖЕНИ. РАДВАЙТЕ СЕ НА ЖИВОТА, ТАКЪВ КАКЪВТО СИ ГО ИЗБРАХМЕ. НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ЗАВИСТТА И ЗЛОБАТА. МОЖЕ ПРАЗНИКА ДА Е ЕДИН ДЕН , НО ГО ИЗЖИВЕЙТЕ КАТО ЗА 360. НЕКА ВИ ЗАВИЖДАТ.ЖЕЛАЯ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ И ПО- ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, МИР И ЛЮБОВ.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рали1Нали не желаеш да седиш цял живот до печката?Друго си е да работиш,да си до мъжа си и децата си.Ако партньора ти те уважава и за децата си най-разкошната мама.Не знам какъв ти е проблема, да се развиваш в кариерата.
13
4
 
3
 
! Отговори
пълня дъпки преди 9 години
То това е даваме Ви един ден в година, наслаждавайте му се !
12
6
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Е,работнички,равни права и равностойно заплащане с мъжете,нямаме! Получавате ли по-малка заплата за същия труд,получавате ли по-малко признание от мъжете? Претоварени ли сте с ролята на работеща жена,майка,съпруга,баба? Та какво празнуваме? Един ден в годината Пепеляшка се превърнала в принцеса! Това ли е уважението? Един единствен ден!Чувствате ли се само днес жена? Получавате по-малко,но той е глава на семейството,работел повече,печелел повече,а има нужда и от почивка!Честит празник!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 5 Не може всички да са красиви,като теб.Там е работата грозотии има навсякъде с връзки и се мислят за красавици.А красавиците сдъвкани и изплюти.Честит празник мили дами!Ценете си Жените,докато ги имате!
10
13
 
8
 
! Отговори
еднорък осеменител преди 9 години
Моята рано сутринта я изненадах празнично изотзад още докато спи и сега гледам ходи като моряк след презокеанско плаване
9
2
 
13
 
! Отговори
Мира преди 9 години
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ!НА ВСИЧКИ ЖЕНИ ПОЖЕЛАВАМ ДА СА ТВЪРДИ КАТО ЖЕЛЯЗО,НО ДА НЕ СЕ ОГЪВАТ ОТ ОГЪНЯ НА ЛЮБОВТА.
8
1
 
0
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Ооооох.......
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега сериозно! Пожелавам на всички български жени много радост, любов и успехи! Най-важното да има мир и майките да си отгледат спокойно децата.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че нашите псевдодемократи разбраха ,че 8-ми март и 1 -ви май са започнали от Америчко, защото до скоро ги бяха "забранили". За първи май още важи забраната, защото тогава българите се сещат ,че нямаме работници.
5
8
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Роската е истински мъж... - намери сили да се опълчи на империята на злото...
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честит празник ястребче
3
2
 
18
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 9 години
Мерси, мерси...
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честит, честит, колко да е честит!? Да могат да ни тормозят повече. Тогава жените са нямали право да гласуват и България се е развивала добре. Сега ги направиха министри на МВР, разни засукани дамички оглавиха агенции и станаха кметки и депутатки. Черната работа остана за неграмотните и грозотиите, а гледаме разни брантии по на 60 - 70 години, уж образовани и на достолепен пост да показват крачета по парламентарните седалки. Направо - Ела Вълчо да изядеш баба!
1
7
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Честит празник на Росен Плевнелиев ! :) :) :)