Доцент: 400 жени умират от папилом всяка година

Лекарят смята, че 15-годишната Лили не е починала заради ваксината
Обновена: 9 юли 2015 11:27 | 9 юли 2015 11:12,
31
Доцент: 400 жени умират от папилом всяка година
Снимка: Reuters, архив

400 жени умират годишно от папилома вирус или рак на шийката на матката, коментира пред bTV доц. Атанас Мангъров, началник на Детска клиника към Инфекциозна болница.

Спорът за или против ваксините се разпали отново, след като 15-годишната Лили Христова заболя от сериозно автоимунно заболяване. Диагнозата е грануломатоза на Вегенер, изключително рядко заболяване. Родителите й обвиняват за смъртта й ваксина срещу рак на шийката на матката.

"Честотата на това заболяване е много рядка, всички 20-30 души в страната, болни от грануломатоза на Вегенер са били болни много преди да се ваксинират", каза доц. Мангъров.

Още по темата

По думите на доцента без поставянето на ваксините, прекалено много хора ще бъдат изложени на риск. "Цялото ми семейство са ваксинирани, децата родени сега, след 20 години ще умрат, защото ние не слушаме тези, които знаят, а четем в интернет", добави още той.

Според Пенка Георгиева, председател на пациентски организации "Заедно с теб", ваксината за папилома вирус е опасна.

"Тази програма има проблеми и тя трябва да спре докато се изясни случая с Лили Христова", каза тя.

Другата седмица ще се състои работна среща за съобщаване на нежеланите реакции от ваксини, каза още Георгиева.

Припомняме ви, че седмица след поставянето на ваксината на главата на Лили се появила подутина като цирей. Тя нараснала и започнала да гноясва. Семейният лекар отправил запитване до фармацевтичната компания, производител на ваксината.

От там първия път изобщо не му отговорили, а втория път казали, че техният продукт няма странични ефекти. Близките на момичето подали жалба в съда, но от там им отговорили, че няма основание за образуване на наказателно производство срещу световната фармацевтична кампания. Момичето почина преди три дни в болницата на Ватикана, една от най-добрите в света, които лекуват детски болести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"400 жени умират годишно от папилома вирус или рак на шийката на матката, коментира пред bTV доц. Атанас Мангъров" - аз на статистика, чийто източник не е цитиран, не вярвам!
26
0
 
10
 
! Отговори
PD преди 8 години
Автоимунните заболявания са в следствие на поставяне на имунната система, пред неочакван, в биологичния ни код, проблем. Един вид свръх реакция на паника. Много основателна причина за това е ваксинацията. А доцента да си изхвърли дипломата през прозореца. Още повече,че такива автоимунните реакции не са изолирани случаи.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пламенна защита в полза на този тип ваксини, нещо не е наред.Чак и предсказание че ни чака смърт.А защо преди двадесет - тридесет години нямаше такива болестти? А чак сега се появяват и веднага има прекрасни ваксини за тях.Сякаш някои предварително е направил нещо за да има веднага готово решение.Нека печалбите се троят, а опитните екземпляри да оцеляват както могат...
24
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станахме прости като американците ... Ваксините са нещо доборо и всеки против тях трябва да му се забрани да има деца! Очевидно е че няма умствения капацитет да се справи с друг живот!
23
0
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
Най-добрата ваксина е да внимаваш кога, къде и с кого се въргаляш в леглото. Всичко останало е ала бала. С тази разюзданост на младите все повече ще се разпространяват какви ли не болести. ТАКА, ЧЕ УМНАТА.
22
1
 
21
 
! Отговори
И почна усвояване преди 8 години
Преди 3-4 години, може и повече, представителите на компанията-производител на ваксината дадоха по некой лев на "лобисти" в парламента. Така депутатите отпуснаха 2 МИЛИОНА лева за доставка на ваксините и рекламна кампания. И после се започна - по радио, телевизия и интернет. То не беше оная Силвия Лулчева, дето ни се зъбеше от екрана, че ваксинирала щерка си, не беше кой ли не. И излизаха лекари в платени статии, че е хубаво децата да ги ваксинират, на всички педиатри им бяха раздадени плакати
21
0
 
5
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
Друг е въпросът за липсата на профилактика! Но всеки сам решава дали да отиде и да си плати, защото никога т. нар. каса не е плащала за качествена профилактика. И,да,джипитата няма право да ви пращат при специалист. Друго си е да има повече контингент,който да е при тях срещу ка- питация и да се пестят пари от профилактика при специалист. Защо никой не се сети,че не попи- таха нито един гинеколог? Защото профилактиката е извънболнична дейност,а на вас ви се втъл- пява,че има само G P и болници.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До lolКато ти чета мнението, се убеждавам, че има поне още един по-***, Веднага след "тия дето се лекуват с разни помади и бабешки лекове".
19
1
 
4
 
! Отговори
Мислещ преди 8 години
До АнонименХаха , и как смятате ще е възможно доказването на връзката между двете? Много удобно оправдание, няма що. Ваксинирайте се и вие и децата ви и всички много умни и безкрайно чели глави...
18
1
 
2
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
18,може да се самоочисти,а може и да е щам,който е от 4-те,водещи до заболяване. Може и ако са недопустими,когато става дума за здравето,особено пък при доказана зависимост между наличие и вероятност от злокачествено ***!Не е вярно,че не е доказана зависимостта! Прочети,но не знам дали някой ще ти каже или дали ще напишат в калпавата ви клюкарница,пардон,интернет,където никой не носи отговорност за щуро- тиите,които пише,че дори географското разположение има отношение към степента на злок
17
1
 
10
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
КАКВО ОБЩО ИМА ИНФЕКЦИОЗНА БОЛНИЦА С ПРОФИЛАКТИКАТА НА РАКА НА ШИЙКАТА? ЗАЩО ДЖИПУНДЕРИ ПОСТАВЯТ ТАКИВА СТРОГО СПЕЦИФИЧНИ ВАКСИНИ? ЗА ДА НЕ СИ КАЖАТ ГИНЕКОЛОЗИТЕ МНЕНИЕТО ЛИ?
16
0
 
11
 
! Отговори
Леси преди 8 години
Много смешно изказване за доцент и въобще за лекар . Казват че организма има склонност да се самоочисти до една година след като се е заразил . И че почти всяка жена се сблъсква с кой да е щам. Като само малък процент заболяват от рак , при това не са известни причините поради които едни заболяват а други не !
15
17
 
6
 
! Отговори
lol преди 8 години
Анти-ваксърите са най-простото племе, еднага след тия дето се лекуват с разни помади и бабешки лекове. За 200 години средната продължителност на живота се е вдигнала с 30 години благодарение на медицината, а смъртоносна епидемия в световен мащаб не е имало от 100 години, те пак конспирации търсят и се мажат с конски ***.
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки, който ваксинира наред на общо основание е престъпник, престъпни са и изказванията на въпросният доцент, който е и национален консултант. Не съм против ваксините, но когато ти почине детето, защото му е сложена ваксина на общо основание, без съответните изследвания казват, че то болеста си я има едва ли не по рождение - хора това е престъпно! Всеки човешки живот е ценен - особено за България! Дори самите фармацефтични компании си описват стриктно противопоказанията, а лекарите бухат неред!
13
2
 
5
 
! Отговори
Друг лекар преди 8 години
Пак повтарям-вирусите атакуват изключително имунната система.Кожгато тя се срине смъртта настъпва от бактериален сепсис предизвикан от сапрофитните бактерии живеещи нормално в организма.Те са безвредни докато има имунна система да ги контролира абез нея стават смъртоносни.Автоимунните заболявания са най-тъмната област в медицината.Всеки може да има такъв ген който се отключва при определени въздейсвия/тежко заболяване строга диета,радиация и т.н/.Именно вируса е най-силния катализатор за това
12
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът е че тези които са най-некомпетентни вият най-силно против ваксините, и се всява масов страх, страхът води до желание за отказ, а отказа води то преждевременна смърт от напълно предотвратими опасни заразни болести.Изведнъж всички се оказват специалисти, не се гледат обективните факти и се разчита на емоционална реакция. Фактите са че към момента не е установена връзка между ваксината и смъртта на момичето. Единствената "връзка" е че едното се е случило известно време след другото.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уж медицината напредва ,а все повече хора измират !!!В кои държави здравеопазването е безплатно или те бяха недемократични или е по-демократично хората да измират защото държавата е неспособна да осигури право на труд ,а ако закъснееш с данъците те пукат от лихви !!!Общините са бъкани със заеми от европейски банки на високи лихви и ни го изкарват през ,,,,,
10
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 8 от 2 преди 8 години
Най-вероятно те е подразнила използваната в коментара ми думичка "лекуват".Донякъде си прав, тъй като думите са универсално средство, но вложеният в тях смисъл е строго индивидуален, поради което възникват и разминаванията между хората, въпреки че си говорят на уж един и същи език. Достатъчно съм ходил на Урвич 13, затова нека си остане "лекуват". А към отключващите фактори бих добавил и чуждия белтък, който е в основата, както на производството на ваксини, така и на всички алергични реакции
9
0
 
20
 
! Отговори
! преди 8 години
Този е толкова продажен и така лъже !Колко хора си изпатиха от Мангъров....
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2,Медицината все още не е запозната с механизмите, чрез които се появяват и обострят автоимунните заболявания. Затова и тя НЕ ГИ лекува, а се занимава със симптоматично лечение само. Едно е ясно- има си отключващи фактори при тях, един от които са определени вредни химикали, каквито най- вероятно е имало и в тази ваксина. Каквито има в повечето медикаменти, с които си служи съвременната ни фармация.