След 30 години у нас: 2,8 млн. роми и 1,7 млн. българи

Държавата да спре помощите за раждане, настоява здравен експерт
26 авг 2015 11:02,
319
След 30 години у нас: 2,8 млн. роми и 1,7 млн. българи
Снимка: архив, Булфото

През 2050 г. населението на България ще бъде едва 5,2 млн. души – с 2 млн. по-малко в сравнение с тази година. Това сочат данните от стряскащ доклад за демографската ситуация по света, изготвен от ООН.

След 30 години българите ще бъдат едва 1,7 млн. от цялото население на страната ни, а ромите ще наброяват 2,8 млн. души. Останалите 700 000 ще са етнически турци, пресметна пред Нова тв акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт към Българската академия на науките и изкуствата.

Още по темата

Според акушер-гинеколога доц. Атанас Щерев пък държавата трябва да спре помощите за раждане на деца.

Това щяло ограничи раждаемостта при ромите, които и без това създавали "нещастни деца".

Според доцента емиграционните и имиграционните процеси също ще променят демографската ситуация у нас.

"В България ще се заселят много, но ниско образовани бежанци. Повечето имигранти сега са млади хора и деца и те ще бъдат приети в Европа, защото на целия континент населението застарява", коментира още доц. Щерев.

"Генофондът ни е увреден. Българинът е много болен. Освен това сериозно куцат системите на образованието и здравеопазването", каза от своя страна акад. Иванов.

БАН разработва вече националната стратегия за демографско развитие. Очаква се до края на 2015 г. учените да представят идеите си, които да бъдат обсъдени от Народното събрание.

България заема първо място в Европейския съюз в мрачната класация за най-висока смъртност. През 2014 г. у нас са починали 108 952 души. Броят им е с 4607 по-голям, отколкото през 2013 г.

По раждаемост страната ни изостава от средното ниво в ЕС. През 2014 г. у нас са проплакали 67 585 бебета - с 1007 повече, отколкото през 2013 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
3
 
! Отговори
ромАНТИЧЕН ром преди 8 години
Аз съм ромун и приличамна испанец артистичен!Аз ромън съм и обичамда съм много романтичен.Аз съм ромче със привичкав гейски дупки да ровичкам.
54
4
 
5
 
! Отговори
жена на място преди 8 години
До диванни мъжаги смелиБраво!
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Банго МасонаЕдно време при бай Тошо яко бачках. Сега при Бойко лежа и чакам социалки. Всяка вечер пълня дупетата с бяла течност на свекървата,жената и на дъщерята. Като извадя малкото си масонче и като почна с тая пръскачка. Ей пари правя и мерцедес карам.ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ БОКО БОРКАТА И ТОЙ Е МАЛКО ЦЪРЕН
52
6
 
4
 
! Отговори
Makedonec преди 8 години
Kakva novina! Mi go razubavi denot. Fala bolgari.
51
3
 
14
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Ама вие какво очаквахте ? След като роми и българи рамо до рамо гласуват за покровителите на ромите ? Интересното е че хора като Сидеров са наричани луди и какви ли не , а всяка една тяхна дума рано или късно излиза вярна ! Наблъскаха кърлежи в държавата ни за да я смучат и в същото време сринаха икономиката ! Неможело да се спрат помощите на ромите , не можел тока да е наш (сякаш нямаме АЕЦ-ове ТЕЦ-ове или ВЕЦ-ове) , златото неможе да си го копаеме сами , нямали сме кирки !
50
11
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
В момента българите на възраст от 0-45г. са 4 млн. след 30 години те ще са на възраст от 30-75г. и пак ще са 4 млн. Дори да не се роди нито един българин през тези 30 години, сметката на академика куца.
49
4
 
10
 
! Отговори
qwerty преди 8 години
много е късно вече за това, звънете на германците да правим съюз отново и отваряйте концлагерите пак, в историята ще остане след време известно като ,,чистене 2,,
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама чакайте бе че нали това е целта. Да име лесно маниполируем електорат. Само дето като се свършат работните в тази държава и останат само роми и пенсионери да ги питам кой ще им плаща данаците.
47
4
 
7
 
! Отговори
Стойчо преди 8 години
Тук някой пишат , че премиера нищо не прави по въпроса с раждаемосттата предлагам всеки път като ходи да реже ленти в някой град или село, да *** по 10-тина девойки, с което да изпълни патриотичния си дълг
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мачкай Бойко...,,българите защото не са те изритали до сега. Мачкаййййййй!!
45
10
 
28
 
! Отговори
диванни мъжаги смели преди 8 години
а що плюете само по жените бе мишоци? самите вие не искате деца, не искате отговорности, разноски, искате всяка вечер с различна, пък да е манекенка, пък евентуално и да е с парички? И за какво да ви търпи? за големия ви? портфейл? бицепси? за кво ми е това на мен? ние жените искаме МЪЖ - отговорен, да си храни семейството, да иска деца и да им се радва, а не некъв дето виси по фитнесите, кафенцата на мама момченцето, ще учи в Германия рано му е да се жени на 25-30 г. накрая на 45 си търси жена.
44
2
 
16
 
! Отговори
ГЕНИЦИД преди 8 години
1. "държавата трябва да спре помощите за раждане на деца" - НЯМА, ЗАЩОТО ЗА ПОЛИТИЦИТЕ ТОВА НЕ СА РОМИ А ЕЛЕКТОРАТ2. "Генофондът ни е увреден. Българинът е много болен. Освен това сериозно куцат системите на образованието и здравеопазването", БОЛЕН Е ЗАЩОТО НЕ ОСТАНА ВЯРА! ЗАЩОТО РАЗЧИТА САМО НА КЛИНИЧНАТА ПЪТЕКА И ЛЕКАРСТВАТА, БЕЗ ДА ОСЪЗНАВА, ЧЕ КАТО ОТИДЕ НА ЛЕКАР ВЕЧЕ НЕ Е ПАЦИЕНТ, А КЛИЕНТ! ЗАЩОТО ЗАБРАВИ ДОМАШНИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ...
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поради что, българино, се страхуваш да гласуваш за националисти?
42
2
 
16
 
! Отговори
D преди 8 години
Изберете достоен водач за революция.Аз ще го последвам.
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственото решение да се действа нестандартно ...Тоест да се обяват помощи за семействата които нямат деца , за нула време нещата ще си дойдат по местата и ромското население ще се стопи и 20 години няма да има родено ромче в България
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 68 Писна ми да пиша на ***, като теб, които обясняват всичко с Бойко и с която и да е персона! А преди него какво беше, нещо по-различно? Кретенизмът на българина, късогледството, нихилизма и националното предателство са факторите, които ще доведат до национална катастрофа.
39
4
 
12
 
! Отговори
Нико преди 8 години
За катастрофата е виновен основно моралния опадък на нацията.Изневярата стана нещо нормално.Егоизма да отидеш на почивка да спиш с колкото се може повече се приема.Младите хора ги е страх да поемат отговорност и да се оженят и да родят.Примиерът на нацията е разведен и едно единствено дете.Много хора вместо да отглеждат деца и да създават семейство купуват скъпи коли и дрехи.Затова следващия път като видите 30 годишен със скъпа кола или играчка пак се замислете защо изчезваме.
38
11
 
4
 
! Отговори
Българин патриот преди 8 години
Абе аз отдавна съм казал значи, ние българите сме най-свесната нация, най-свесния народ - чесни, почтени, трудолюбиви, кадърни - най-свесния народ значи. Обаче ни пречат малцинствата, малцинствата ни пречат да се развиваме.
37
1
 
11
 
! Отговори
ромАНТИЧЕН ром преди 8 години
Аз съм ромун и приличамна испанец артистичен!Аз ромън съм и обичамда съм много романтичен.Във затвор съм и отличноще се жалвам в Страсбург лично!
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във всяга прогресивна страна се толерират умните, знаещите и могещите, хората които генериратидеи и материални блага, а само у нас -измета ,търтеите и крадците, защото са твърдият избирател на престъпната червена партия.