Велизар Енчев иска легализиране на марихуаната

Това щяло да облекчи хиляди болни българи
Обновена: 31 авг 2015 10:23 | 31 авг 2015 10:17,
118
Велизар Енчев иска легализиране на марихуаната
Снимка: Reuters, архив

Независимият депутат Велизар Енчев предлага легализацията на медицинската марихуана и е готов със законопроект, обяви той пред bTV. По думите му конопът ще облекчи живота на хиляди българи с тежки и болезнени болести.

Независимият депутат пусна и онлайн петиция в подкрепа на легализирането на употреба на марихуана за медицински цели. Той подчерта, че това в разрешено в 24 щата в САЩ и в 19 държави членки на Европейския съюз.

"Всеки, който се противопоставя на това, се противопоставя на тяхната практика", посочи Енчев.

"Става дума за съдбата на хиляди хора, страдащи в България. При използването на медицинска марихуана и става дума не за цигари, а за орален спрей, то тя облекчава неимоверно болките", подчерта той.

Народният представител заяви, че негови колеги са го убеждавали да не е лице на кампанията защото ще срине политическия им рейтинг. Той обаче отбеляза, че за него е по-важно да се облекчат страданията на хората. По думите ми ако законът е добре направен, няма да се стигне до злоупотреби.

Според психиатъра д-р Любомир Живков, директор на Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите, медицинската марихуана помага за някои болести, но тя носи и своите странични явления.

"Не всеки, който взема, ще има зависимост, но трябва да бъде наблюдаван внимателно", посочи експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но не пийте парацетамол без нужда!!! Тестът за наркотици ще е положителен. Но много напряга черния дроб. Не ме разбирайте погрешно. Идеята с тревата е добра, но добрите идеи в БГ не са приемани добре. Винаги се опорочават. Стриктен контрол, ако изобщо се прави. Вчера видях 12-13 годишни да пушат? Това по-добре ли е? Кой *** им е продал цигари?
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз даже и цигари тютюн не пуша. Но е доказано, че тревата помага на раково болни, алцхаймер, склерози, хронични болки. За жалост тук ще се налапа от мафията и това е по-скоро политическа врътка, за да се отпуши още лапачка. И в момента има лекарства, базирани на канабис и се продават в БГ. Направете експеримент - пийте 2-3 парацетамола и си направете тест за наркотици. ИЗНЕНАДА!!!
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колко е просто - има хора които страдат и се нуждаят от лекарство, което да не уврежда организъма и да намалява болката - всичко останало дето се пише е лаиняризъм!
35
8
 
3
 
! Отговори
onz преди 8 години
До охохоагент на силовите структури напушен? по скоро си е пил кафето с кремльовская. или с медицински спирт, ако го е закършил :)
34
13
 
9
 
! Отговори
охохо преди 8 години
Велизарката ,пак се е напушил и започна да се изявява !
33
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно тук се "говори" без информация за медицинската марихуана. Хората с много тежки диагнози и с много силни болки изпитват невероятно облекчение на мъките при употребата й. Кой мисли за тези хора? Естествено, че употребата ще е под контрол на лекаря, който я предписва.
32
6
 
18
 
! Отговори
Onz преди 8 години
удивителен е факта, че нормална ежедневна тема като медицинската марихуана предизвиква подобна полемика. явно у нас са останали само циментови мозъци и чугунени кратуни, добре че все още не взривяват мандри. интересно е как само думата марихуана докарва пяна по устата на хора, които пуфкат по 2 ксанакса/лексотана/валиума "щото им е нервно". щото , хаповете са безвредни. ами, пийте имодиум. дано постовете ви намалеят. ;)
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за желаещи те peticiq/121699
30
4
 
4
 
! Отговори
onz преди 8 години
До от 11научете материалната част подяволите говорите пълни идиотии. къпаната ганджа е обикновен див коноп в който слагат "подправки" шанаджиите за да го пробутат с цел печалба ква дрога кви пет лева , за 10 лева джоинта и 60 евро коката , кой ще ти слага "материал" в балата сено ...
29
10
 
6
 
! Отговори
onz преди 8 години
До Лесиайде сега да отвориме гугау и да откриеме разликата между премахването на симптомите и лечението. теа милиционерски опорни точки са лишени от каквато и да е било подкрепа теоретически.
28
4
 
13
 
! Отговори
боб с марли преди 8 години
До Анонимен39предполага се че маите и ацтеките са били гьотере западнали , след като са употребявали билкови подобрители. нищо , че в европата са горили астрономите на клада за вещерство , а ония са имали звездни карти :)
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно е да искаш, друго е да го направиш.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от НеаДавам ти един плюс. +В един съвършен свят, няма да има нито трева, нито цигари, нито пияници по улиците. Реалноста е друга.
25
6
 
5
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Tulskiтурски, в холандия е отчетен скок на депресиите и ниво близко до 80 процента сред населението , изключая твоите приходящи сънародници. отделно , географското разположение и следстващия от това намален интензитет на слънчевата светлина предразполага към меланхолии и депресии, тоест, никой нема да те пита дали си психо или си за парче пица. дават ти грамажа и си тръгваш доволен.
24
10
 
4
 
! Отговори
Ганьо преди 8 години
А да попитам велизарчо - кое докара хората да станат така масово болни ... кое???
23
3
 
12
 
! Отговори
от 11 преди 8 години
До от Неа 15Мислиш ли че щеше да е по-добре, ако и цигарите бяха нелегални?Цигарите са законни, затова и контрабандата на дребно при тях е стравнително ограничена. Също така Бандеролът ти гарантира, че в цигарите ти не са сложили рециклирана хартия или хероин например. Най-много деца се прострастяват към така наречената друсана трева. Трева с дрога вътре, която диларите тайно добавят вътре и по този начин си осигуряват постоянни клиенти.за това съм за легализация и контрол от държавата.
22
4
 
10
 
! Отговори
Ганьо преди 8 години
Отвратен съм от тая страна, която отдавна е вече само една географско понятие ... в името на парите!
21
10
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 8 години
За 26 години пред очите ни беше:* съсипана държавата, като такава* заграбвайки от общото, някои станаха "бизнесмени" и милиардери* американската "демокрация" уби всички човешки добродетели, на които ни учеха ... в името на парите* убиха безпалтното здраве и образование* убиха българите, стопявайки ги от 9 млн. на под 7 млн, а след 50 години - до нула* се искат да ускорят процеса на "убийство", "лекувайки" болните с "медицинска" марихуана!Отвратен съм от тая страна, която отдавна е вече с
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обществото е друго. НА запад, ако видиш някой да пресича на червено десет души ще се обадят на МВР да сезират нарушението. У нас всички забелязват....и си мълчат. На запад Им дори екополицаи - отнемат ти животоното за нарушения към него, отнемат ти и детто ако не се грижиш за него, у нас - пука им на полицаите за кучетата, та те растрелват девойки и бият младежи.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди да бъдем сравенни с Хърватска е добер да помислим, че хърватска е била в огромната си част от времето под Западно влияние - най-вече на Австро - Унгария.