Депутатите с последна дума за ремонта на МиГ-29

Министерският съвет одобри споразумението с Полша
Обновена: 28 окт 2015 16:38 | 28 окт 2015 16:06, Веселина Йорданова
39
Депутатите с последна дума за ремонта на МиГ-29
Снимка: архив, БулФото

Министерският съвет одобри подписаното споразумение между България и Полша за логистична подкрепа за самолети МиГ-29 и предлага на Народното събрание да го ратифицира.

Още по темата
Целта на споразумението е да осигури поддържането на летателната годност на самолетите от българските ВВС за охраната на въздушното пространство на страната и адекватното участие в изпълнението на задачите по „Air Policing“ като страна-членка на НАТО.

Предвижда се то да влезе в сила от датата на приключване на българските национални процедури по одобряването му, които изискват ратификация от Народното събрание.

Междуправителственото споразумение с Полша предвижда договорености за ремонт на шест двигателя, както и ползване на два полски двигателя за период от 2 години.

Договорената цена за ремонта е 1 023 000 евро на двигател, като транспортните разходи са за сметка на полската страна. Двата полски двигателя ще бъдат предоставени до 20 дни след влизане в сила на споразумението.

В документа се съдържат клаузи относно сроковете за извършване на ремонта, гаранциите за качеството му, начинът за решаване на спорове между двете страни и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: ПолшаМиГ 29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да видим и друг пример сърбия получи 6 броя руски двигатели и заем за тях цените са 1към 1 с нашия договор с ПОЛША за същите бройки КАКВО СЕ ПОЛУЧИ в сърбия имаше ЕДНА АВАРИЯ и миговете им не летят от повече от година ВСЪЩНОСТ ТАМ НЯМАТ И ЕДИН ЛЕТЯШ САМОЛЕТ дори миг 21 КАРАТГО НА РАЗНИ ГАЛЕПИ ДЕТО СА КАТО ПИЛАТУСИТЕ ТУК
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва си нови самолети. МиГовете са по на 30 години вече. Май това ще им е последното стягане.
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен до 7 на ПОЛСКА МАШИНА СЕ ПАДАТ по минимум 120 летателни часа на година на руска 89 на година ТОВА Е ЗА 2013
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе съм ги броил, но да предположим, че си прав. Колко километра полет са направили миговете в Полша и колко в Русия през това време?
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ттт да видим кой миг 29 падат от 2012 до сега 1 в Полша и 17 в русия
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
nqma da ima nikvi remonti nashte dupedavci se nahakaha oshte edin pat zdravo samo i samo da ugodqt na 4ernite maimuni ot usa .sega umiram ot kef rusiq qko dago nabie na prodajnite balgari ot bg parlamenta .skoro
4
4
 
6
 
! Отговори
ттт преди 8 години
Защо намесват НС? За да няма виновни, когато самолетите започнат да падат, без да са ударени ли?
3
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОЛЯЦИТЕ ЩЕ СЕ СПРАВЯТ дори по добре от рашко ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НИ ТРЯБВАТ НОВИ САМОЛЕТИ
2
6
 
23
 
! Отговори
Ало преди 8 години
Такова перчене на Русия е имало и при Стамболов и всички знаят как завърши! Връзките ни с Русия са исторически и е недалновидност те да се влошават-никой не печели от това .Дори сегашните ни задокеански приятели.Демокрацията също. Но кой ме чува и защо ли си губя времето с тези неща.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EIIII DNES BG SVERITE Si infoto be levaci celuvashti usa ,KA4inski i polsha razvalqt vsi4ko svarzano s bg samoletite ehooooooooo