Подписахме с Полша за модернизацията на МиГ-овете

Ще бъдат ремонтирани шест български двигателя
22 окт 2015 14:08, Елка Василева
82
Подписахме с Полша за модернизацията на МиГ-овете
Снимка: архив, Reuters

България подписа договора с Полша за модернизация на самолетите МиГ-29. Министърът на отбраната Николай Ненчев и полският му колега Томаш Шемоняк парафираха споразумението във Варшава.

Още по темата

Срещу 6 милиона и 138 хиляди евро полските Военно-авиационни заводи ще ремонтират шест български двигателя. Така до началото на септември 2016 г. България трябва да прибави към авиацията си още три изправни машини. 

След ремонта ресурсът на двигателите до следващия ремонт ще бъде 350 часа или 8 години, а гаранцията на двигателите след ремонт ще бъде 24 месеца или 200 летателни часа.

Договорът между България и Полша е за срок от 10 месеца. Полската страна се ангажира да модернизира напълно четири български двигателя до 6 месеца след доставката им. Още два двигателя ще са готови четири месеца след това.

Модернизацията на самолетите ни в Полша е първата стъпка към стабилизиране на авиацията ни, след като преди две седмици заради критичното й състояние командирът на ВВС ген.-майор Румен Радев подаде, а впоследствие оттегли оставката си.

България тепърва ще води преговори с Полша по още две точки – полската страна да осигури пълна логистична поддръжка за самолетите ни, както и да ги приведе в пълно съответствие със стандартите в НАТО.

На 7 октомври т.г. българското правителство даде мандат на министъра на отбраната Николай Ненчев за подписване на междуправителственото споразумение. Николай Ненчев е на двудневно официално посещение в полската столица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** си скъса ризата от яд ...... изпуска петата колона.... хххахахаха
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО ! ДА ЖИВЕЕ НАТО И ЕС !!
39
1
 
0
 
! Отговори
До атакистите преди 8 години
То и при Костов пенсиите се вдигнаха 10 пъти, сравнението ви е смешно...
38
2
 
2
 
! Отговори
родопа преди 8 години
Браво.Дано в близките години имаме пари и за нови Ф18.
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро и пилоти от Полша ще внасяме ....тоест ..къде се обучават българските военни летци !!!???В САЩ, Франция Полша ....???Имаме 3 смолета и 5 пилота ...опс!Добри Джуров ако беше жив ...всичките в парламента щеше да ги избие !до къде я докарахме !
36
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е путинските *** да пореват!
35
2
 
9
 
! Отговори
миг 29 преди 8 години
Само да не изпопадат след ремонта.
34
2
 
6
 
! Отговори
zombayo преди 8 години
Що ми цитирате БВП-та и заплати като въобще нямате представа какво значят бе .? Защо си нямат поляците собствено производство изтребители като са толко напред? А
33
2
 
6
 
! Отговори
ме преди 8 години
И ще повторя, става въпрос за изключително високотехнологични машини, не за коли или перални. Изтребителите, ракетните двигатели и ракетите, това са все неща, които просто не може да бърника всеки. Цената на една машина е много висока, рисковете от нея са също много високи, и следователно цената на поддръжка също е много висока. Няма такова нещо като евтини изтребители и евтин сервиз. Това, че в БГ сме забравили какво точно са високи технологии и си мислим, че това са смартфони, си е наш проблем
32
4
 
7
 
! Отговори
@54 преди 8 години
Пич, изобщо не ме интересува колко е БВП на Полша, капиш? Това са машини висок клас, които НЕ МОЖЕ да оправя всеки. Така че най-ниската цена не може да бъде единствен критерий в избора на сервиз. Като толкова не щете Русия (въпреки че пука канчетата на ИД в момента точно с авиация), да се купят нови изтребители - европейски, американски, китайски, не е като да няма. Ама да поставят и пилотите и хората на земята в РИСК заради едната най-ниска цена, е това не е приемливо. Капиш?
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До meСамо дето Полша и БВП-то им е повече на човек и заплатите са им по-големи от руската ***, без да имат половината световни природни богатства? Капиш?
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен #51От моите познати никой не мие ***, но е факт че все са на запад. Мен не ме интересува ни най-малко *** на русия, но някакви тролчета по цял ден ми я навират колко е велика и трябва да заебем емигрантите си и да ставаме като южна осетия и украйна.
29
2
 
3
 
! Отговори
me преди 8 години
Значи, бюджетът на парламента за 2015 е 53млн. лева, разните магистрали, дъги и тангенти са с бюджет от стотици млн. лева, а за самолети за бойната авиация не могат да се бръкнат и 15млн. ? Следващият ремонт искам да го направят в Бангладеш, щото там със сигурност ще е най-евтино. Даже и фалкона да пратят там. То и без това след тия кокошкарски истории, никой няма да иска да ги оправя по белия свят.
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И що не отива никой да бачка в Русия?Защото заплатата е средно 900 рубли, а не долара ;)И що руснака бяга на Запад?Що руснака си купува жилища и се мести в България?
27
3
 
8
 
! Отговори
багатур преди 8 години
До АнонименЩо се моташ още ами не си отишъл да вадиш долари в Москва, ами си тръгнал да береш ягоди в англия за паунди, братовчеде Лари ?
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснака да направи нещо по-хубаво от друг - това никога не е ставало.Китайските Калашници са по-скъпи, качествени и продавани от руските.Та и поляците са по-добри монтьори от ушанките. Факт.Колекционерите търсят китайско производство калашник - това вече говори мнооого зле за пияниците от Сибир ;)
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до тухачевскиОт къде да знам къде плащат и къде не плащат. Трябва ли да ни подаряват самолети се пита в задачата. Ами да подарят и на другите 6 страни в НАТО, които нямат въобще изтребителна авиация тогава. Стига с тия келепири! Стягаме си задниците и си купуваме я грипени, евробойци, стари ефки.... за каквото стигнат парите. Все някой да ни подарява! Ние да не станахме по-***. от всички роми ? От 10 год маене дали/или сега останахме без никва авиация и проблема си е в нас. Сполай
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко ревяхте ***, че министъра лъжел - сега само ще ревете, че ви хванаха в лъжа :)Толкова сте жалки, да се продавате за копейки... И курса на рублата е паднал от тази сутрин с нови 13%...И за квас няма да ви стигнат кремълските стотинки ;)
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е все едно собственик на Тойота да си закара колата за ремонт в сервиз за Трабант.Защо и премиера не се закара Фалкона в Полша? Хубава работа, а ***
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рейтинга на Путин вече е 230%!( а руснаците са все така гладни, бедни, болни и пияни )