Протестът под пагон: За принципи, чест и достойнство!

Прави се опит да се унищожи системата на МВР, смятат синдикалисти
8 ное 2015 19:50,
128
Протестът под пагон: За принципи, чест и достойнство!
Снимка: Bulphoto

"Спонтанните ни протести бяха една карикатура, само че никой не я разбра. Знаете ли какво казваха колегите на "Орлов мост": "Извикайте полиция!". Поставихме обществото в положение да видим докъде ще бъдем доведени – при положение, че 10 000 колеги напуснат и се създадат такива ситуации, кой ще реагира?"

Това заяви заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите на МВР Илия Кузманов пред bTV.

Той обяви, че няколко хиляди полицаи са дошли на протеста срещу спорните текстове в Бюджет 2016, с които се орязват социалните придобивки в сектор "Сигурност".

Още по темата

"За момента оттегляне на текстове няма – заявено е намерение да бъдат оттеглени. България е парламентарна република. Нещата не се случват, когато някой каже нещо, а когато в пленарна зала се изгласува нещо", отбеляза Кузманов.

Той смята, че "някой прави чудовищен опит да унищожи системата на сигурността", като обвини финансовия министър Владислав Горанов в "необмислени действия".

Кузманов подчерта, че днешният национален протест всъщност е 15-и от 2008 г. насам. Според него "няма министър, на който да му се е разминало".

"Въпреки че голяма част от аудиторията, която ни гледа, няма да повярва – днес беше за принципите (...) за принципа на ненарушаване на обществения договор, за принципа на несриване на имиджа на професията", подчерта Кузманов.

По думите му предишните акции на МВР през годините са били изключително за условията на работа, а днес отново служителите на реда не са излезли заради заплащането на труда си. "За реформи в МВР сме още от 2008 г.", посочи синдикалистът. Той посочи, че ръководството на ведомството трябва да отговори кога и в какъв обем ще дойдат резултатите от предлаганите промени.

Илия Кузманов се извини на гражданите за затрудненията, причинени от спонтанните протести на полицаите, в същото време отбеляза: "След като имаш 14 национални протеста и никой не ти обръща внимание, как да фокусираш вниманието към сектор "Сигурност"? Хора, разберете – лампата трябва да светне в червено".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 8 години
За принципи, чест и достойнство:)))))))))))))))))))))) .Да погледнат 1. ефективността си 2 .% на разкрития на престъпления. 3. Осъдителни присъди Но с факти събрани .И тогава да протестират................................ А колкото до девиза май е само като мечта за много от МВР
88
0
 
2
 
! Отговори
Bank AD преди 8 години
Kakvo tarsi tosi patriotichen personal v firma mvr?! :-):-):-):-)
87
1
 
1
 
! Отговори
765 преди 8 години
Значи "лампата трябва да светне червено".Вие не се интересувате от лампата ,а от джоба си!Има ли от тях човек ,който е станал полицай по призвание ,от желание да работи това, от патриотизъм към народ и държава,НЕ!Всички са ченгета заради привилегиите!!!!!!Те нямат ум, защото ги командва сбирщина както казва дядоВазов"малообразовании и с ограниченческо развитие"!Как живеят останалата част от хората без привилегии?Никой на сила не ги е карал да стават полициай!Визията им говори за тях!Срам!
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дa попитaм кaкво стaнa с първите нaй-смели полицaй. 150 мисля че бяхa нaпуснaхa ли системaтa или сaмо вдигaхa пушек??? Дa си ходят
85
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УВОЛНЕНИЕ на всички полицаи!и назначение на нови,като не си вършат работата,пак увоЛение и така докато се научат,аман от такава полиция!!!
84
0
 
9
 
! Отговори
Горчо преди 8 години
Полицаите пръднаха - правителцтвото се нас-а. Все едно и също. В Б-я промени неможе да има и няма да има скоро. Полцейските синддикати са бам башка партия. Дайте им още привелегии. 4 години не си си купили униформа, бельо и т.н. МВР - родово общинен строй. Лелките без никаква работа- за паспорт те карат да чакаш седмици, понеже закона бил такъв за обикновена поричка.Когато се сменяха документите се назначиха прекалено много лелки, секретарки какво ли не искаш и така години наред си живуркат по к
83
1
 
15
 
! Отговори
същински мутри преди 8 години
Гледам ги онзи ден по тв, ми те си приличат на мутри, същите дембели, с черни очила, голи кратуни, чупени уши и лошо гледащи...и тези ще ни пазят хахахаха жалки са!!!
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАСАПНИЦАТА Е ЗА ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО ,КОЯТО НЕ ПОЛУЧАВА НИКАКВИ ПРЕВИЛЕГИИ, КОЯТО САМА СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ ,НЕ РАБОТЯТ ДО 40 ГОДИШНИ ,НЕ ПОЛУЧАВАТ ПО 20 ЗАПЛАТИ .НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ НИКОГА БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО ИМАМЕ ЕДНИ НИЩО НЕ РАБОТЕЩИ 20 % ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ- ПОЛИТИЦИ, БАНКЕРИ,СЪДИИ И ПОЛИЦАИ КОИТО СА ЗИНАЛИ КАТО АКУЛИ БЕЗ ДА СИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСА ПОНОСИМО СИ Е ЗА ОСТАНАЛИТЕ 80 % ОТ НАРОДА ДА ГИ ИЗДЪРЖА ,ДА ИМ УГАЖДА ВСИЧКИ ГЛЕЗОТИИ И ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ НЯКОГА ЩЕ СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ ?
81
3
 
8
 
! Отговори
Гогата преди 8 години
Май краят на прехода се задава. Покварената върхушка/елитът демек/ в паника. Народен съд сякаш идва...
80
2
 
17
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Преди 2 дни, по "Дарик-радио", рано сутринта разказаха за уволнението на 50 % от полицаите преди години в Грузия. Два месеца по пътищата никакъв полицай - нито една катастрофа. За 2-3 години ,докато се обучават новопостъпилите полицаи, престъпността спада до нула. И от"дивия Запад" отишли специалисти, да се запознаят с този ФЕНОМЕН ! Простаци ! Не разбират ли каква корупция е съществувала, и до каква степен полицията е охранявала престъпниците !?!?! Нашите не знаят ли за този ФЕНОМЕН ??
79
0
 
17
 
! Отговори
огорчен преди 8 години
Имаме си полицейско общество, а не гражданско. Правителството се напика от страх пред протестите на най-арогантното съсловие у нас - това е, защото ние нямаме полиция/навсякъде тя е символ за законност и ред/, а милиция, свикнала с привилегиите си от време оно, недосегаема, ненаказуема, извън закони и правила.Би било достойно т.н. Реформаторски блок да излезе от властта - просто защото няма реформи и смисълът на тази дума, особено у нас, е невъзвратимо дискредитиран.
78
0
 
15
 
! Отговори
8 преди 8 години
До ммЗА СЪЖАЛЕНИЕ, НИЕ ХЕМ ПЛАЩАМЕ ПО 20 ЗАПЛАТИ НА НИЩОНЕПРАВЕЩИТЕ,КОРУМПИРАНИ ПОЛИЦАИ,ХЕМ ПЛАЩАМЕ ПОМОЩИ НА НЕЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ!
77
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОЛИЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е НЕ САМА НЕЕФЕКТИВНА ,НО И МНООООГО НАГЛА. НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ,ПЛАЩАМЕ СИ ОБЛЕКЛОТО И НЕ ПОЛУЧАВАМЕ НИКАКВИ ПРЕВИЛЕГИИ ,НИТО 20 ЗАПЛАТИ ,ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ ТАМ ВСЕКИ НАЧАЛНИК СИ ИМА СЕКРЕТАРКА ,КОЯТО СЪЩО НЕ ПЛАЩА НИКАКВИ ДАНЪЦИ ,КАТО СЕ ПЕНСИОНИРА НА 40 Г. ВЗЕМА 20 ЗАПЛАТИ И ПОЛУЧАВА 700 ЛВ. ПЕНСИЯ. НО ТАЗИ НАГЛОСТ Е РЕЗУЛТАТ ОТ НАГЛОСТТА НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ. ЗАЩОТО ПОЛИЦАИТЕ ИСКАТ И ТЕ ПРЕВИЛЕГИИ КАТО НА ТЕЗИ ДЕТО ГИ ПАЗЯТ ДЕНОНОЩНО!
76
0
 
24
 
! Отговори
Мунчо земеделеца преди 8 години
Що за правителство е това ??? Полицаите запротестираха и клекнаха. Нали идеята на демокрацията е да няма привилегии ,щото това не са социални придобивки ,това са привилегии .Народа бачка по заводи и ниви и взима за труда си едни мижави стотинки ,тия по цял ден имитират дейност в кафетата и по кръстовищата ,корумпирани са ,едва ли не всеки се е сблъсквал с корупцията им ,пенсионират се в най работоспособната възраст и 20 заплати накуп накрая Бравос ,т,ва ако е държава,т,ва ако е правителство
75
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой от тях не си върши работата.Само на тези, които им се е налагало да имат работа с милиционерите, било то при краба или друго престъпление/ никога не разкрити/ знаят за какво става на въпрос.
74
0
 
10
 
! Отговори
Аре преди 8 години
Сега на терен - акция, да изкарат малко джоб парасъ
73
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За каква чест и достойнство говорите!Това са хора, които гравитират и сътруничат на престъпниците!Вече ми се повръща от тези венцеславения , не пускам и телевизора дори.
72
1
 
20
 
! Отговори
Луд преди 8 години
Смята, че работещите навън полицай заслужават някои привилегии /но не и тия по бюрата, пенсия на 45, 20 заплати, дрехи.. айде стига/. 70-80% от нас са се сблъсквали с полицейския мързел, корупция и незаинтересованост. Да започнат да си вършат работата за да сме съпричастни към проблемите им. Сега не заслужават да ги подкрепя и няма да го направя, а и не само аз, като гледам и слушам около мен.
71
2
 
29
 
! Отговори
S преди 8 години
какви принципи, каква чест?Народа се чуди как да изкара месеца с 300-400 лева, пенсиите по 200 лева, няма никаква разкриваемост на престъпленията, вземат рушвети или въобще не се напъват да работят!Защо те да са ПРИВИЛИГЕРОВАНИ ЗА СМЕТКА НА ОСТАНАЛИЯ НАРОД, къде е честта тука?Искат да се сравняват с ТЪРТЕИТЕ-депутати ли? ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА, а не поплювковците в НС да се извъртат страхливо при всеки протест!СМЯНА НА ЦЯЛАТА СИСТЕМА НА ВЛАСТТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО ТАЗИ НА ПОЛИЦИЯТА Е НАЛОЖИТЕЛНО!!!!
70
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има полицаи и катаджии. За съжаление най-често се сблъскваме с последните, а повечето от тях все гледат да изкрънкат нещо от водача, независимо дали е нарушител или не. Добър приятел е от спец частите и трябва да ви кажа че работата независимо дали си в акция или не, никак не е лека. Нещастните следователи пък, с първобитна техника и с цялата администрация срещу тях, живи да ги оплачеш. Има в системата честни и принципни хора, но администрацията ги дави всеки ден. Съкратете я!

Спонсорирани публикации