Свещите в храмовете ще поскъпнат двойно

Причината са икономическите трудности пред БПЦ
13 дек 2015 14:42,
51
Свещите в храмовете ще поскъпнат двойно
Снимка: архив, Булфото

Икономическите трудности пред Църквата са причината за двойното увеличение на цената на свещите в навечерието на Рождество Христово, съобщава BTV.

Още по темата
Решението за поскъпването е взето от Светия Синод, а продажбата им е църковен монопол.

По думите на отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийската Света митрополия, увеличението е съвсем естествено и отдавна е било обсъждано.

"Поне от 80-те години цената на църковната свещ винаги е била 10 стотинки. Не знам в България вече какво може да се купи за 10 стотинки", изтъкна той.

Той призна, че е възможно с това решение незаконната продажба на свещи да се увеличи и призова всички вярващи да купуват свещи от храмовете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЕ НЕ ВИ Е ЯСНО,НОРМАЛНО Е ДА СЕ КУПУВАТ В ЧЕРКВАТА А НЕ ПРЕД НЕЯ ОТ *** А ЦЕНАТА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ВЯРА И РОД.
14
11
 
5
 
! Отговори
1 преди 8 години
За такива алчни крадци ,и смъртта е малко,братя не им купувайте свещите,не пълнете гушите на колегите на рада-дълбоката,они всичките са сестрички в расо.
13
4
 
9
 
! Отговори
АЦЕТО преди 8 години
Има ли една област,едно нещо,да не е корумпирано,изгнило,фмирисано в цялата ни държава
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При тая инвазия на мюсулмани у джамий в Европа и България тия как не ги е срам да си гледадат само собстверния кекепир.
11
4
 
14
 
! Отговори
смирен мирянин преди 8 години
Уважаеми отец Ангел Ангелов,с 10 ст. в България могат да се купят много работи - я някой Линкълн,я някой Мерцедес S класа,я някой Ролекс за 20 000лв. и т.н и т.н.Представям си сега като вдигнете свещите сигурно ще се придвижвате вече с Боинзи и Еърбуси и за разнообразие някоя яхтичка за 10 млн. лв.И накрая да ви напомня че в момента е време на коледен пост и не знам дали е много богоугодно точно сега да "изгърбите" бедните миряни,ако въобще ви интересува това.То заради това църквите са празни.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи вече ще отделям двойно пари за свещи, т.е. 0 ст.
9
4
 
5
 
! Отговори
мм преди 8 години
За милиионите от ислямските фондации си затваряме очите, ама на - свещите на БПС са ни проблем.
8
6
 
19
 
! Отговори
Попа преди 8 години
Срамота пред Бога е точно тия дето се возят на лимузини Мерцедес и Ауди, да решават за поскъпване на свещите в тая общочеловешка сиромашия в България, докато много от храмовете се рушат, а чуждите храмове и джамии се множат с чужда помощ. Помози Боже и спаси ни от грешниците с власт. Амин.
7
4
 
2
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
от Словото което изрича. Божието Слово - Господ Иисус Христос е пратено на земята за да помири човеците с Бога и чрез познанието което те имат за Бога и Христос да придобият живот вечен. Защото живот вечен е това "Да познаят Тебе единия истински Бог и Христос когото Ти си пратил".
6
8
 
2
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Вземете прочетете евангелията на Матей, Марк, Лука и Йоан и ще ви се отворят очите ако и да е постепенно и по-малко. Прочетете и Шема Израел или Слушай Израилю - "Господ Бог твой е един, да обичаш Господа от цялото си сърце, от цялата си душа и с всичката си сила". Това е най важната заповед и това потвърждава и Господ Иисус Христос. Втората такава е "И ближния си като себе си". Помнете един Бог и един Христос - Иисус, Отец и Син, но Отец е по-голям от Сина както Изричащия Словото е по-голям
5
1
 
3
 
! Отговори
766 преди 8 години
Свещите ще повлечат и целия ни "конфорт", да не кажа живот....
4
9
 
4
 
! Отговори
Нийм преди 8 години
Бог и Словото Му са истински и са спасение за човека вярващ в тях. Въпроса е че съвременната църква е омешана с езичество - езически презници, езически идоли - икони, езически култ към множество малки богове - светии, езически култ към богинята майка с детето т.н. богохулно "богородица", езически доктрини като триадите - троицата. Хората заради собственото си спасение, заради безсмъртните си души трябва да вярват в Бога и Христос, но в истинското - в ранното апостолическо християнство.
3
2
 
14
 
! Отговори
Валя преди 8 години
Нормално е да поскъпне , наистина вече за 10 ст. нищо не може да се купи . Но ми става смешно когато някой каже , че църквата няма пари а когато видя как храмовете се разрушават ми става мъчно , защото БПЦ е доста богата . Притежава доста имоти , движимо и недвижимо имущество
2
5
 
15
 
! Отговори
123 преди 8 години
НЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ТРУДНОСТИ,А АЛЧНОСТТА НА ПОПОВЕТЕ ЩЕ Е ПРИЧИНАТА ЗА ПОСКЪПВАНЕТО НА СВЕЩИТЕ!ПО АЛЧНОСТ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С ТЯХ!
1
0
 
2
 
! Отговори
Gazovo fitilche преди 8 години
Topleneto na klimata zapochva.:-)