От 1 април: 19 000 коли аут от пътя

Причината: Спират ги от движение заради неплатена "Гражданска"
31 мар 2016 07:00, Красимир Ангелов
72
От 1 април: 19 000 коли аут от пътя
Снимка: Булфото, архив

Близдо 19 000 коли ще бъдат спрени от движение в първия ден на април заради неплатена застраховка "Гражданска отговорност", съобщава "Монитор", позовавайки се на информация от "Национална полиция".

На практика данните на автомобилите вече са подадени към съответните управления на Пътна полиция.

Очаква се само още в първия ден от април да бъде променена наредба номер I45 на МВР, за да могат возилата да бъдат служебно свалени от отчет. Наредбата определя реда за регистрация, отчет, пускането и спирането от движение на МПС-та, отбелязва вестникът.

Служебното дерегистриране на коли стана факт след промените в Застрахователния кодекс, които бяха приети в средата на декември 2015 година. Прилагането им обаче се забави, тъй като наредбата на МВР не беше променена.

Така с промените глобата за несключена задължителна застраховка пада от 400 на 250 лева за физическо лице, но регистрацията на превозното средство ще се прекратява служебно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Sadmin-ter преди 8 години
Oha, kateto naprai guzel zandanite vseka kletka s wifi :-):-):-):-) regisracii in te gracii...:-):-):-)
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много закъсняла мярка. Не може да караш кола без гражданска отговорност. Някой образ с 30 годишна жигула без спирачки като те нацепи докато си паркирал на тротоара и после да ти каже: ми аз пари нямам, застраховка нямам каквото искаш прави. На мен точно това ми се случи преди години.
51
2
 
17
 
! Отговори
Попа преди 8 години
Няма гряжданска, деегистрира се колата, но данъка си тече. Браво на ГЕРБ, дружно пак да гласувате до един за тях. Или да си останете вкъщи на следващите избори, та да може те с по-малко гласове, пардон, усилия, да си дойдат пак на власт. А вие събирайте за данъци, гражданска, винетки.
50
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Застрахователите са бившите мутри но сложили бели якички. Те плащат на Тиквата а той им дава право законово да ни грабят!ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ДЕПУТАТИТЕ. Казвам не на партиите и съм за гласуване на народни представители 100 човека по личностни качества и доказана грижа за обществото!
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извинете, малко съм проста вероятно, но не ми е ясно, ако колата нямаща гражданска я спрат от движение, от този момент нататък дължа ли данък? И ако не желая повече да я подновявям, нужно ли е да връщам номерата, или това служ.прекратяване е достатъчно?
48
0
 
7
 
! Отговори
boiko borisov преди 8 години
Карате без застраховка и това е те като ви глобят няма как даси вземат парите и това е така.:-D :-D :-D
47
3
 
5
 
! Отговори
Девил преди 8 години
Хубава първоаприлска шега! :D
46
0
 
4
 
! Отговори
Ко речи? преди 8 години
Уоу това е толкова кулл.И нюзманите пишат на разбираем като ми.
45
1
 
2
 
! Отговори
Fitness преди 8 години
Aide i s naselenieto taka!:-):-):-)Ne plasta zdravna zastrahovka, i gubi bg pashaportna registracia!:-):-):-):-)Razhojda si otpechatacite bez bg pashaport!:-):-):-)
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига плашили хората бе еееееее ,нещастнициииииииии.Плаща си човек гражданската и автоматично му е регистрирана колата .Само се чудят от къде пари да изтърсят
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много ми интересно как със пенсия от 200 лв ще застраховаш.подържаш и зареждаш колата
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
алчните застрахователи спонсора им боко зелената тиква напрвиха застраховката непоносима
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
при иван костов застраховката беше 39 лв а сега е 170 къде отивате бе и.зроди
40
2
 
4
 
! Отговори
Wing преди 8 години
дупе да ти е яко ако направиш катастрофа с причиняване на нетрудоспособност или недай си боже смърт. Ще си загробен да плащаш цял живот обезщетения и ще си по съдилищата.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
герб са фа,шисти и кръвопиици
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
зеленогорски е едно от п.1расетата виновно за концесия на водата в бг 8-10 лв същия забраняваше къмпингуването
37
3
 
7
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Защо трябва застраховката да е задължителна? които направи катастрофа и нанесе щети на другия , да си плаща. Има полиция която определя кой е виновен.Да ама застрахователите са не наситни. Там е яма без дъно.
36
0
 
1
 
! Отговори
иво преди 8 години
що за глупости? промените не могат да влязат в сила от днес за утре. Нека напишат наредбата и ще разберем как става пускането. Лично аз смятам че процедурата няма да е сложна и/или скъпа. Все пак целта са колите които се движат зад граница, най-често с пълномощни.
35
3
 
9
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
Мога само това да изрека:Вашта мм.....,комунистическа и алчна.Бащите и дедите ви крадоха и ядоха,но оставяха по някоя троха и за нас.А вие ни ощавихте и кожите!
34
2
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Тук трябва да се сърдим на тези които карат без гражданска отговорност и се лупат по пътищата. Ние сами сме си виновни. Това че и управляващите са *** е така, но ако се замислите защо се прави ще видите че е така. Вината е и от двете страни, няма как да е само от едната.