За пример: Момченце намери ?54 000 и... ги върна

Случката се разиграла през уикенда до хотел във Велинград
4 апр 2016 13:00,
82
За пример: Момченце намери ?54 000 и... ги върна
Снимка: Reuters

8-годишно момченце намери чанта с 54 хиляди евро и ги върна на притежателя им. Случката се разиграла до хотел във Велинград.

В мъжката чанта освен парите имало и лични документи на мъж и на жена.

Когато стигнало до дома си, майка му онемяла от откритието, пише "24 часа".

Жената видяла адреса на документите и отишла с детето да издири на кога са парите.

Така намерили притежателите на завидната сума и им върнали чантата с парите. За благодарност малчуганът бил награден със 100 лева.

Майката не иска да се шуми за случая и да се показва тя и детето й, защото не смята, че са направили нещо велико.

Да намериш пари и да ги върнеш у нас се случва рядко, но не и никога.

Само преди няколко месеца, в началото на годината, млада жена намери 290 лева, забравени на банкомат в Благоевград, и издири собственичката им, за да й ги върне. Жестът й развълнува стотици нейни съграждани.

В края на 2014 година пък пенсионерка от град Кула намери 17 000 лева в кофа за боклук. Баба Стефана, която преживявала с 250 лева на месец, преровила контейнера, за да види дали в него няма дрехи, които може да ползва. След като разровила, открила торба, която решила да изпере и да ползва. Вкъщи обаче разбрала, че в мръсната чанта има 17 000 лева и лична карта. Бабата издирала собственика на солидната сума и му върнала парите.

През 2013 година млада жена пък откри пакет с 12 000 евро в Созопол и го върна на притежателя му. Бургазлийката намерила собственика на солидната сума по имената на банкова бележка в пакета. Тогава Маруся Русева разказа, че има няколко кредита, но връща парите, защото това не са нейни пари.

Най-големият "удар" в класацията направи кантонерът Николай през 2001 година. Тогава на релсите между гарите Александър Войков и Курило той откри 3 милиона лева, разпръснати на банкноти по 50, 20 и 10 лева.

Необичайната история се случи една септемврийска сутрин, когато младият кантонер намерил първата банкнота от 50 лв. и веднага я мушнал в джоба. На няколко метра след това видял още и настървено почнал да тъпче джобовете си. Когато видял обаче цели бали с пари, които вятърът не успял да разпилее, се уплашил и съобщил на полицията за находката.

По-късно стана ясно, че парите са изпаднали или от влака Варна-София или от експреса Добрич-София. Защо са били там и кой ги е изхвърлил, така и не стана ясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднага да отидат и да купят на детето поне един лаптоп....
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
парите са крадени гербаджийскикато 400 хилки в шефа на ДАИСамо ГЕРБ краде,значи са на ГЕРБ
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майката е за бой. Горкото детенце. Не му завиждам с толкова проста майка.
57
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
От коя партия е собственикът на парите,или е временно безпартиен?
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пълна простотия ! Това да не ти е САЩ, като ги даде в полицията, ще ти кажат браво и ще го разследват. И още едно уточнение, вече всички плащания над 10 000 лв. са само по банков път, така че тези пари...ясна работа.
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати скапаните циций. Да им върнат 100 000 и да се отблагодарят със 100. Да се задавят и да не им стигнат и един милион. Алчни прости ***.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До GigiКато се бориш за правопис се научи, че "във" се пише преди дума, започваща с "в" или " ф" и не се надувай, при положение, че още с първата дума си в правописна грешка, при това ***....
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
що аз ги не намеря...ще ги върна ама вкъщи
52
0
 
26
 
! Отговори
Джо преди 8 години
100 лева са подигравка с постъпката на момчето и неговите родители. Сто лева се дават ако са ти върнали хиляда лева. За такава сума трябваше да дадат на детето хиляда лева поне. Но в България тези които имат пари повечето са мутри, а мутрите както знаем са алчни и противни и не могат да преценят когато някой им прави добро.
51
1
 
7
 
! Отговори
Кеш преди 8 години
Тия *** Парите са хвърлени да си бяха ги прибрали
50
2
 
9
 
! Отговори
glypak memo преди 8 години
mom4e bez akal -koi znae maikamy i bashtamy kak varzat dvata kraia ; sega da si kypi edna stydena voda s 100 leva nagrada
49
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 61Ганьовците са собствениците които за доброто дело да им върнат парите са се "отблагодарили" със 100лв. Можеше да загубят всичките, но поради добрината и честността на семейството което ги е върнало са придобили 54 000 евро които са били загубени за тях. Благодарността им? 100 лева!
48
0
 
22
 
! Отговори
Караколю преди 8 години
Toя ЦИЦИЯ не заслужавал да му върнат парите, Дабеше купил нещо по сериозно на детето.Поне нов компютър.
47
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета ви коментарите по-долу и ми става ясно, че повечето от вас тук са мизерни, крадливи ***. Едва ли ще имате толкова пари накуп някога, но ако по-случайност ви се случи, ви пожелавам да ги изгубите и някой с вашето мислене да ги намери и да си ги прибере!
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже,божее....изкукуригал народ ;((
45
2
 
24
 
! Отговори
Пълна простотия ! преди 8 години
Тези пари са мръсни от всякъде....105 000лв в сак не се носят от честен бизнес! Това не е добра постъпка! Да върнеш мръсни пари си е простотия....отиди в полицията, дай сака оттам собственика му да докаже произход и платени данъци. Ако всичко е ок да си ги вземе ,ако не да си бере гайлето. Ако това са пари за убийство или наркотици, добро дело ли е да ги върнеш?
44
1
 
12
 
! Отговори
Gigi преди 8 години
Във повечето от статиите забелязвам да се потваря един и същи пропуск на авторите- правописни и пунктуационни грешки. Моля, проверявайте си работите преди да ги публикувате. Младите, които все още се учат на правопис най-често проверят правописа си според статиите по новинарските сайтове. Нека не отглеждаме неграмотни деца. Бъдете достоен пример
43
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подари едни незабравим спомен на тези хора, заслужили са си го...100 лв., да им беше платил един уикенд в Гърция примерно.
42
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момченцето ги е занесло вкъщи, не ги е върнало.Майка му ги е върнала.
41
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момченцето ако беше закърмено с християнските ценности щеше да постъпи като 99% от ревностните застъпници на християнството в този форум, т.е. новината щеше да е" мъж изгуби 100000 лв в района на хотела и предлага щедро възнаграждение за да му ги върнат".