МВР ще бори агресията на пътя със засилен контрол

Бойко Рановски: Трябва агресивните шофьори да се изведат от пътя!
11 апр 2016 09:52,
35
МВР ще бори агресията на пътя със засилен контрол
Снимка: кадър БНТ

МВР ще засили още повече контрола по пътищата срещу агресията, обеща началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

Още по темата

Според него, трябва да се вземат всички мерки за извеждане на агресивните шофьори от пътя.

Той коментира и идеята катаджиите да взимат процент от наложените глоби на пътя като начин за борба с корупцията.

Комисар Рановски заяви, че мерките на "Пътна полиция" в тази насока работят и не трябва всички полицаи да се поставят под общ знаменател.

"Това, което се предприема, е да се изведат от пътищата най-агресивните водачи", категоричен беше той пред БНТ.

По повод непрестанните катастрофи, Рановски заяви, че трябва да се работи в посока изпълняване на наказанията.  "Броят на загиналите и ранените е огромен за нашата територия. Така не може повече. Дали контролът ще е физически, дали с автоматизирани технически средства, но всички тези водачи трябва да си получат наказанията", смята комисарят.

"Контролът ще бъде засилен. От началото на тази година имаме 1582 тежки произшествия, 144 загинали, 1896 ранени. Усилията, които полагаме считаме, че са правилни. Имаме намаление за същия период за миналата година", пресметна още Бойко Рановски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
До БратчедаПравилно, Колега! И още много и много са нещата, които не само дразнят ами са си и сериозни нарушения, с които всички май вече са свикнали...Изключенията в Бг са станали отдавна повече от правилата, затова животът тук не носи и няма да носи удоволствие!!!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агресията на пътя се създава, тя не възниква сама. Създава я липсата на контрол от страна на КАТ.Сега КАТ искат и да печелят от това, което те създадоха.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ трябва да изпълняват закона, а него правят. Вместо да изпълняват закона, КАТ философстват и предлагат промени в закона, от които досега винаги е ставало по-лошо, както ще бъде и с предлаганата от КАТ промяна, ако се приеме. Отдавна стана ясно, че в КАТ експерти по безопасността на движението няма, а и не може да има.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над 90% от нарушенията по пътищата са пряко следствие от факта, че КАТ не работи. При повече нарушения има повече катастрофи, ранени и загинали. За тези загинали и ранени, КАТ искат и да им се плаща. Просто нямам думи.
26
1
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Да не забравите и тези, които правят "изпълнения" по селските мегдани или карат с включени всички видове фарове или с високо вдигнати фарове!!! Моля Ви! Аз вярвам в МВР!
25
1
 
4
 
! Отговори
user преди 8 години
легализация на корупцията
24
2
 
0
 
! Отговори
Jazz преди 8 години
Na tabelkite s ogranichena skorost slagaite gol bg tarifata kolko evro struvat narusheniata:-):-):-):-):-)Da si znaiat shaffiorite i shaffiorkite kolko euro struva arogantnostta i agresiata v darjavata na evropeiskoto razbitie s vinetkite...:-):-):-) Kat da prastat smetkite po postata - ako do 30 dena ot poluchavaneto ne sa plateni po smetkite na kat, boss bg sadeben ministar da gi vkarva v guzel kausha...:-):-):-)
23
1
 
6
 
! Отговори
? преди 8 години
КАТ са най-големите виновници за агресията по пътищата. С бездействието си. Агресивния шофьор първо се е прередил на светофара, след това е минал на червено...трето...четвърто...видял е че никой не го закача и оттам нататък всичко на пътя са охлюви, които трябва да гази и прескача.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да узаконяват корупцията в КАТ, по-добре КАТ да се закрие. Нищо полезно не върши КАТ, но за сметка на това вреди много.
21
1
 
6
 
! Отговори
1937 преди 8 години
Трябва да се концентрират в спирането на продажби на книжки, а от там и в прилагането на правилника. Едно време имаше полигон, нощно каране....Произвеждаме неосъзнати "терористи" по пътищата
20
1
 
0
 
! Отговори
Pal sekam преди 8 години
Toia shefa na campinga *sadebna palatka* li e?:-)
19
1
 
2
 
! Отговори
н-к пътна полюция преди 8 години
Слушай моята команда: Към храстите бегом марш! Ряз-два, раз-два!
18
1
 
0
 
! Отговори
N. S. преди 8 години
Това са престъпленията, за които се пише. Неразкритите престъпления са също много. Повече от 5 г. н-р съм преследвана незаконно от подставени лица на доц. д-р Боряна Богданова Мусева, която успя да стане преподавател в Юридическия Факултет при Софийския Университет "Св. Климент Охридски".Праща ми разни подлеци, които ме обиждат и заплашват, но не ме е страх. Не познавам тази жена и не знам какво иска. Много е неприятно, когато знам, че ме следят, но това е.Незаконното проследяване е наказуемо.
17
1
 
6
 
! Отговори
Krom преди 8 години
На Комисаря - литературен приз. Нищо не правим с толкова много думи. Възхитително. Трябва да се "изведат" - в смисъл, сами ли ще се изведат, някаква неведома сила ли ще го стори? Те "мерките" работят. А хората, работят ли? Нещо неясно стои. И това, че статистически погледнато има намаление? Ами статистически погледнато, на база на средния доход между България и Швейцария сме по-добре от Нигерия. Обаче, така ли е в действителност?
16
1
 
8
 
! Отговори
Срамота преди 8 години
Вместо с парите от глобите да оправите пътищата и маркировката Вие ще пълните джобовете на най-корумпираните служители на МВР.
15
1
 
7
 
! Отговори
работете преди 8 години
Да трябва цялото ръководство на КАТ да се пенсионира вече,по пътищата се лее кръв а те раздават захар чета и приказват само идиотщини.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агресивни шофьори има, защото КАТ го няма. Няма празно място в природата.
13
1
 
6
 
! Отговори
цирк преди 8 години
КАТ не може да се справи с положението по пътищата,тази служба е не адекватна и не работи,но за сметка на това началниците там измислят всякакви глупости вместо да започнат да работят!!!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накарали милиционер да уличи в престъпление уличен стълб. Обвиненията били - хвърля сянка на слънчевата ни Родина, и антени е разпънал и място заема и.т.н. Манталитетът на началниците не се е изменил от времето на социализма.
11
1
 
14
 
! Отговори
Братчеда преди 8 години
И кои ще бъдат определени за агресивни, защото според мен и тези които бибиткат за щяло и нещяло също са неосъзнато агресивни. Отделно присвяткане с фаровете по магистралите (което абсолютно липсва в западните (еволюиралите) държави..и т.н и т.н. Кога ще ги научим да паркират на определени метри от кръстовище, че като излизаш нищо не виждаш и т.н и т.н. Пълен абсурд сме !!!