Абитуриентите ни масово в Сърбия за втора бална вечер

В Турция е опасно, а в Белград – балканско
13 апр 2016 08:28,
17
Абитуриентите ни масово в Сърбия за втора бална вечер
Снимка: архив, Bulphoto

Тази година абитуриентите масово предпочитат да празнуват втора бална вечер в Сърбия. Досега традиционните дестинации бяха Турция и Гърция, пише вестник "Труд". От туристическия бранш си обясняват сериозния отлив на зрелостници от Кушадасъ заради атентатите в южната ни съседка, а от Халкидики заради постоянните протести на различни браншове в Гърция и потока от бежанци покрай границата.

"Цените за почивките в Турция паднаха драстично, но въпреки това малцина завършващи избират да празнуват завършването си там", заяви Мартина Братованова от една от големите туристически агенции у нас. Тридневен он инклузив в Истанбул и Мармарис вече струва между 120-150 лева, но кандидати за тези дестинации почти няма.

Западната ни съседка Сърбия става все по-привлекателна и интересът към нея е нараснал в пъти.

Най-предпочитана е столицата Белград, която предлага много възможности за забавление. Повечето абитуриенти купуват пакети за 3 или 5 дни, които излизат съответно около 150 и 250 лв., посочи Братованова.

Учениците споделят, че в Сърбия е евтино, има традиционни кръчми, вкусна храна и балканска музика, което им гарантира добро прекарване. Повече тази година са и завършващите, които ще пътуват до Италия, като 5-дневна ваканция там излиза около 500 лева, при пътуване с автобус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До До 14А може би спестява жената да го прати в друг град да учи? В крайна сметка по-добре да учи отколкото да профука парите по чалготеки в Селград. Аз като не съм имал втора вечер, че и първата беше мизерна, защото нямах много възможности хич и не съжалявам. Учих доста в техникума и университета и сега съдбата ми зависи изцяло от мен. Добре, че не се наложи да уча в друг град, че трябваше да започна работа от 1ви курс (започнах в 3ти т.к. майка ми беше спестила нещо и взимах стипендия).
9
3
 
6
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
Не пращай детето си никаде ,спестявай си и не давай му пари ,чувай си ги под дюшека! И един ден у дърти години ти и текива като теб ше си ги дадете всичките до една стотинка на някой ало апаш.
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 8 години
Аз няма да си пратя сина, поне така си мисля, като гледам на снимката***Сигурно ще ми се обади "мамо прати ми още пари...."
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
направо за първата да ходят на там
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** все едно сватба правят... Голям праз, че едвам си избутал да си вземеш мизерната диплома... Груби селски номера...
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе журналята, стига маркетинг бе пиленца, каква втора бална вечер какви пет лева, те не могат да пишат, ще правят балове по три дена, това ли са ценностите, които застъпват медиите?!?Вместо да се стяга народа да учи и работи - само пропаганда на чалга и купон....
4
3
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Ми как няма да липсват нашите университети, висшето образование си е колосален бизнес, ако добавим и средства от разни корпорации за уж научни изследвания. Класациите насочват студентите единствено към техните си университети, затова трябва да се види кой участва в тези комисии. Как пък един университет на Изток не признаха, ама прилапаха милиони техни възпитаници от Източна Европа в западните и американски корпорации и научни центрове.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За книгите добре, ама `що мислиш, че престижните университети по света са много над нашите престижни. Който има желание се учи навсякъде.
2
8
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
вземайте книгите и не се занимавайте с простотии гонете престижните университетипо света бягайте от кича и чалгата
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Сърбия балканистиката е гарантирана.