Масово спират детските на антиваксъри! Защо?

760 хлапета са останали без помощи само за 3 месеца
19 май 2016 08:44,
362
Масово спират детските на антиваксъри! Защо?
Снимка: Reuters

Бум на семействата, останали без детски надбавки, защото не са ваксинирали детето си със задължителните ваксини. Средно по 760 хлапета са останали без помощта в периода януари – март 2016 г.

"За сравнение през същия период на миналата година са били 78 деца средномесечно", обясняват от Агенцията за социално подпомагане (АСП), цитирани от "Монитор".

Според личните лекари това са основно деца от малцинствените групи, а и от семейства, които са против задължителните ваксини.

"Основно това са родители, които четат в интернет истории за това как ваксините отключвали аутизъм", обяснява д-р Красимира Стоева.

Сред тях е и Мария Иванова, която твърди, че след поставена ваксина на сина й той спрял да говори.

"След изследвания при холистичен лекар за наличие на тежки метали му беше поставена диагноза живачна интоксикация. Няма да ваксинирам повече децата си", категорична е софиянката. От години родителски организации настояват да отпадне задължението им да представят бележка за имунизация при отпускане на надбавки.

"Това е въпрос на избор. Аз като родител не искам да подлагам детето си на риск и в замяна на това получавам санкция", недоволства Мария.

Според Закона за семейни помощи за деца санкцията за родителите, които не ваксинират децата си, е същата като тази за семействата, които не пращат хлапетата на училище.

"И двете неща са задължителни, съответно и санкцията трябва да е еднаква", обясниха от социалното министерство.

През първите три месеца на година 493 хлапета средно на месец също са останали без детски надбавки, защото не са посещавали задължителната предучилищна група. В сравнение с първото тримесечие на миналата година броят им намалява, отчитат от АСП.

"През януари – март 2015 г. са били преустановени месечните семейни помощи на близо 660 деца", обясниха от агенцията. Намаляват и санкционираните родители, които не пращат децата си на училище.

Всеки месец по 5111 хлапета между 7 г. и 8 г. са оставали без финансова подкрепа от държавата, защото имат над 5 неизвинени отсъствия от час. За сравнение през първото тримесечие на миналата година броят им е бил с над 1000 повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
200 - Потърси в Гугъл - имаше случай на деца умрели от болести, защото родителите им отказали да ги ваксинират.Анти-ваксърството води до СМЪРТ на вашите деца!
163
0
 
1
 
! Отговори
До 194 преди 8 години
Това пък за по време на бремеността откъде го измисли?! Дай линк, иначе си лъжец.
162
0
 
1
 
! Отговори
против преди 8 години
Жалко, че няма ваксина притив Тъпота, гледам бая хора имат нужда точно от такава, даже по няколко биха си сложили ей така щот е полезно и виж личния им лекар настоява.
161
1
 
1
 
! Отговори
До 197 преди 8 години
Лъжеш! Дай пример!
160
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пушат и пият от 12 годишни, друсат се през ден, на 15 се напиват като *** до припадане, тъпчат се с всякакви *** като храни и лекарства и после като им се роди дете аутист - ама то е от ваксините. Не е от ваксините а от чалгата в главите. Още по рождение.
159
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъй като ми се наложи по зла съдба да поназнайвам доста за аутизма и да се срещам с много родители на деца с аутизъм, ще ви кажа, че повечето от родителите са забелязали рязка промяна в децата си след ваксинации и особено, ако ваксинациите са много близко една след друга. Промяна - появили са се признаците на аутизма. Теорията за аутизъм като следствие от ваксините не се е родила ей така от нищото. Има си и учени, които го твърдят, но си има и лоби на фармацевтичните компании, което е по-силно.
158
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
195 - В някои държави се появиха локални епидемии от отдавна забравени болести.И интересно - епидемиите се появиха точно там, където има най-много анти-ваксъри.
157
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до КироЗдрави са защото дишат чист въздух в Тибет, ядат чисти храни и не живеят в мръсни и пренаселени селища като нас. Те и българите са били изключително здрави, когато бяхме селски народ и живееха в много движение и природосъобразно.
156
3
 
6
 
! Отговори
М да преди 8 години
Ваксинацията в много държави западни ДЪРЖАВИ е доброволна не е задължителна . НЕЩО ДА Е СТАНАЛО? АМАН ОТ ДИКТАТУРА. Освен това е хубаво че има и много лекари които вече не вярват безрезервно на манипулациите за ваксинации (видели са от собствен опит) и ти подпечатват ваксинацията без да е слагат . Така че има варианти
155
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
191 - Напротив, доказано е.Аутизмът възниква в ранните етапи на бременността.
154
1
 
5
 
! Отговори
До 176 преди 8 години
Пишеш че:"Има стотици независми изследвания, които също НЕ откриват вреда от ваксините."Дай линк към поне едно такова изследване! Май няма такова ....
153
3
 
2
 
! Отговори
До 187 преди 8 години
Няма научни доказателства, че аутизма е вроден. Да не би ти да си направил революция в тази област, а света все още да не знае, какво епохално научно откритие си имаме.
152
6
 
5
 
! Отговори
slopo преди 8 години
КОйто не си ваксинира децата-да ги грабва и да ходи да живее в горите! До преди само 100 години, преди да въведат ваксините-само от една шарка са измирали стотици хиляди, туберкулозата, полиомиелита....все проблеми, които може да се избегнат с една ваксина!! Не искам разни неваксинирани да разнасят зарази и после да циврят по медиите, че държавата не им помагала! Помага ви-осигурява ваксини! Ама сте неграмотни родители! В изостаналата част от света всекидневно *** като мухи, щото нямат ваксини!
151
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
185 - Топва, че е бизнес за милиарди, НЕ означава, че е вредно!
150
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самите аутисти не вярват, че ваксинит го причиняват.Има стотици изследвания, които са доказали, че няма връзка между ваксини и аутизъм.Престанете да повтаряте тази вехта лъжа.
149
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
186 - Ваксинитен е отключват аутизъм, той е ВРОДЕН.Раждаш се аутист, не ставаш такъв.
148
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата не са бели и черни, както ги представят тук защитниците на ваксините. Има си ползи, но си има и вреди и то много. Отключването на аутизма с ваксинация е една от тях, въпреки че затвориха устата на лекарите, които го твърдяха.
147
4
 
6
 
! Отговори
Антиваксинист преди 8 години
И проумейте едно - ваксинирането е бизнес за милиарди. Ако ваксините се произвеждаха от държавни институти, без печалбата да е фактор, картинката щеше да е съвсем друга. Тогава можеше и да видим независимо изследване.
146
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
179 - Глупости, геномът не може да се променя по друг начин освен чрез еволюция.
145
3
 
2
 
! Отговори
До 176 преди 8 години
Не няма независими изследвания те са уж независими ама основният спосор на университета например е компанията или фондация (спонсориарани от компанията или нейни директори) X която разработва ваксината. Това се води независимо изследване.